Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nízkych Tatier za 5 dní

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nízkych Tatier za 5 dní

V hlave mi už dlho zrel nápad na poriadnu letnú turistickú akciu. Po dlhom zvažovaní padol los na mnohými turistami ospievanú a osvedčenú hrebeňovku Nízkych Tatier. A keď už, tak poriadne od A do Z – celý hrebeň. Mapy aj hikeplanner udávajú dĺžku hrebeňa 97,4 km. Veľa či málo? Skúsime.

Peter61

no pekne, pekne Svaťo,
ale mal si lepšie podmienky ako sú teraz. Hrebeň mal ešte plusmínus 2 500 m.n.n a teda v redšom vzduchu je menšie trenie = vyššia rýchlosť.

Svatopluk Štěpánek

V októbri 1990 som dal úsek Blatnica, V. Fatra - Kr. Hoľa za štyri dni, s nocľahmi na Motyčkovej holi, Zámostnej holi ( bol tam zvyšok salaša), Ramži a Králova hoľa. Piaty deň už iba dolu do Šumiaca. Boli ideálne podmienky, slniečko, veľmi dobré chodníky a ideálna teplota. Presvetlené pohľady na stromy v Prašnici, "plávajúci" Ďumbier ( hory - oblaky -Ďumbier, pri spätnom pohľade ). Nikde ani živáčik, okrem úseku Poľana - Chopok - ch. MRŠ.

PaliT

Prechodná je celá hrebeňovka bez problémov, aj Čertovica - Ramža je čerstvo prepílená, ak do zimy nepríde nejaká víchrica, tak sa to bude dať prejsť bez zásadných prekážok, ak som prekračoval 3 väčšie stromy, tak je to veľa.
So značením to je horšie najmä medzi Čertovicou a Homôlkou. Nesprávne odbočky boli zablokované klátmi asi ešte od NTS, ale tie budú v zime pod snehom. Môj kamoš zablúdil 3x, ja som v sporných prípadoch pozrel digitálnu mapu a odbočil som vždy správne.

Pavol "Chodec" Horvath

PaliT: Dik. Som si myslel ze tam. Ked som isiel okolo v zime tak som sa tam chcel pozriet, vlastne som tam chcel dojst a prenocovat (spoliehal som sa na verandu) ale nedosiel som, kedze rano som vyrazal zo Salasu pod Suchym a uz som nemal sil.

Este sa chcem spitat ako je prechodna a znacena cast medzi Certovicou a Ramzov, vlastne az k Andrejcovej. Dik.

PaliT

PChH: Je presne tu: mapy.hiking.sk/?x=19.24861…

Cez víkendy by mali fungovať aj v zime. Z debaty so správcom mi vyplynulo, že telefónny kontakt bude na stránke, ale tú som zatiaľ nevyňúral, z reči sa mi zdalo, že to bude triviálne, ale neviem to nájsť... :(

PaliT
PChH – myslel si ten salaš severne od Kečky? Tam som nebol, s tým nepomôžem. Zastavil som sa na jedno pivo v Útulni pod Kečkou, ktorá zápasí s úradmi o legalizáciu. Sympatický správca aj s priateľkou sa to tam snažia zveľadiť, sú tam celé leto a inak cez víkendy, malo by to tak byť aj v zime. Mal som šťastie, že akurát vo chvíli, keď som tam bol, prišla skupinka návštevníkov. Vysvitlo, že sú z PD Selce, dokonca nedávny predseda družstva, ktorý práve dával povolenie správcovi, keďže budova zrejme patrí im, používali ju pri pasení dobytka na priľahlých lúkach.

Dúfam, že sa to podarí vybaviť, ťažko si viem predstaviť, že úrady na jednej strane dovolia to, čo som videl v Jasnej a na Chopku a zároveň by mali problém schváliť prevádzku takéhoto malého domčeka na E8.

Sona

Chalani z utulne sa nepotesia tomu clanku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma