Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma stanovanie v okolí B.Štiavnice

Diskusná téma stanovanie v okolí B.Štiavnice

zdravím chcel by som sa opýtať ako je to so stanovaním v okolí Banskej Štiavnice (Počúvadlo, Richnava) viem že na Počúvadle kedysi fungoval kemping ale ako som sa dozvedel už je dlhšie mimo prevádzky tak by ma zaujímalo či je tam možnosť niekde stanovať...

Atomko

zdravím chcel by som sa opýtať ako je to so stanovaním v okolí Banskej Štiavnice (Počúvadlo, Richnava) viem že na Počúvadle kedysi fungoval kemping ale ako som sa dozvedel už je dlhšie mimo prevádzky tak by ma zaujímalo či je tam možnosť niekde stanovať...

Mišo D.

Kemping pri Počúvadle je opustený a zanedbaný. Sociálky sú zdemolované, všade sú smeti a ho..á a priestor je zarastený metrovou burinou. Občas tam ľudia stanujú, väčšinou mládežnícke gulášové alkoholizované partie. V bývalom kempe pri Evičkinom jazere je to podobné a je tam veľká tabuľa "zákaz stanovať". Iné legálne kempy v okolí Štiavnice nie sú...

Atomko

vdaka za info aj ked ma to velmi nepotesilo... myslis ze by bol problem s postavenim stanu na jednu noc len tak niekde na luke v okoli...?

Zivan

Okolo Richňavy je plno lúk, kde nevidím žiadny problém s prenocovaním v stane. Pasú sa tam síce niekde cez deň ovce, ale teraz sú tie lúky krásne vykosené.

Tono

Servus, odvolavajuc sa na svoje bohate skusenosti so stanovanim v okoli BS, jednoznacne ta mozem ubezpecit, ze ked si postavis stan dakde na "zasitej" luke, hoci aj v okoli Pocuvadla ci Richnavskych jazier, nic sa ti nestane. Dobry flek je pri jazere Bakomi (Stiav. Bane), pri jazere Klinger a strane oproti betonovemu brehu, na okolitych lukach pri Richnave a pod.

Ori

Ahojte, ja mam trochu inu skusenost. Pred par rokmi som zobral na vylet skupinku teenagerov z Anglicka. Robili sme "expediciu" okolo Sitna a spali na zasitej luke nedaleko znacky. Dokopy asi styri stany. Rano som odisiel kusok od stanov, ked zrazu pocujem strasny rev. Po mojich deckach, ktore nerozumeli ani slovo po Slovensky bliakal nejaky chlap v polovnickej uniforme a s puskou v ruke, ze "statut CHKO este nepadol". Vyhrazal sa pokutou, policiou a neviem cim este. Anglani mali proste kulturny zazitok. Hlavne ze sa kusok od nas pred casom stahovalo drevo a vsade bol bordel po lesnych robotnikoch...
Myslim vsak, ze to bola skor nahoda a v Stiavnickych som odvtedy nic podobne nezazil. Odporucam vsak davat si pozor v okoli Sitna - smerom na Sv. Anton, Prenčov a Beluj je poľovnícky revír, kde sa intenzívne poľuje - aby si vás napitý poľovníci nepomýlili vysokou . . .

Jjano

Ako píše Mišo, v "kempingu" na Počúvadle vidím často stany, netuším, či niekomu za niečo plati alebo nie. Viem, že nájomca kempingu sa dlhé roky snažil obnovovať areál, ale ke´dže bol iba nájomca, tak to moc nepreháňal. Aká je momentálne situácia neviem, ale stany tam vídavam. Dá sa očakávať, že situácia sa zlepší, pretože vlastník kempu (mesto BŠ) sa blíži k dohode s vlastníkom pozemkov (Lesy SR) o nejakom vysporiadaní a potom mesto kemping buď bude prevádzakovať alebo ho celý niekomu predá.

Stanovanie na tajchoch je viditeľné tiež, ale je zakázané na hrádzach a osobne by som ho ani neodporúčal, pretože tajchy majú svojich "hrádznych", ktorí sa o tajchy starajú a tak tam často chodia a pokiaľ viem, tak stanovanie na hrádzach netolerujú.

Naopak, ako tu bolo napísané, nevidím žiadny problém so stanovaním niekde na skrytom mieste lúke či na okraji lesa, ale určite mimo rezervácie (ako je Sitno).

Špecifickou vecou je ešte Skautský dom (Hostel Sv. Juraja), (www.http://www.skautskydom.sk), ktorý umožňuje stanovanie na svojej záhrade (ak to nekoliduje s nejakou ich akciou) a je pritom úúúplne uprostred mesta :-) Cena je 5 EUR za osobu a je v nej používanie zariadení Skautského domu (wc, kúpeľna a tak).

JurajDK

Zaciatkom augusta sme boli na dovolenke v BS.Kemp Pocuvadlo-skapal pes, ako sa tu pise, Na Klingeri(tajch) na "betone"- travnata plocha, vedla bufetu na vecerne postavenie stanu v pohode, bola tam nejaka partia cechov s dvomi stanmi.Na hradzi tajchu Stara vodarenska-cca 15 min po zelenej TZ z Trojicneho namestia smerom na Cervenu studnu vedla mnicha (budka so stavidlom)mali postaveny stan dievka s mladencom a vedla taborili na divoko nejaki "podivini" novodobi hipici-mlady par s dietatom, somarom a kozou, len so spacakmi a celt. pristreskom. Akurat tam bol "hradzny" na Nive, no ocividne nemal nejake namietky, len nad spomenutou lesnou rodinkou udivene krutil hlavou... :-) No a ako jjano spomenul-skautsky dom-byvale tuzexacke gymnazium to isti.

Jjano

Skautský dom nie je bývaly tuzex, ten bol vyššie, nad Trojicou. Skautský dom je pod Starým Zámkom.

To s tým hrádznym je príjemné, že nemal námietky, ale mne šéf tajchárov vravel, že stanovanie je zakázané a že to netolerujú. Tak uvidíme. Stanovanie na hrádzi musí byť pekné :-) Keď ho stretnem, tak sa ho spýtam a potom dám sem vedieť.

Atomko

dakujem vsetkym za informacie asi skusim nejaku luku okolo Richnavy potom dam vediet ako som dopadol... :D

Fujas

Kusok pred hodrusskym jazerom bol kemping na vydrzatelnej urovni je tam stale bol som tam toto leto ale bol zavrety- po burke nikoho tam nebolo ale vykosene bolo skus sa aj tam pozriet.

JurajDK

ano ano zavadzam- pomylil som si -to skautsky dom je pod starou nemocnicou, ale z tuzexgymnazia je tiez nejaka charita... Na Hodrusi bolo (2. august) cca 8 stanov. Ale to je uz asi mimo toho co chces.

Atomko

no tak som sa uspesne vratil a mozem povedat ze v okoli je toho na stanovanie skutocne vela ja som sa nakoniec zlozil v byvalom kempe na pocuvadle az na ten bordel co tam po sebe nechavaju "turisti" je to tam celkom znesitelne... hlavne okolo Richnavy je dost luk kde by pri normalnom spravani nemal byt problem prespat

Peter

zdravím, chcel by som sa spítat... či sa dá na tajchu Richnava stanovat, priamo púri vode ?? dakujem za otpoved

Jjano

Peter, predpokladám, že priamo na "prúste" (t.j. na násype priehrady) určite stanovať nemôžeš a keďže tam je prúst z dvoch strán a z tretej strany sú chaty, tak snáď iba z tej štvrtej strany, od cesty ...? Ale zas tam sa nedá priamo pri vode, lebo sú tam kríky a stromy. Inak stabovať priamo pri vode je asi blbosť, cez deň sú na Richňave stovky ľudí, tí by ti šlapali rovno cez stan.

Na druhej strane sa zdá, že sa pohli ľady na Počúvadle a kemping asi dostal dúfajme dlhodobého majiteľa a malo by to ísť k lepšiemu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum