Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na menej známy veľkofatranský Kľak

Diskusná téma K článku: Na menej známy veľkofatranský Kľak

„Idem na Kľak.“ Pri tejto vete sa v mysli každého turistu vybaví známy pohľad na skalnaté nosisko z Fačkovského sedla, veľký dvojkríž na vrchole, samotný vrchol obsypaný turistami, ďaleké výhľady cez pol Slovenska. Lenže nechcem písať o tomto najznámejšom Kľaku. Malú Fatru nechajme teraz bokom. Chcem napísať pár riadkov o jeho menej známom menovcovi – Kľaku veľkofatranskom.

Merhorn

Uf,cely clanok si ponala trosku inak,viac faktograficky.o to ma to ale viac tesi.lasku ku klaku zdielame obaja,je tam naozaj krasne.z 5 ciest sa mi podarilo prejst 3 a prave klak-maly lysec som si oblubil azda najviac.adush,ako vizera ta zelena z lubochnianskej,sla si to?
Pekny clanocek:-)

MatusM

Merhorn, zelenou do Ľubochnianskej doliny som schádzal v lete 2007:
hiking.sk/…/sluzby-galeria-po…

Všetko zarastené, po chodníku ani stopy, cez tie krkoháje sme sa predierali vyše 3 hodiny - skoro nikto tade nechodí. Ale keď máš rád divočinu, je to niečo pre teba :-)

Ján Halaša

Ahojte, tiež mám Kľak rád, aj keď som tam bol ešte len raz. Išiel som z Ľubochne a ani som netušil, ako je to ďaleko. Ale na jar tam bolo nádherne, rozkvitnuté lúky aj lesy, medvedí cesnak a hore ešte aj sneh. Fotky mám v odkaze uvedenom nižšie.

Sona

Fotky vyzeraju dost navnadzujuco :)

Majo105

veru pjekné výhľady a foto :) ..ten zimný pohľad Stoh, Veľký Rozsutec a Osnicu nemá chybu

Adushka

Pitr, hej, ja som 2x zazila aj taku zimu na Klaku, aku mas na fotkach, ale to som este nemala fotak a tym padom ani ziadnu fotodokumentaciu, vdaka teda za link :)

Svatopluk stepanek

adriena, vy ste poeta, z vasho clanku vidno, ze kraj naozaj lubite !
pekny clanok a este lepsie obrazky
pre matusm: okolo 2003
boli este pod vrcholom klaku zvysky nejakeho dreveneho pristresku, ku koncu zostupu z klaku do lubochnianskej doliny bolia cele polia zihlavy okolo 1,5 - 2 m vysokej
je to naozaj divocina, podobne "krkohaje" su aj na ceste z rimavskej pily
na trstie

Paso24paso

Krasne fotky...uz aby bola zima... ma navnadili...
rtw- foto cislo 6 - najkrajsia :D

Adushka

Prvy zimny vyslap, ktory som sla hore, som este nemala absolutne zimnu vybavu a miestami sme sa zabarali skoro po zadok, bez navlekov to bola velka sranda, ale hore sme vysli :)

Merhorn

hehe ja si pamatam ako som sa este brodil kedysi podl ploskou po pas v snehu v premokavych nohaviciach, na salas som prisiel ako zmoknute kura, uzimeny, ale aspon navleky som mal, bez nich by to bolo rodeo :)
Matus, si ma navnadil na tie krkohaje, super je usek pomadzi skaly z klaku smerom na jarabinu, ked som tade siel viem ako ma to prekvapilo, taky teren v tej oblasti :)
Dalsim takym uzasnym miestom na ceste k Borisovu je aj Maly Lysec asi so mnou vela ludi nebude suhlasit ale ja mam slabost aj pre Jarabinu a jej prakes papradia. Kazdemu kto v tychto koncinach este nebol vrela odporucam navstivit tuto divocinu :)

Pitr

Úsek od Javoriny po Kľak je vážne divočina v lete aj v zime. Množstvo popadaných stromov, zarastený chodník a miestami aj problém orientácie.
Minulý rok sa čistil úsek Kľak - Vyšná Lipová.
A tento rok sa obnovovalo značenie v úseku Malý Lysec až po Borišov.

Daulagiri

Paráda, paráda, mám v pláne sem zájsť už dlhšie a prebádať aj tie krkaháje a verím že raz sa mi to podarí. A veľmi dobrá fotodokumentácia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov