Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ausangate - perla Južnej Ameriky

Diskusná téma K článku: Ausangate - perla Južnej Ameriky

Päťdňový okruh okolo šesťtisícovky Ausangate je podľa besthike.com jeden z najkrajších na svete. Niet sa čomu čudovať. Všade vôkol ľadovce, najvyššie sedlo vo výške 5200 metrov, dve miesta s horúcimi prameňmi pri začiatku a konci túry a žiadni turisti. Panenská príroda a len pár domácich.

Infrastellar

tak to s tymi Slovenkami si prepiskol ... mam totiz uplne iny nazor, ktory sa mi utvrdzuje vzdy, ked do J.A. zavitam.

Cyro

Jasne... A co sa holiek tyka tak v tom som dost rasista :-D, neni nad Slovenky!

Vrana

a potom sa pochval ako bolo, ci sa Vam holky pacili a tak ... ;)

Cyro

Zatial pekne dakujem, ak by ma este nieco napadlo tak napisem...

Raz

v 2009 nebol problem s eurom. v kazdej zmenarni, co som videl, bola i moznost menit eura. cim dalej od centier turistov, tym lepsi kurz. no vacsinou som vyuzil bankomat na vyber

Vrana

Este k tym cenam. Co sa dopestuje a dochova v danej lokalite je lacne, co sa musi doviezt (konzervy, pivo, vino, sladkosti, ...) je vzhladom na enormne prepravne vzdialenosti drahsie. Velmi lacne je ovocie, zelenina na trhoviskach.

Obedy, vecere 30-80 Sk, ubytovanie 100-200 Sk/os/noc, ale zadarilo sa aj za 60 Sk.

Doprava autobusmi a taxikmi na vidieku je tiez lacna. Na nase pomery obrovske vzdialenosti medzi mestami, v relativne velkych vyskach a horsich cestach, preto je lepsie cestovat v noci.

My sme precestovali za 31 dni v Peru vyse 4000 km a to sme neboli vsade. Preto sa mi zdaju 4 tyzdne na Peru a Boliviu dost malo casu.

Ak mas nejake konkretnejsie otazky kludne mi napis email.

Vrana

Peru je na nase pomery neuveritelne lacna krajina, ci sa to zmenilo neviem. Ceny oproti Slovensku polovicne, tretinove vyspickovane len v turistickych centrach. My sme brali iba dolare, kurz bol po prepocte cca 1 Sol = 10 Sk. Eura sme nemali, takze neviem. Elektrika je 230 V, adapter netreba.

Ma-Pi sme boli, ale uz by som sa tam nevratil. Trosku sklamanie, robia tomu velku reklamu ale nic extra to nie je. Nic sa nestane ak by ste tam nesli, aj ked do Peru sa nechodi kazdy den a chapem ze to tam ludi vabi ;-) Zaujimavejsie bolo samotne Cuzco a okolie (Sachsahuyaman, ...) mozno Nazca.

Tazisko nasho pobytu vsak boli potulky po Peruanskych horach a tie su fantasticke. Ludia pohodovi, prijemni najma na vidieku a v horach. V cim vacsom zapadakove sme boli, tym to bolo lepsie.

Cyro

Caute. Od 21.8 do 17.9. ideme s vacsou skupinou do Peru a Bolivie. V plane mame uplne "samozrejomosti" typu Machu Picchu, Titicaca, Potosi, ale aj nejake menej navstevovane lokality. Chcem sa spytat na peniaze, konkretne aku "silu" ma v uvedenych krajinach americky dolar, resp. ci a ako je tam akceptovane EURO?
A este aka je tam "elektrina", je tam 230 V, resp. aky zastrckovy adapter je treba?

Vopred diky za vsetky tipy...

Vrana

Boli sme individualne v lete 2005. Vtedy nebol ziaden problem, lebo to chodievalo relativne malo ludi prave ako nahradu za Inca Trail. O 2 roky neskor uz chalani platili nejake vstupne. Ale casy sa menia, takze neviem ci to uz nie je rovnaky cirkus ako cely slavny Inca Trail ...

Michalknitl

a boli ste s agenturou alebo da sa aj bez? lebo inca trail vraj su kontroly a sam clovek nemoze, no neviem ako je to s tymto trekom? da sa ist aj indivindi...

hehe, pekna prechadzka :)
a besthike je na juznu ameriku asi najlepsi web :)

Vrana

Nie nemam o tom napisane nic.

Bol to vlastne 3,5 dnovy prechod cez sedlo Salcantay pass. Zacinali sme v Mollepata, 1. noc Soraypampa, 2. noc Colpapampa, 3. noc Llactapata. Koncili sme na 122 km zeleznice. Mapka napriklad tu: besthike.com/…/Salcantaymap_l…

Po Cordillera Blanca sme to mali povodne ako prechadzku, ale zas tak lahke to nebolo ;-)

Michalknitl

Vrana: Dodatocne dakujem ku blahozelaniu :) a Salcantay, o tom som rozmyslal, len nebolo casu.. :) Mas o tom nieco napisane?

Boro: hehe :))) no mozno nieco nabuduce :) dakujem za koment :)

Vrana

a vsetko najlepsie k zajtrajsim meninam ;-)

Vrana

Celkom fajn clanok, mi pripomenul davnejsie potulky po Peru. Ausangate trek sme sice neboli, iba menej narocny Salcantay trek. Rovnako mozem len odporucit. Krasna krajina, neuveritelne hory, prijemny ludia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma