Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vikartovce – Kráľova hoľa – Telgárt

Diskusná téma K článku: Vikartovce – Kráľova hoľa – Telgárt

Kráľova hoľa, jeden z dominantných slovenských kopcov (1947 m n. m.), pod ktorým pramení Čierny Váh, Hnilec i Hron, je obľúbeným cieľom turistov. Najčastejším východiskom je najvyššie položená horehronská dedina Telgárt, prípadne jej sused, rovnako rázovitý Šumiac. My sme sa rozhodli na vrchol vystúpiť z pre nás „odvrátenej“ strany - od severu.

Samuel Backady

teraz sa nachadza rovno pod lukami na Dostiankach krasna koliba, boli sme tam minuly rok vyzerala ako nova a nebola zamknuta, museli sme najprv trocha pozametat, vyspia sa tam 4 ludia s karimatkou a spacakom a asi 100 metrov dole dolinou smerom od Vikartoviec je aj pramen ...boli sme milo prekvapeny ked sme ju nasli :)
kto tam budete tak ju odfotte a hodte to sem, my sme nejak zabudli :P

Makovica

jooj, tento článoček ma vrátil asi tak o 30 rokov späť....vtedy sme tú trasu prešli vo dvojici skôr sa túlajúc a obdivujúc ako turistikujúc. Výhľady na Vysoké Tatry boli ozaj nádherné, ale mne utkvel v pamäti pohľad smerom nadol - Zabrúsili sme zo zelenej doprava až na okraj strmého zrázu nad dolinu Čierneho Váhu - to bol pohľad!!! Hlboko, hlboko pod nami v doline sa tiahla modrá stužka a pri nej naskladané kmene stromov z vyťaženého lesa - vyzerali maličké ako zápalky. Odvtedy som chcela prejsť dolinu Čierneho Váhu - podarilo sa až v tomto roku. Vďaka za oživené spomienky.

Jozef sliacky

Ďakujem za pochvalu. Mám rád takéto tiché terény. Ak sa tam vyberiete, dajte vedieť, čo sa tam zmenilo. Ale phľad na Vysoké Tatry je odtiaľ naozaj fantastický a takým - däfam - aj zostane.

MatusM

Tadiaľto sa chceme s Adushkou už dlhšie potúlať, zatiaľ nám to nevyšlo. Článok sa dobre čítal, nápaditý literárny štýl musím pochváliť ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov