Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jamnícka dolina – Volovec – Otrhance

Diskusná téma K článku: Jamnícka dolina – Volovec – Otrhance

Túru som naplánoval ako jednu z troch, ktoré sme chceli absolvovať počas nedávneho predĺženého víkendu spolu s priateľmi. Už minulý rok na jeseň som mal tú česť popasovať sa s Otrhancami a po mojej predošlej skúsenosti som trasu zvolil tak, aby sme nimi tentoraz schádzali. Západotatranské doliny mám už zväčša pochodené, ale medzi tie, ktoré som ešte nenavštívil, patrila aj Jamnícka dolina a tak bol tento okruh len otázkou času.

Martin knor

Uf, stlacil som zle tlacidlo. Tak zvysne obrazky.

Trochu viac ludi bolo iba na Volovci, inak ich v horach vcera vela nebolo.

Martin knor

Siel som to vcera opacnym smerom. Dlhsie som tam nebol a celkom som zabudol, aky je hreben Jakubinej pekny. Tura mi trvala 9 hodin. Spociatku soms a dost hnal (z Rackovej doliny na Hruby vrch 4 hodiny), lebo som sa obaval poobednajsich burok. Ale som uz cely hreben presiel a burky nikde, tak som sa pod plesami zastavil a krmil som sa cucoriedkami. Su ich tam mraky.

Zostup z Hrubeho vrchu je v pohode, Poliaci tam spravili kamenne schodiky a pokracuju v budovani chodnika smerom na Volovec. Zato vystup na hreben z doliny cez tie holoruby je dost skaredy.

Fericki

dnes som to konečne prešiel,ale opačne.je to pekna tura,počasie tiež vyšlo.

Lulla

Aj ja chodievam (obycajne kazdy druhy rok) v smere Rackova dolina - Rackovo sedlo - Hruby vrch - Jakubina - Nizna luka... Tento rok sme boli v polovici augusta, vyrazili sme dost neskoro - z ATC priblizne o 1100, lebo sme cakali este na partakov a vratili sme sa o 1900. Piati z tejto partie to absolvovali prvykrat, nikto nemal nejaky vazny problem, ani kolena, pricom jeden chalan bol uplne prvykrat v Tatrach na turistike. Je to sice unavna, ale velmi pestra trasa.

Sona

Suhlas s Vladom. Najviac nam tu dala zabrta prave dlzka. Vylovila som reportaz z nasho prechodu Orthancov pocas jedneho z prvych hiking stretnuti a pekne si zaspominala: hiking.sk/…/stretnutie_v_rack…

V.v.l.a.a.d.o.o

Náročné skôr dĺžkou a prevýšením, ide sa hore dolu hore dolu hore dolu , všade je viditeľný chodník, žiadne reťaze, žiadne prudké zrázy. Vo vrcholových častiach vedie chodník po kameňoch ale netreba používať ruky.

Anddreo

Ahojte,
Zaujímalo by ma ako náročné sú Otrhance? Píšete, že je tam skalnatý terén. Sú tam i reťaze? Alebo prudké zrázy? Zvládne to i niekto kto sa bojí výšok?

Sona

Ahoj Kaspy, my sme schadzali za tmy aj preto, lebo kamaratke ruplo koleno a tak skakala na jednej nohe s palickami. Ale aj ostatni z partie to schadzali uz za sera. Ta cast Otrhancov nam dost dlho trvala, je pravda, ze sme aj kade tade lemrili na skalach a uzivali si pobyt vonku :)

Otrhance su taky mix - aj chodnik, aj sem-tam obliezas skalky, ale nic drasticke a ani jeden skalnaty usek netrval nejako dlho. Je to velmi pekne, ale na konci uz trocha unavne.

Ján Halaša

Ďakujem za pekný článok. Na Jakubinej som bol teraz cez víkend - zo Žiaru na Jakubinú a Volovec. Na Otrhancoch je skalnatý terén, je dobré mať pevnú obuv, jedna časť sa ide po skalách hore-dole. Mne sa tam asi najviac páči rastlinstvo.

Kaspy

A aky je na Otrhancoch teren? Skalnaty-nieco ako hreben od Banikova po Ostry Rohac alebo je to vyslapany chodnik???Aby som vedel ktore boty vziat...

Turis

Kaspy ja by som odporúčal opačný smer ako išla Sona. Vyhneš sa nepríjemnému klesaniu z Otrhancov a lepšie si ich vychutnáš:) ale sto ľudí, sto chutí:)

Kaspy

Sona, kolko vam to trvalo, ze ste schadzali az za tmy???Odporucas radsej opacny smer, alebo vasu variantu?

Sona

My sme to sli v smere Rackova dolina - Rackovo sedlo - Hruby vrch - Jakubina - Nizna luka. Cestou hore bolo krasne pocasie, na hrebeni Jakubinej sa prevalovala hmla, ale postupne sa to cistilo. Stastnejsi videli vidmo. Hojdacka nemala konca kraja a kedze kamaratke odislo koleno, dolu sme v to mcucoriedi schadzali za uplnej tmy svietiac si len mobilmi :) Krasny den, kazdopadne. Bolo to jedno z prvych hiking stretnuti.

Turis

Samotný hreben otrhancov je vážne prekrásny len to klesanie z hrubého vrchu dole na Záhradky je vážne brutálne. V mape je písané že zo sedla pod Hrubým vrchom na záhradky je pol hodina. Je to nereálne, ak sa človek nechce prizabiť. Jamnická dolina je tiež velmi pekná, ale až jej horná časť. Tá spodná vyzerá ako bojisko ovplyvnená ťažbou dreva...dosť škaredý pohľad...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov