Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poľovnícka chata Vartáš

Diskusná téma K článku: Poľovnícka chata Vartáš

Východná časť Vihorlatských vrchov je naozaj veľmi málo navštevovaný kus Slovenska a tak ani nie je prekvapivé, že sa tu nenachádza veľa možností na prenocovanie pod strechou. Hneď pri červenej značke, blízko smerovníka Vartáš, pár minút nad Strihovským sedlom sa nachádza poľovnícka chata, ktorá je v dosť zlom stave, ale je otvorená a hlavne pojme aj niekoľko desiatok ľudí.

3PO

Zdravim.
Stav k 15.01.2022
Terasa chaty je nepouzitelna.Podlaha sa prepadla.
Dvere do chaty su z casti znicene. Chyba spodna cast.V pantoch ale drzia.
2 miestnosti su vhodne na prespanie, povalu som nekontroloval.
Velky bordel tam nebol.
Pramen vodu ma ale pocas sucheho leta moze byt vody nedostatok.

Ade.e

Spal som tu z 30.8.2018 a stav je rovnaky ako pisal Axel. Nacudo, prva, vstupna miestnost je relativne cista a schopna na planovane prespatie. Akurat, cosi vnoci strasilo.
S pramenom blizko tej chaty sa velmi pocitat neda. Ale je to mozno vdaka suchu.

Axel

Kontrola 4.6.2016 - chata stale v rovnako zubozenom stave. Podlaha na verande je definitivne prehnita, ale vnutri viacmenej cisto. Zo zariadenia uz ostal iba jeden stol a stara karimatka.
Ohnisko a pramen v poriadku.
V spajzi s pivnickou sa flase veselo hromadia a uz je tam krasna zbierka :-D

Slavo Engel

6.7. sme s kamošom vyrážali z Podhorode cez hrebeň Vihorlatských vrchov do Krivoštian. Prvú noc sme strávili tu na tejto chate, i keď sme spali vonku pred chatou, pretože bolo teplo. Chata je v dezolátnom stave, pozor pri vstupe, pretože podlaha sa môže prepadnúť. Prameň, ktorý je čistý je neďaleko chaty, asi 100 m na západ. Škoda takejto chaty, mohla by slúžiť ako útulňa. Ináč by som chcel ešte upozorniť na chabé značkovanie z Podhorode po Strihovské sedlo. Niekedy sme značku hľadali veľmi dlho a keďže chodník je málo vyšľapaný, tak nám to trvalo.

Nonormal

Vdaka za ozrejmenie majetkopravnych vzťahov =)... A po rekonštrukcii predpokladam, že už táto chata bude asi pre verejnosť neprístupná, alebo?

Brava

chata je vlostnictve polovneho zdruzenia obce Kolonica. Donedavna bola este vo vlastnictve Lesov s.p. odstepny zavod Sobrance. Rekonstrukcia chaty sa uz mnoho rokov odkladala koli majetkopravnemu sporu medzi Lesmi s.p. a nejakou pani z pbce Ladomirov, ktora sa nakoniec vzdala narokov (alebo uz zomrela). Kym bola vo slastnictve lesov, planovalo sa ze bude fungovat ako turisticka utulna pre CHKO Virhorlat. Na chatu bola opakaovane znova a znova instalovana cedula s upozornenim ze sa jedna o sukromy objekt a ze vstup don zakazany. Cedulu, ale stale ktosi odstranuje. POvacsine tam chodi chlastat mladez z okolitych dedin. S rekonstrukciou chaty by sa malo zacat na jar buduceho roku. Viac info o nej dostanete na Obecnom urade z Kolonici.

Nonormal

Je to ozaj škoda, ale zase pre nás, ktorí ju môžme využiť len vďaka tomu ako je zanedbaná, to môže byť len plus. No ale ešte pár rokov bez zásahu rázneho, tá chata už nebude slúžiť nikomu...

Tono

Ked som bol pred 18 rokmi 1x pri chate, este sluzila miestnym lesnikom. V tom case tam boli ubytovani lesni robotnici. Ked som tam bol pred 12 rokmi, chata bola opustena, ale pekne uzamknuta a zabezpecena proti neopravnenemu vstupu. No a ked som tam bol pred 5 rokmi, chata bola uz v stave, ako vidno na fotkach k clanku.

Boro

Tisíc krát škoda. Tak zanedbať takú peknú chatu. Ale čo už narobíme?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma