Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Červená Skala – Stožky – Zbojská

Diskusná téma K článku: Červená Skala – Stožky – Zbojská

Predpoveď počasia sľubovala na pondelok 9. 8. nad oblasťou Muráňa len veľmi slabé zrážky, maximálne do 3 mm a tak sme neváhali a vyrazili do sveta. Náš obľúbený rýchlik Horehronec nás vyložil na stanici Červená Skala o 11.30 h a prekvapene sme pozerali na opustenú stanicu, ktorá vždy hýrila množstvom turistov a trampov. Čo sa to deje? Veď táto stanica bola vždy centrom takmer celého diania na Rudohorí. Tentokrát sme však boli úplne jediní, kto vystupoval z vlaku a iba vynovená krčma na stanici bola slabučkým pozitívom.

JaroB

Ak bude ten víkend pekné počasie, tak nie. Na Trstí by sme mali natierať strechu na oddielovej chate.

JaroB

Svätopluk, Filová, Lopušné, Mlynárka(Tu je na okraji smerovník Šindliarka, aj keď poľana Šindliarka je inde - tu: mapy.hiking.sk/?x=20.05121… ), Zadné Brnovo, Predné Brnovo, Havranné...stretli sme sa vtedy na Lopušnom :-)

Svatopluk Štěpánek

Červená Skala - Zbojská sme šli s 12-ročným synom 18. - 19.8.2017. Spali sme na N. Kľakovej a na Burdu sme to zobrali cez Randavicu.
Iba dotaz: ako presne idú veľké poľany ? Hádal bysom Filová - Lopušná - Šindliarka - Havrania - Studňa, ale zďaleka si nie som istý. Za Filovou sme videli tetrova hlucháňa, za Havraniou stádočko diviakov 6 - 7 dospelých a okolo 15 malých ( ale už bez bielych pásikov na bokoch ). Pani Erika nám na BUrde povedala, že tam mali 31°C cez poludnie... .

Mahe

ako písal 09.08. (baranček):

"Železničná stanica Červená Skala má aj pre mňa neuveriteľné čaro,vždy,keď tam vystúpim,vraciam sa až do mladosti,keď žila neuveriteľným cestovným ruchom..."

Tak, tak: - síce ešte slávu Krobotovej "Díry u Hanušovíc" nedosiahla,
ale aspoň si "zahrala" ústrednú dejovú zápletku v "turistickom" kriminálnom románe odohrávajúcom sa na Muránskej Planine (Vysoká cena za lásku od S.).
Po prečítaní tohto románu má potom aj túra na Poludnicu inú príchuť :-)

Dazudazu

presne tak, už len nostalgia, momentálne na stanici v Červenej Skale už nepredávajú ani lístky na vlak, aj keď tam funguje výpravca ... a v bistre sú teraz na zemi rozložené postele (nakukoval som pomedzi závesy), takže možno po dohode sa dá aj núdzovo prespať, kontakt nie je nikde žiadny

Svatopluk Štěpánek

Ospravedlňujem sa za nostalgiu.
Najlepšia spomienka na stanicu v Č. Skale je z 15/3/1992. Zmrznutý a obalený snehom som prišiel do bistra Nezábudka ( ?? názvom si nie som istý ) po záverečnej. Bufetárka tam ešte bola, otvorila mne, zohriala hustú fazulovú polievku a spolu sme počkali na vlak do Brezna.
Po celom dni takmer vo víchrici a silnom snežení som si pripadal ako v raji.

Baranček

Železničná stanica Červená Skala má aj pre mňa neuveriteľné čaro,vždy,keď tam vystúpim,vraciam sa až do mladosti,keď žila neuveriteľným cestovným ruchom a plným bufetom vždy hladných a smädných ľudí.Teraz zostala len romantika aj bufet už nefunguje.

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Boro !
Tak presne túto trasu chceme máme v pláne so synom toto leto. Možno si ju ešte predlžíme na Klenovský Vepor, Sihlu, Zákluky a Osrblie.
Som zvedavý na červenoskalskú stanicu, mám na ňu tiež pekné spomienky.

Mirino

Prihodím aktuálne info. Ten zrub na otočke síce stojí, ale strecha je maximálne tak proti slnku. Naviac sa pekná lúka zmenila na rozjazdený sklad guľatiny.
Maštalka - záchranca - je použiteľná asi len núdzovo. Prízemie bolo otvorené, ale maštaľ je maštaľ...a vstup na povalu bol len zvonka, ale vysoko, zaklincovaný doskami a rebrík nikde.

FunTTomas

Zrub Burda (útulňa s bufetom a hospodárom) funguje od 23. apríla zbojska.sk v mimosezóne len cez víkendy.

Boro

Vidím, že je to nie len moja srdcovka. Celé Rudohorie, úžasné a romantické, pravý raj pre dušu trampa. Tóno, a kam tak asi chodíš?

D'Ady

jaaaj, zlate casy na stanici v Cervenej skale, ked sme tam dorazili poslednym vlakom pred polnocou a zelezniciari nas nechali prespat v nom, kym rano o stvrtej odchadzal nazad do Brezna. A my sme vyrazili na dalsi vander... btw na tu horaren Havrania som skoro zabudol a pri prvom citani sm myslel, ze snad niekto obnovil staru lesacku chatu nad Havranikom. Ale ta je este kus dalej a dnes uz mozno ani neexistuje.
Inak ten zrub v sedle Burda ma suvis s projektom na chov huculov a tzv. konsku trasu Sihla - Velka luka.

Daulagiri

Paráda, článok z Rudohoria ma opäť potešil. Až na úsek cez dolinu za Nehovým som prešiel všetko a je to krásny prázdny kraj. Akurát k fotke č.4 poviem že v čase môjho prechodu v roku 2007 bol za horárňou Havranie ešte krásny hustý les a nie ten polom (rúbanisko).
A ten úsek zelenej značky medzi Č. Skalou a Studňou mi prišiel riadne temný, dosť som sa tam vybál, aj preto že na Lopušnej ma lesný robotníci postrašili z medveďmi. Ale aj tak sa teším na ďalšiu navštevu tohto čarovného kraja, dík za článoček.

Bikemartin

Vándráci už dnes nie sú limitovaní ostnatým drátom ako za boľševika, dnes majú tých rajov podstatne viac na výber...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov