Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Značkovacie stretnutie v Krase

Diskusná téma K článku: Značkovacie stretnutie v Krase

Druhé tohtoročné značkovacie stretnutie je za nami. Uskutočnilo sa v krásnom prostredí Národného parku Slovenský kras. Aj napriek sobotňajšiemu nepriaznivému počasiu sa zišlo dostatok nadšencov a podarilo sa nám vykonať kus práce pre ostatných turistov.

Sona

Ahoj Jaro, je sice fakt, ze na smerovniku v strede Turne boli na kazdej znacke po stanicu ine casy, ale v reale idu obe spolu od stanice az po hrad.

Jarovybo

Dakujem, ze sa takto starate o nase narodne bohatstvo - siet TZT. Chcem sa spytat, v Turni ide modra a zlta po roznych trasach, kedze na fotke vidno, ze po jednej je to na stanicu 12 min. a po druhej 20 minut? Diky

Eskimo

Rád by som sa zainteresovaných opýtal jednu laickú otázku - podľa obrázkov je na novoinštalovanom smerovníku v Štóskom sedle menej údajov než na tom starom "vetrom ošľahanom", hlavne teda smerom na Štós - prečo? Existuje na to nejaký nový predpis koľko má byť v ktorom smere údajov a akých?

Ja osobne by som myslel, že čím viac údajov, tým lepšie, hlavne keď je na smerovke dosť miesta (okrem toho sa potom dá ešte polemizovať, ktoré body vybrať).

Počas svojich výletov som sa už veľakrát stretol s tým, že údaje na smerovky boli vyberané dosť zvláštne... Príklad č. 1: keď idete po červenej E8 južným okrajom Slovenského raja, tak od rázc. Pod Hanesovou II až po Starú Čuntavu (resp. možno až po Pred Čuntavou, už si presne nepamätám) ani na jednom smerovníku nie je časový údaj pre sedlo Besník, hoci miesta na smerových tabuliach je dosť. Príklad č. 2: V Hiadeľskom sedle červená smerovka smerom na Donovaly udáva tieto údaje: "Kozí chrbát 0:40, Motyčská hoľa 4:25, Veľký Šturec 5:05", údaj pre Donovaly nikde. Má to logiku?

Inak, samozrejme, posielam pochvalu a poďakovanie všetkým zúčastneným, časť ich roboty som bol "overiť" hneď v nedeľu (keď už bolo pekné počasie až na tú rannú hmlu) a šli sme zo Zádiela do Medzeva o.i. aj cez Hačavské sedlo a ten ohradník (vtedy našťastie prázdny) so značkovým kolíkom vo vnútri...

Cmeliak

... mile rád dojdeme aj nabudúce, ak bude čas ... PS: na zlé počasie sa dlhšie spomína ;)

Boro

Nádherné Soňa, pod Osadnikom je ten kamp Zimná voda, kde som toho tolko prežil. Som veľmi rád, že to beriete tak vážne. Fakt som si chvíľu myslel, že je to len taká radovánka či kratochvíla rozmazlených beťárov z Blavy. Ale ste naozaj dobrí a ja vám fandím. Boro

Ripo

Dovoľte mi, milí čitatelia Hikingu, aby som sa aj touto cestou úprimne poďakoval všetkým účastníkom značkovacieho stretnutia v Slovenskom krase, ktorí, bez ohľadu na odmenu a napriek nepriazni počasia dorazili do Hája a venovali svoj voľný čas takej bohumilej činnosti, ako je značkovanie.

VRELÁ VĎAKA VÁM !!!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum