Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nízkych Tatier za 5 dní

PaliT

PChH: do Telgártu by som chcel ísť.
Ešte dilema, či pôjde aj Hugo, to by som musel vziať stan.
Ten salaš je priamo na trase?

TomXX

Keby som mal viac dovolenky, tak milerád.

PaliT

Nechystá sa niekto? Zvažujem odchod z Donovalov v sobotu alebo nedeľu okolo obeda, prvý nocľah v Hiadeľskom sedle. Tempo: pomalošľapom.

Atomko

úsek Čertovica - Ramža (šli sme síce už potme) ale čistá katastrofa či už značenie, bez GPS by sme sa načisto stratili a chodník tiež nič moc miestami zarastá tak že ho už ani nevidieť. Na Ramži nátresk ešte aj v okolí útulne ale treba pochváliť poriadok aj iniciatívu na zveladenie. chodník z Ramže po sedlo Priehyba o nič lepší ako z Čertovice miestami sme nechápali ako tadial mohli bežať NTSkári bolo by treba zorganizovať brigádu na preznačenie a čistenie chodníka, sám by som sa takejto akcie velmi rád zúcastnil. od Priehyby to už bolo v pohode.

Mousset

29.-31.08.2018 - Čertovica-Ramža-Andrejcová-Kráľova hoľa-Telgárt

Búda a posedie asi 100m od Sedla za Lenivou smerom po zelenej značke - pre tých čo si chcú dať desiatu pri stole - viď foto

Na Ramži bolo celkom plno, momentálne je tam správca Vlado, ktorý to dáva dokopy, nakoľko nejaký "tiežturisti" popálili všetky lavice okolo ohniska, a Ramža bola iba jedno veľke smetisko. Svoj bordel si berte so sebou ! Nie je tam žiadny kontajner, a aj keby tam bol tak by ho asi tak pratal ? Medvede ? Ľudia, trochu sa zamyslite, kým poleziete do lesa, že čo všetko so sebou zoberiete, to si aj zoberte späť. Ďakujem Vám a ďakujem aj Vladovi, že to dal tak do poriadku.

Prameň povyše chaty bol upravený, prekopaný, má spravené nové drevené žľaby, nakoľko bol celý zabahnený a netiekla tam poriadne voda.

Prameň Sokolieho potoka (neďaleko Havranej poľany) - stav viď foto, v prípade najvyššej núdze pomocou pohára niečo málo naberiete.

Útulňa Andrejcová - perfektné pivko Tetrov IPA 11?, ani Vám nebude vadiť, že spíte vonku :-)
Kto prv príde, ten chrápe vo vnútri.

Prameň piva silný a výdatný, a ten s vodou pri chate takisto.

Klesanie z Kolesárovej do sedla Priehyba dá zabrať kolenám, hlavne ak máte batoh cez 25kg. Pozor kam šliapete, šmýka sa. Stúpanie zo sedla Priehyba na Veľkú Vápenicu je ako čerešnička na torte.

Kráľova hoľa - hmla, nebolo vidieť ani len vysielač z 10m. Núdzová miestnosť Kráľova hoľa - otvorená s jednou lavičkou na posedenie.

Prajem pekné počasie na hrebeňovke :-)

Remy

John.sp
Ak vezmes, ze ti staci maly spacak a jedlo ma dva dni, tak za predpokladu, ze mas kondicku, das to v pohode

Hřebenovky

Nemyslím si, že přejít trasu rychle, znamená mít lepší zážitek. Naopak. Projít trasu za 5-6 dní je nejideálnější. Člověk si v klidu vychutná všechny krásy a také všechny nádherné možnosti ubytování.
Doporučuji můj časový itinerář:
hrebenovky.com/nizke-tatry

Kejty

Ja som išla ten úsek pred cca 2-3týždňami, zvládnuť sa to dá za jeden deň.

John.sp

Nazdar.
Pred pár rokmi som išiel NT hrebeň Telgárt - Donovaly. Veľmi sa mi páčil úsek Telgárt - Čertovica, preto by som si ho chcel v auguste prejsť v smere z Čertovice. Naplánoval som si to na dva dni ale nie som si istý či zvládnem úsek Čertovica - Andrejcová (28km) za deň. Bez ohľadu na popadané stromy. Dík za radu.

MartinRa

Cez Královu skalu v pohode, isli sme to predch.vikend, sem tam dačo spadnuté pod skalou ešte v lese ale nič strasné

Kejty

neviem, či už je chodník cez Kráľovu skalu vyčistený, ale išla som tadiaľ v marci a cez kosodrevinu to bolo zlé, zároveň chodník veľmi zle značený

Andrejcová

Podľa poľských kamarátov je to z Telgártu po červenej značke o držku skoro až po hranicu lesa, hlavne kvôli veľkým batohom sa cez stromy ťažko prediera, najmä začiatok za dedinou je veľmi zarúbaný, potom je to už lepšie.Pod Bartkovou smerom na Ždiarske sedlo je to tiež popadané na husto,po vrchu Andrejcová je to vraj celkom dobre. Od Andrejcovej na západ bohužial nevieme, poliaci zišli do Pohorelej, kde je tiež chodník zarúbany...hore zdar

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov