Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Z B I E R K A

Diskusná téma Z B I E R K A

Ahojte, čakal som že sa to tu objaví už skôr, kedže boli pozitívne ohlasy ale neobjavilo sa, tak to sem vešiam j@. Myšlienka tejto zbierky vznikla na tohtoročnom narodeninovom stretnutí Hiking, počas prednášky Michala Kalaša o medveďoch. Častokrát dobrá myšlienka a snaha takých ľudí ako je Michal, stroskotáva na materiálno-technickom vybavení a práve tu by sme mohli prispieť svojou troškou my, a to kúpou zariadenia (možno viac) na monitoring. Ako sme sa dozvedeli týchto prístrojov je v prírode žalostne málo a to napriek jej nízkej obstarávacej cene, ktorá sa pohybuje cca od 2OO EUR a slúži najmä zaznamenie a fotodokumentáciu Medveďa. (sám o zariadení viem ... ale verím, že pokiaľ by ste mali záujem o bližšie info, budú Vám poskytnuté) Tak čo, idete do toho ?

Rbr69

Pan J@, treba podrobnejsie opisat o ake zariadenie sa jedna a na co ma sluzit, aby pospolity lud bol viac v obraze ...
... takze by to mohol byt Tvoj prvy clanok na Hikingu, opisat podrobne zariadenie a k zaveru uviest zbierku, cislo uctu a tak ... samozrejme sa vzdas nemaleho honoraru za ten viacstranovy clanok s fotodokumentaciou ;-)

Lubo

Juh, tebou uvedeny sposob nie je potrebny. Staci, ked kazdy, co posle bubaky napise do ucelu platby "dar" a nepojde to na ucet nadacie ale na ucet fyzickej osoby alebo obcianskeho zdruzenia. Ta osoba/oz potom pascu/pasce kupi a venuje Misovi Kalasovi.
Podobnym sposobom realizoval "zbierku" Shooty na svoje predvolebne bilboardy.

Rbr69

Jozi vidis nie je to len tak, takze zbierku tu moze zastresit Hiking.sk alebo Tvoja firma ;-) (mozno)

Rbr69

Lubo, ak takto, tak by to nemalo byt vyhlasene tutok na portali verejne ako zbierka

Juh

Ja osobne by som urcite len tak neposielal peniaze na ucet fyzickej osoby aj napriek tomu, ze by som poznal ucel pouzitia. Az taky dovercivy nie som. Neviem ako su na tom ostatni.

Lubo

Ad fotopasce:
Tato slubil, ze on zafinancuje jednu sam. Ja so Sonou tiez prispejeme a podla toho, kolko ludi sa prida, tolko pasci sa kupi.

Lubo

Juh,
myslim si, ze tu skor ide o oslovenie ludi, ktori boli na narodeninovom stretnuti. Vacsinou sa vsetci dobre pozname a nik z nas nema problem so zaslanim.
Rasto, moze to tu byt zavesene, aj Shooty to zavesene mal na svojej stranke.
Darcovia budu samozrejme hned po obdrzani zverejneni a bude takisto zname, kto je "financmistr" celej operacie.
Kto tomu v tejto forme nebude doverovat, nemusi sa zapajat :-).

Lubo

Btw, citujem –
Za verejnú zbierku sa nepovažuje:

Zbierka konaná politickými stranami, spolkami, občianskymi združeniami a ďalšími spoločenskými organizáciami a združeniami medzi ich členmi vyberaním príspevkov, predajom známok, odznakov a podobných predmetov, ktorej výnos má byť použitý na plnenie ich úloh;

zbierky konané v kostoloch, modlitebniach a iných miestnostiach určených na kultové obrady, ktorých výnos je určený na podporu činnosti cirkví a štátom uznaných náboženských spoločností;

poskytovanie vecných darov a darov na konkrétnu činnosť organizátora zbierky;

poskytovanie milodarov fyzickým osobám;

poskytovanie podielu zo zaplatenej dane;

poskytovanie príjmov z nadačného fondu;

poskytovanie darov podľa Občianskeho zákonníka;

dobrovoľné zbierky konané obcami;

zbierky konané neinvestičnými fondmi.

Myslim, ze existuje dostatok priestoru, aby tato aktivita nemusela byt povazovana za verejnu zbierku ako ju definuje zakon.

Juh

ad Lubo 09:01: Tak sry ze som Vam tu do toho vliezol, uz prestavam otravovat.
ad Lubo 09:05: Lenze potom sa to moze povazovat za dar a ak nie je vyslovene v nejakom zakone oslobodeny od platenia dane, tak treba zan zaplatit dan (aspon tolko moj laicky nazor).

Lubo

Ak ide o dar podla obcianskeho zakonnika, nemusis platit dan z prijmu fyzickych osob. To je akoby ti kamos kupil pivo a mal si dat 1dcl statu :-).

J@

1 dcl piva štátu ? Nikdy !!! dajte bokom zákony spôsoby a podobné sprostosti, myslím, že pokiaľ budeme chcieť spôsob ako zrealizovať dobrú myšlienku sa nájde.. Takže pokial sa dá, daj prosím Ľubo tomu nejakú formu, čísla účtu a môžeme začať, so mnou počítať môžeš.

Juh

Nejde tu len o uhradu 1 dl piva statu / DU (aj to len v niektorych pripadoch). Pri pohlade z druhej strany ide aj o to, ak zverejnite napr. Vas ucet, aby Vas potom niekto neobvinil z toho, ze ste od neho podvodnym sposobom vytiahli peniaze a nasledne nemali opletacky s nejakymi "organmi". Pokial je to len medzi znamymi a vzajomne si doverujucimi ludmi, tak je to o niecom inom.

Hankagirl

Ahojky. No ja som cakala, ze sa dohodneme este na stretku, ci rovno cash vyzbierame... takze sem s cislom uctu :) A dufam ze budeme vediet kde budu nami dotovane "Macofotacky" nainstalovane a sem tam uvidime aj dake picture z nich :)
(Mimochodom moc diki za tu prednasku, velmi sa mi pacila a zmenila mi nazor o mackoch k lepsiemu)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov