Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kývavec Čertova skala

Fizik

Dnes som si bol obzrieť túto atrakciu Čertovu skalu. Ako raz napísal Funttomas v zahraničí by to bola bombastická atrakcia. Ale u nás ?!

Lubo

Tak sme tu dnes boli, je to super miesto.
Vdaka Tomas za dobry tip

Misob

Ta Janosikova past sa asi neda oznacit ako viklan len preto, ze hore je o cosi sirsia ako dolu...

Mlieko

Jeden viklan je aj pri Ružomberku vola sa to Jánošíkova päsť. V budúcnosti pridám aj foto, ak ma niekto nepredbehne...:)))

LuboO

V NPR Boky sa nachadza viac tychto kyvavcov, resp. sopecnych bomb na tufite, ale ani jedna nie je tak vypreparovana eroziou, ako CS. Teda sa este o kyvavci neda velmi hovorit. Skor su v tom rannom stadiu. Inak, NPR Boky su veeeelmi zaujimave a veeeeelmi ich doporucujem.

Funttomas

Viklan alebo kývavec je ozaj geologický unikát. Ak mám správne informácie, tak v strednej Európe okrem Čertovej skaly sa podobný skalný útvar nenachádza. V zahraničí by bol bombastickou atrakciou, ale u nás sa o ňom takmer ani nevie :-(

Na hikingu sa Čertova skala už spomínala a to v Borovom článku hiking.sk/…/cez_kremnicke_vrc…, kde je ako titulná fotka a zhodou okolností tiež s konárom :-)

Ransford

Tu skalu som tam dal ja, ked som sa raz vecer vracal skratkou z roboty...

Mlieko

Ja Ti nechcem nič vyčítať, fakt vidno, že je to strmé. Myslím, že ide o výborný "info" záber:)

Marek2501

funttomas:
ahoj mne osobne tam konar nevadi je mi to respektive jedno ci tam je alebo nie viac ma zaujima ta skalka na tej spicatej skale ze ako to tam drzi parada :DD

Funttomas

Ahoj Mlieko,
veď ja viem. Ozaj by tam nemusel byť ten konárik. Mohol som ho aj retušnúť…
V tejto lokalite sa veľmi nedalo pobehať :-( Radšej si ani netrúfam odhadnúť sklon svahu. Je to tam riadne strmé.

Mlieko

Ja len, že sa dá pobehať kým stlačíš spúšť. Ale občas také maličkosti ujdu každému:-)))

Funttomas

Nabudúce si pribalím do batohu minimálne pílku… :-D
Minulú jeseň sme behali po hore s motorovou pílou. To boli čisté priehľady! Ale to bola plánovaná klubová akcia, kde sme spriechodňovali turistickú trasu v Kremnických vrchoch.

Mlieko

Ta sépia môže byť, ale ten konár v pravo už moc nie...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky