Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolomity-okolo Sassolungo a Sassopiatto

Diskusná téma K článku: Dolomity-okolo Sassolungo a Sassopiatto

O Dolomitoch sa hovorí ako o jednom z najkrajších pohorí. Svedčia o tom i množstvá návštevníkov, ako v zime, tak i v lete. Údolia ponúkajú hŕbu ubytovacích a stravovacích zariadení, okolité hory zas nekonečné množstvo možností trávenia aktívnej dovolenky. My sme si na úvod nášho dolomitovského putovania zvolili jednu z tunajších najreprezentatívnejších túr – okolo vrchov Sassolungo a Sassopiatto.

MatusM

Pekná túra na oddychový deň, rodinného typu. Ale ozaj sa mi páčilo, kešky pridali metre a iné výhľady.

Adushka

Jitka, inšpirovala som sa tvojim článkom pri plánovaní výletov počas našej krátkej návštevy Dolomitov a dali sme si rovnakú trasu ako vy teraz vo štvrtok, 28.8., akurát opačným smerom a s občasnými zachádzkami za keškami okolo :) Musím potvrdiť, že sa jedná o nádhernú oblasť. Tiež nám vyšlo viac km a aj nám to trvalo takmer celý deň, ale to tie kešky robia svoje. Tým, že bolo pekne, tak bolo aj dosť ľudí, ale nakoniec sa to roztratilo. Langkofelhütte je skvelá, dávali sme si tam neskorý obed, robia výborné špagety, mňam, cestoviny sa v Taliansku naozaj oplatí dať :)

Lubo

Piz Boe je skvely kopec,
najma ta chutna ferratka, co ide hore. Pripadne beh cca 3 tisicovej vyske ma svoje grady :-). Odporucam, ide o jednu z najlahsich trojtisicoviek v Dolomitoch.
hiking.sk/…/dva_dni_na_piz_bo…

J1tka

Ďakujem za link, florish. Miesta spoznávam :) My sme boli o nejaký týždeň-dva neskôr, v polke septembra. Piz Boe sme tiež absolvovali - bol to náš druhý tohtosezónny sneh (prvý bol o deň skôr, keď v Dolomitoch nasnežilo:))

Linda

Diki vsetkym za rady.tento rok teda stravime v tatrach u babiciek alebo v malych karpatoch. :)

Eric

Nechce sa mi viac hladat, toto je z jednej diskusie: Tohle je přepis článku z časopisu : "Tak brzy,jak je může,zvedá batole hlavu.V tu dobu se vám rozsvítí zelená,a brzy můžete vyrazit do terénu s dítětem na zádech.V tomto věku dítěte to nebude nic světoborného,protože více času než chůzí věnujete přestávkám a budete se pohybovat maximálně v dolinách.Z lékařských poznatků vyplývá,že děti do dvou let věku není vhodné brát na horské tůry a do lanovky.Takto malé děti nemají adaptační schopnosti vůči nedostatku kyslíku ve výškách od 2000 metrů,vyrovnání tlaku ve středouší polykáním není ještě vyvinuté a může u nich dojít k bolestem v uších a zánětům středního ucha.Jejich obranyschopnost vůči infekci je málo vyvinuta.Ve věku do jednoho roku,nejvíce mezi 2. a 4. měsícem,je v souvislosti s nadmořskou výškou zvýšené riziko syndromu náhlého úmrtí.V souvislosti s tímto problémem lékaři varují před polohou ve spánku tváří k podložce.Pro tůry s takto malými dětmi byste měli plánovat výšlapy maximálně půldenní,zbytek dne by se mělo dítě věnovat hraní a spánku." Dál je tu uvedena maximální výšková hranice pro děti do dvou let : do 1500 m.n.m.

Peter61

Although there are no scientific data, it is generally recommended not to ascend to a
sleep altitude of higher than 3,000 to 4,000 m with preschool child, and to prefer a
sleep altitude of

Peter61

Linda, Eric:Skôr sa imho jedná o rýchlosť výstupu do výšky ( včítane auta, lanovky). Výška v článku zodpovedá tlaku v kabíne lietadla.
Tety a ujovia z UIAA MedCom-u na to píšu:" ...Although there are no scientific data, it is generally recommended not to ascend to a
sleep altitude of higher than 3,000 to 4,000 m with preschool child, and to prefer a
sleep altitude of

Eric

Skor by som sa zamyslel nad vyskou. Rocne dieta by nad 2000 este nemalo ist :(

J1tka

Ďakujem, my sme Sellaronda absolvovali autom ;) Je tam skutočne krásne, Dolomity (v tomto prípade konkrétne Val di Fassa) určite stoja za návštevu, či už na lyžiach, pešo, alebo na bajku.

Linda: Čo sa týka túry s bábom, v tomto prípade neviem úplne fundovane odpovedať, keďže netuším, či taký drobec vydrží tých 6 hodín v sedačke. S terénom by ale problém byť nemal. Až na pár úsekov po trošku väčších skalkách (kde stačí mať istejší krok) je celá trasa úplne v pohode. Jedni ju dokonca absolvovali s jorkšírom, ktorého cez ťažšie kamenistejšie úseky, na ktoré nestačili jeho kratučké nožičky, nosili.

bulat: Kozičky sme videli motať sa flegmaticky po ceste, prasiatka sme nestretli :)

Bulat

mimochodom...maju ešte v búde na Passo Sella tie čierne kozy a svinky v ohrade?

Bulat

okruh okolo masívu Selly som absolvoval na biku...tiez pekny zážitok... :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov