Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nové Zajo merino

Diskusná téma K článku: Nové Zajo merino

V priebehu minulého roka sa aj slovenské Zajo zaradilo medzi značky, ktoré zasiahol trend vo forme aplikácie prírodnej merino vlny v termoprádle. Strihy boli rovnejšie a menej vypasované na telo. Túto jeseň Zajo prináša zmenu – merino je novozélandské v troch rôznych gramážach. Pre účely tohto článku sme mali k dispozícii vzorky mužského aj ženského strihu.

Peter61

Tricko ma kuse, uvidim po dalsich vypraniach. S Devoldom som taky problem nemal.
You get what you pay...

Risototh

Ja som si tricko od IB tak oblubil, ze sa zodralo. V mojom pripade golierik od pravidelne brusenej brady... Problem tkvie ale v tom, ze nie a nie zohnat dalsie vo velkosti XL. Do ktoreho obchodu vojdem, tak maju vzdy iba M a S, sem tam aj nieco ine, ale vzdy z modelu, ktory nechcem. Z kratkorukavovych nic... Obcas nechapem obchodnikov, preco proste co doslo a ludia sa po tom pytaju, neobjednaju? A potom sa cuduju, ze nakupujeme vo webshopoch a na ebay :) Co ine mi ostava?

Anndy

Devold Multisport 180 gramaz, kratky rukav, po 3 rokoch intenzivneho pouzivania ziaden problem s prederavenim (5-20 kg ruksak). Devold mal ale problem s kvalitou sitia pri tomto modeli (paranie na rukavoch a v pase od vyroby), ale predpokladam, ze sa to uz napravilo.

Devold Across Canada ziaden problem, ale na nom nenosim priamo tazky ruksak.

Imho, ceny Zaja mi pridu primerane, ma niekto argument preco by tie ceny mali byt nizsie?

Michalknitl

suhlas s misjakom...
mne sa IB 160tka teraz na chrbte zacina trosku deraviet po roku dost intenzivneho nosenia (ale iba v meste, no takmer vzdy s malym ruksakom)

IB 200 sa mi zacalo parat na ramenach, kde som nosil 20kg ruksak az po viac ako polroku az roku intenzivneho cestovania s plnym ruksakom a na turach..

a cierna v lete, ked je teplo a slnko prazi, nie je najlepsie...

som zvedavy, az to uvidim v obchode... teraz skusam devold, to je trosku 80 merino + 20 nieco ine, tak som zvedavy na to, ake to bude..

a zaja si rad v obchode pozriem :)

Misjak

v ramci outdooru som prinavratilec k dvom prírodným materialom, perie v spacákoch a ako funkcne oblečenie používam merino. Od IB mám 150 g trencle a krátke tricko. A ešte jedno no brand dlhe tricko z Norska. Absolutna spokojnosť, len tie tenké IB vecicky sú po roku a pol intenzívneho používania chúlostive na roztrhnutie - najmä tričko. Aby som udrzal temu, tak som chcel len komentár k farebnej ponuke od Zaja: čierna vie byť v lete na slnku dosť nekomfortná, preto by bola lepšia, hlavne pri krátkom rukáve aj svetlejšia alternatíva

Hefaistos

@spyros: z merina robi fakt kde kto, ako priklady: TNF, Trekmates, Helly Hansen a urcite mnoho dalsich. kvalitu si posudzovat nedovolim.

Cyro

Co ja vim, ked kukam na te ceny... asi by som radsej isiel do Icebreakeru, s ktorym som max spokojny, ked je volaka akcia, tak su ceny IB vcelku prijatelne... ale niekomu moze strihovo viac sadnut toto zajo...

Spyros

Ked poviem A, tak poviem aj B, cize kto to robi horsie?

Bdel

dusan, okrem znaciek, ktore spominas dnes robi z merina kde kto a nie vzdy v super kvalite.

Spyros

A ktore konkretne znacky patria do horsej polovicky, co sa tyka pouzitia ovcej vlny? Ja poznam Devold a IB a tymto znackam tazko nieco vytknut.

Merhorn

Myslim, ze na zamyslany ucel dane foto uplne stacia.

Bossinko

No nevyzerá to zle,ale keď si porovnám cenu napr. s IB tak o veľa lacnejšie mi Zajo nevychádza...

MatusM

Nech odfotíš čierne tričko hocijako, vždy to bude len čierne tričko :-)

Lubo

Cierna bola velmi problematicka na fotenie.
Zial lepsie sa mi to nepodarilo, nech som to nasvecoval ako som chcel, prilis vela kresby som z toho nedostal. Prevodom do CB sa to oproti farebnej verzii pocitovo zlepsilo.

Joe

Čierne veci sa fotia najlepšie na čiernobiely materiál. To je zákon.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum