Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Posledná pevnosť

Diskusná téma K článku: Posledná pevnosť

V tomto roku bol dokončený projekt, ktorého výsledkom je film Strážca divočiny a kniha Posledná pevnosť. Autormi knihy sú ekológ Erik Baláž, aktívny člen Lesoochranárskeho zoskupenia VLK, a biológ Bruno D'Amicis, člen Medzinárodnej ligy ochranárskych fotografov. Podľa svojich slov strávili stovky dní v tatranskej divočine, aby zachytili autentické príbehy, ktoré sa v nej odohrávajú, a vyzdvihli jej význam. Keďže ide o knihu, ktorá je zaujímavá aj pre turistickú verejnosť, v nasledujúcich riadkoch sa vám ju pokúsim bližšie predstaviť.

Bikemartin

Soňa, asi by viac pasovalo ´recenzia´, nie test ;-)

Zaujímalo by ma, či sú všetky fotky klasicky odfotené, alebo sú niektoré len sekvencie vyseknuté z filmu (neviem, či to je technicky možné) - napr. fotka medvedice na obálke, naháňačka kamzíkov.

Sona

Mas pravdu, dala som Predstavenie. Recenziu nemam v moznostiach...zatial...

Adina

Knihu som si davnejsie kupila, nevedela som sa od nej odtrhut, velmi sa mi paci. Niektore kapitoly si opakovane citam. Zmenilo to moj pohlad na medveda, neznamena, ze by som sa s nim chcela stretnut vo volnej prirode:-)
Moj pohľad na lesy sa zmenil, je uzasne ho pozorovat...

Igor STRHÁRSKÝ

Mato: podla mna je to vsetko klasicky odfotene, aj ked mnoho tych zaberov vyzera velmi podobne v knihe aj vo filme. Zrejme stali vedla seba :-) Neviem si celkom predstavit, ako by vyzerala fotka vystrihnuta hoci aj z full HD kamery...
Pekna kniha aj DVD, odporucam.

Bikemartin

Igor, hej, ak to technicky nie je možné, tak potom fakt museli mať statívy postavené vedľa seba fotograf aj kameraman.

Tiež odporúčam knihu aj DVD.

Lubo

A fotograf s kameramanom boli navyse v jednej osobe :-). Asi dal kameru na stativ, nechal nech toci a zobral fotak a cvakal.

Inac mozno to technologicky je zvladnutelne s vystrihnutim z filmu. Len treba na to asi kameru s vacsim poctom policok za sekundu ako stadard a nesmie ist v prekladanom rezime. Bezne FullHD na to asi tiez nema dostatocne rozlisenie.

Neviem, mozno by stalo za pokus poziadat Erika o reakciu tu vo fore.

Bikemartin

ajajaj, zdá sa, že som vyrobil kauzu ;-). Ale myslím, že také backstage info rovno z kuchyne budú zaujímavé

Peter61

Ja si myslim ( nielen podla titulkov) ze film a knihu robili dvaja PROFICI, vid s.236.
Inak zisla by sa aj vyssia kvalita tlace, ale aj tak odporucam kupit. Neda sa povedat, ze je to "nice to have" - nasa koluje :-)

Sona

Autormi knihy su Erik Balaz a Bruno D'Amicis, autormi filmu su Erik Balaz a Robert Rajchl.

Peter61

:-)
zle som napysal, mislel som to tak, ze foto a kameru maju na svedomy dvaja rozdylny ludya.

Jofo

Ahojte, pochádzam z Oravy a aj tu je medveďov hodne, ale nikdy som s nimi problém nemal, aj keď som som vedel že sú v mojej blízkosti vždy som rešpektoval ich zónu. Ako prvé som si kúpil knihu, prečítal som ju jedným dychom je naozaj poučná a pre tých ktorí veria doteraz keciam lesníkov a poľovníkov by som odporučil istotne Vám otvorí oči. Taktiež film je dobrý, aj keď si myslím, že v knihe sa dočítate a dozviete oveľa viac, pretože ak čakáte film na báze "kamera v medveďom brlohu" tak ste na omyle. Táto kniha a film tu boli potrebné ako soľ, pretože je slovenská verejnosť ale aj tá ostatná plnená žvástami typu medveď bubu, vlk bubu ... viď reklamu v ČR Union .. Erikovi blahoželám odviedol kus roboty veľkej a dobrej roboty, Kiež by to ľudia pochopili a dokázali by rešpektovať prírodu, jej hranice a kiež by aj tu ľudia menej kritizovali a viac ROBILi na to aby tu nechodili blbci s puškami a nestrielali koho si zmyslia a nevyrúbali to čo ešte stojí a potom sú povodne

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum