Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Najvyššia hora Ukrajiny – Hoverla

Diskusná téma K článku: Najvyššia hora Ukrajiny – Hoverla

S nadmorskou výškou 2060,8 m je najvyšším bodom nášho východného suseda, druhej najväčšej európskej krajiny – Ukrajina. Primát má hora Hoverla v divokrásnom východokarpatskom pohorí Čornohora alebo po našom Čierna hora. Hôľny vrchol je ozdobený kamenným pylónom, kovovým krížom, žrďou na vlajku a mramorovým pamätníkom, v ktorom sú vložené piade zeme z celej krajiny. A od roku 2011 bude v prevádzke nová turistická chata v sedle pod Hoverlou.

Legil

1.8. možno 2.8. do 7.8.2011 idem na Zakarpatskú Ukrajinu, smer Petros na Hoverlu. Vystup začínam z dedinky Kvasy. Zatiaľ som sám. Ak by mal niekto záujem, može sa kľudne pridať. Ak pôjdem sám, idem busom, stopom, maršutkou ... Ak by sa Vás našlo viac, som ochotný ísť aj s mojím autom. Ak by chcel ísť niekto hore z inej strany, tak z Rachova do dedinky Luhy (odkiaľ sa to chodí asi najčastejšie) sa dostať nie je problém. Ja ale chcem ísť z Kvasov. Som z Košíc a mail by ste mali mať pod mojím menom, ak ste prihlásený. J.Legil

FunTTomas

Zdenči: viem, že sme sa o UA bavili na Osnici, ale ak si spomenieš cenu nocľahu na športbáze Zarosľak, tak ju sem, pls. napíš.

Zdenči

na Zarosľaku sme strávili 3 dni...na Ukrajinské pomery veľký luxus...tiež som si obľúbil tento kraj

Bikemartin

warning: strecha búdy na polonine Skopeska dosť zateká

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum