Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Červená Skala – Stožky – Zbojská

Diskusná téma K článku: Červená Skala – Stožky – Zbojská

Predpoveď počasia sľubovala na pondelok 9. 8. nad oblasťou Muráňa len veľmi slabé zrážky, maximálne do 3 mm a tak sme neváhali a vyrazili do sveta. Náš obľúbený rýchlik Horehronec nás vyložil na stanici Červená Skala o 11.30 h a prekvapene sme pozerali na opustenú stanicu, ktorá vždy hýrila množstvom turistov a trampov. Čo sa to deje? Veď táto stanica bola vždy centrom takmer celého diania na Rudohorí. Tentokrát sme však boli úplne jediní, kto vystupoval z vlaku a iba vynovená krčma na stanici bola slabučkým pozitívom.

Peter61

Boro, zbúranisko na 5. foto (Najkrajšie stromy sú na Horehroní... ) je na Ľadovej jame ?

MisoB

Ano, je to byvala horaren na Ladovej.

Zivan

Boro, tvoja pekná túlačka po Muránskej planine je dôkazom toho, že počasie tento rok je zatiaľ naozaj nevyspytateľné.
Mimochodom, išiel som v júni t.r. z Nižnej Kľakovej cez Burdu na Kučelach, ale ten rozostavaný zrub som si na Burde akosi nevšimol. Buď to bolo tým, že tiež strašne lialo alebo ho začali stavať až v lete. Kde presne ho stavajú? Priamo v sedle blízko jestvujúcej chaty?

Boro

Presne ako určil Tomáš. Je to v priestore opusteného kameňolomu, asi2-3 minúty po zelenej. Steny a krovy už mal zrub postavené, glacha už bola vyvesená.

Tono

Servus Boro, tak to ste si presli kusok z mojho velmi velmo oblubeneho kraja. Hltavo som cital a v pamati lovil spomienky na tie miesta. Krasny kraj! S tou krcmou a stanicou v Cervenej skale mas pravdu. Volakedy raj vandrakov, dnes bieda... Pobadal som ten fakt uz tak pred 5 rokmi. Raz sa musime veru spolu vybrat na daky super tramp. Howg.

Bikemartin

Vándráci už dnes nie sú limitovaní ostnatým drátom ako za boľševika, dnes majú tých rajov podstatne viac na výber...

Daulagiri

Paráda, článok z Rudohoria ma opäť potešil. Až na úsek cez dolinu za Nehovým som prešiel všetko a je to krásny prázdny kraj. Akurát k fotke č.4 poviem že v čase môjho prechodu v roku 2007 bol za horárňou Havranie ešte krásny hustý les a nie ten polom (rúbanisko).
A ten úsek zelenej značky medzi Č. Skalou a Studňou mi prišiel riadne temný, dosť som sa tam vybál, aj preto že na Lopušnej ma lesný robotníci postrašili z medveďmi. Ale aj tak sa teším na ďalšiu navštevu tohto čarovného kraja, dík za článoček.

D'Ady

jaaaj, zlate casy na stanici v Cervenej skale, ked sme tam dorazili poslednym vlakom pred polnocou a zelezniciari nas nechali prespat v nom, kym rano o stvrtej odchadzal nazad do Brezna. A my sme vyrazili na dalsi vander... btw na tu horaren Havrania som skoro zabudol a pri prvom citani sm myslel, ze snad niekto obnovil staru lesacku chatu nad Havranikom. Ale ta je este kus dalej a dnes uz mozno ani neexistuje.
Inak ten zrub v sedle Burda ma suvis s projektom na chov huculov a tzv. konsku trasu Sihla - Velka luka.

Boro

Vidím, že je to nie len moja srdcovka. Celé Rudohorie, úžasné a romantické, pravý raj pre dušu trampa. Tóno, a kam tak asi chodíš?

FunTTomas

Zrub Burda (útulňa s bufetom a hospodárom) funguje od 23. apríla zbojska.sk v mimosezóne len cez víkendy.

Mirino

Prihodím aktuálne info. Ten zrub na otočke síce stojí, ale strecha je maximálne tak proti slnku. Naviac sa pekná lúka zmenila na rozjazdený sklad guľatiny.
Maštalka - záchranca - je použiteľná asi len núdzovo. Prízemie bolo otvorené, ale maštaľ je maštaľ...a vstup na povalu bol len zvonka, ale vysoko, zaklincovaný doskami a rebrík nikde.

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Boro !
Tak presne túto trasu chceme máme v pláne so synom toto leto. Možno si ju ešte predlžíme na Klenovský Vepor, Sihlu, Zákluky a Osrblie.
Som zvedavý na červenoskalskú stanicu, mám na ňu tiež pekné spomienky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma