Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Softshell bunda Zajo Volcano

Diskusná téma K článku: Softshell bunda Zajo Volcano

Softshellové bundy sú v outdoore udomácnené už pekných pár rokov. Časom sa však ukazuje, že priedušnosť je pri tomto type odevu na prvom mieste a v poslednom čase sa preto presadzujú materiály, ktorých cieľom nie je stopercentná vetruodolnosť alebo nepremokavosť na úrovni hardshellu. Jedným z nich je aj Polartec Power Shield, z ktorého je ušitá bunda Zajo Volcano. Intenzívnemu testu som ju podrobil počas cestovania na Aljaške.

Nonormal

Po rokoch mi už táto bunda trocha vybledla a aj zips sa občas rozíjde, ale materiál aj napriek rokom používania v teréne a aj v meste nie je nikde zatrhnutý, prešúchaný... Bol som s ňou natoľko spokojný, že ak by sa ešte stále vyrábala v čiernej farbe kúpim ju znova. Musím pohľadať niečo podobné aj strihovo aj materiálovo. Vie niekto poradiť?

Lubo

Timo32, ide o Warmpeace Relax.
Kupene v obchode YakRysy na Kosickej v BA.

Timo32

trošku mimo tému, ale chcem sa informovať na tie zelené nohavice - aká je to značka? :-)
Ďakujem

Vrana

2 Peter61: faktor "byt videny" je isto dolezity, ale nemozem si pomoct tiez skor uprednostnujem farby ako cierna, modra, seda.

Peter61

Ad „Vhodná na VhT, ....alebo ľahšie horolezectvo“: umiestnenie hlavnych vrecak je nevhodne pre tieto aktivity. Zavadzaju pri pouziti sedacky alebo bederneho pasu na batohu.

Co sa tyka modnej ciernej farby, dam si narano robotu a zacitujem z P.Schuberta III., s.53 :
...(horskac z Chiemgau)... ma na vec zcela jasny nazor:“Ztezuje, zpomaluje a prodrazuje a to podstatnym zpusobem patraci akci. V lete 20005 bylo v okoli Watzmannu behem nekolika tydnu pohresovano 6 osob. 4 z nich byli nakonec nalezeni mrtvi, dva byli koncem roku jeste stale nezvestni. Jedno ale meli vsichni 4 mrtvi spolecne – meli tmave az cerne obleceni, i jejich batohy meli tlumene barvy.“

Edy29

OK, obzriem si ju v obchode ked ju uvidim.

Sona

Na kluka urcite :) bunda mu fakt ide a robit modela tiez...na rozdiel odo mna :)

Peter61

Áka, Sona ma asi tiez ten nazor na kluka, mozno aj na bundu :-)

Áka:)

hezký kluk:) a bunda samozřejmě také:)

Lubo

Edy, kapucnu povazujem za velmi podareny prvok tejto bundy. Najma vdaka nej som si bundu pri noseni oblubil. Ovela lepsie izoluje hlavu ako ciapka, lebo teplo ma menej moznosti uniku. Mam za sebou nosenie piatich roznych softshell bund a tato je zatial vdaka tej kapucni a materialu asi najlepsia. Este uvidim ako bude spolupracovat pri skialpe (ak nasnezi) ...

Edy29

nevyzera to zle. ale k vysokej univerzalnosti to ma asi privela kilogramov. kapucns sa asi neda odopnut. kedze je to len proti vetru, tak vyznam kapucne nie je podla mna nie je relevantny. aj tak je lepsie mat merinociapku na teplo a sucho. a v batohu hardshell s kapucnou. takyto variant je aj tak potrebny a na gramy to vyjde lepsie. zisiel by sa aj lepsi detail na vnutrajsok, podsivku alebo co a kde je na vnutornej strane.
pozitivum vidim v tom, ze to nema ziadnu foliu (membranu) ktora by znizovala priedusnost, a teda bundicka je dobra aj na sportovejsi vykon (bezky, beh, bycikel)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum