Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Spacák Ferrino Lightec 900 Duvet WTS

Diskusná téma K článku: Spacák Ferrino Lightec 900 Duvet WTS

Správna voľba spacieho vaku je rovnica o mnohých neznámych aj pre skúseného turistu. Do optimalizácie tohto rébusu vstupujú najmä hmotnosť, rozmery v zbalenom stave, teplotný rozsah, citlivosť náplne na vlhkosť, životnosť a výška investície. Testovaný zástupca značky Ferrino ide najmä po prvých dvoch parametroch pri zachovaní ako-tak trojsezónneho teplotného rozsahu pre našu klimatickú oblasť. Tento test hľadá odpoveď, či je možné spraviť takýto spacák o hmotnosti 900 gramov.

Peter61

Lubo : k tomu "ziskavaniu loftu" po prvom vybaleni - ako dlho tom trvalo ? Moze to byt problem pre toho, kto si kupi spacak "po ceste na stanicu".
Ked som kupoval TS Trekker Down, v kamennom obchode, nestretol som sa s tym ( islo o vypredaj). Teraz sme kupovali dva Marmot Sawtooth Reg - v obchode bol v skladovacom obale, nebol problem. Je fakt otazka, ako dlho ide spacak od vyrobcu k spotrebitelovi.

D'Ady

Lubo
no, mas aj podstatne menej kil ako ja, takze mna hreje aj vrstva tuku :D
ale je fakt, ze som lenivy a preto je pre mna hmotnost prioritny parameter (off topic - neviem, ci mam plakat, alebo a smiat, ked niekde vidim reklamu na "super lahky stan" pre dve osoby, ktory vazi 3,5 kg...)

Jan Vrška

Děkuji za obohacení měho slovníku o výraz pro mě dosud neznámý- CGčky.
Moc se mi líbí.

Lubo

D'Ady, Treksport Light Down mam uz niekolko rokov a tiez som ho niekolkokrat pouzil aj na zimny bivak. Osobne mam asi vacsiu citlivost na chlad, lebo som sa veru moc dobre nevyspal. Tento Ferrino je podla mna len o trochu menej teply, co priamo suvisi s 50g nizsou hmostnostou oproti Treksportu.
Btw, 4 stupne su odporucany limit pre damy, pre panov je to nula. A pre ludi, co travia pomaly viac noci pod sirkom ako pod strechou je to pokojne aj zimny spacak :-).

D'Ady

no teda, ja neviem
paperak s hmotnostou 900 g, aby mal komfort len +4, mozem to kaslat :-)
v treksporte (tusim Down Lighter alebo tak nejak) nemam problem v regulernych zimnych podmienkach - karimatka na snehu + celta; pricom ma len o malo viac nez kilo;
a zatial neprekonatelny som mal Golde PackIt, 1000 g, vlakno + Thinsulate + Pertex, takisto regulerny zimny spacak, zial po cca 10 rokoch je uz neho handra :-(

Lubo

Ospravedlnujem sa za nezrovnalost textu a faktov. Ide o kacacie perie – chyba v texte bola opravena. Vdaka za upozornenie.

Boro

Mám ho asi 4-5 rokov a som s ním veľmi spokojný. Ten krátky zips aj mne niekedy vadí, ale už som si zvykol. Za celý čas mi z neho vyliezli len dve pierka a to pekné biele. Raz som ho skúšal, ako sa dá max.stlačiť a tlak náplne bol taký silný, že látka praskla asi 2 cm, čo som potom poriešil prelepením kobercovkou. Ale teplučký je úžasne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma