Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Čergov

Diskusná téma K článku: Chata Čergov

Chata Čergov je jedinou horskou chatou v krásnom východoslovenskom pohorí s rovnomenným názvom. V týchto lesoch sa nepohybuje toľko turistov ako v známych slovenských pohoriach, ale miestny pokoj si zakaždým pár priaznivcov nenechá ujsť a túto chatu kroky návštevníka Čergova málokedy obídu.

Hasty

nevies ako to vyzera v izbach? uz som tam bol velakrat, ale nikdy neprespal tak si hovorim ze mozno by to stalo za pokus.

Chors

V článku je zmienka a aj fotodôkaz, že sa pri chate stretávajú TZT všetkých farieb avšak keď sa kukám do mapy na tomto serveri, modrá končí na Zapači a až k chate nejde. Predpokladám teda, že chyba je v mape, fotomontáž to asi nebude v článku, alebo áno? :-)

Lubo

Choros, ani jedno ani druhe :-).
V mape modra ide az k chate, overit sa to da cez Hikeplanner, ktoreho data su podkladom pre mapu. Finta je v tom, ze tie znacky idu subezne po navlas rovnakej trase, co v nasem mape ma za nasledok, ze vidiet tu, ktora ma vyssiu dolezitost - v tomto pripade je to cervena.

HonzaIV

Lubo: ja som videl nieco podobne len na mape nizkych tatier pri Predajnej... modra tam nebola no v skutocnosti existuje... neda sa to nejako "prekreslit" aby sli farby vedla seba, ako to byva v mapach papierovych?? lebo to dost zavadza, diki

KM

Chata Čergov sa neustále modernizuje. Z vonkajších znakov: bola obmurovaná veranda, vydláždený priestor pred chatou, pripevnený veľký znak chaty. Aktuálny stav je tu: picasaweb.google.sk/…/EscahmU…. V prípade záujmu o ubytovanie doporučujem vopred sa ohlásiť.

MisoB

Chors, HonzaIV (a aj Lubo :)) - pokiaľ na určitom úseku medzi dvoma rázcestiami vedú súbežne TZT viacerých farieb, v databáze pre mapu a hikeplanner je uložená jediná = tá s vyššou prioritou farby.
Treba mať stále na mysli, že táto mapa je určená na plánovanie a súčinnosť s hikeplannerom, nie ako náhrada tlačenej mapy. Na to, aby niekto osobitne kreslil súbehy TZT o kúsok posunuté (čo by bolo treba) naozaj niet kapacít.

Wlacho

S chatou Cergov mam velmi zle skusenosti, pri mojom tohtorocnom trojtyzdennom putovani sme tu chceli prenocovat po tyzdni vonku, prisli sme v otvaracej dobe, chata bola ludoprazdna (aj ked ma nad dverami tabulku horskej sluzby), zavolal som teda spravcovi a ten ma arogantne odbil. Podobne skusenosti ma viac ludi, s ktorymi som sa o tejto chate rozpraval. Pre mna jednoznacne 0/10 :(

Peter61

Chata bola včera otvorená, 3 dl Kofoly za O,50 €. Ubytovacia časť v rekonštrukcii, ale čosi by sa zrejme dalo dohodnúť so šéfom, povedala zastupujúca barmanka. Vrak Trabanta už tam nie je, iba vrak Lavíny.

Peter61

Včera kofola ( 0,5 l = 0,75 €), pyvo, kapustnica, vypsyr, pohoda. Teda až na tú onémániu na plazme v jedálni.
Podľa slov barmana ubytko nie je momentálne k dispozícii, majú ubytovaných učňov, ktorí v rámci praxe chtau zatepľujú zvonka. Potrvá to ešte 3 týždne - cca do polovice novembra. Potom už ubytko bude.

Chata úplne zmenila imidž na farbu bielej kávy ( aby ste trafili !) To, čo vidíte na titulke, je už hotové a logo chaty je na stene vpravo. SZ a SV steny skrášľujú lešenie a budú asi zimovať v skalnovlnovom kožúšku.

Mio

Krásny článok mi pripomenul dávnu dobu, keď som mal 8, či 10 rokov a na tejto chate som strávil pár dní v škole v prírode.
Vďaka za článok

Goral

ako to vyzera aktualne na chate? su uz izby zrekonstruovane?

Nonormal

Nie som si istý, najlepšie si to je overiť telefonicky, alebo mailom, ale náhodou som si minulý týždeň prezeral nový katalóg jendej cestovky na rok 2011 a chata Čergov tam mala reklamu a pozvanie na návštevu, tak asi bude už všetko fungovať ako sa patrí =)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov