Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Extrémne potenie

Rado Gadoczi

Šalvia lekárska ma protipotopúdne účinky ale pri nadmernom potení určite nepomôže ale samozrejme ani neuškodí :)

Tigervegetarian

Ďakujem že si ma opravil Tak som si to skontroloval na wiki, a naozaj šalvia potenie zmierňuje. Mne to kedysi povedala "dôveryhodná" osoba, a tak som to nejak neoveroval. Ale mal som.

Katyka

Takže so šalviou môžete ísť niekam... To pri extrémnom potení absolútne nezaberá. Ja mám ten istý problém. Či je vonku -20 stupňov alebo +30 stupňov aj ja mám stále mokré čelo a celú hlavu. A tiež mi reže dolu chrbtom jarček. Ja som s tým nikdy problémy nemala, až do chvíle, keď som chytila ukrutný zápal v tele a tým nasledujúcu sepsu. V nemocnici mi zrážali 40 stupňové teploty viac než dva týždne. Odvtedy mi nepracujú dobre obličky = problém s vylučovaním tekutín močom = zvýšené potenie. Mám problémy so srdcom = zväčšená pravá komora = zadržiavanie vody v tele, a to napriek extrémnemu poteniu pri akejkoľvek činnosti, nielen pri športe. A ešte problémy s dýchaním. To tiež vplýva na reguláciu vody v tele. Ja to vidím radšej na lekára, milý Branulík. Presne v tom aj ja vidím problém, že pri rovnakej záťaži u rovnakých ľudí môže byť nejaký rozdiel, ale nie taký extrémny. Veľa zdaru...

Pf.69

Priatelia to potenie sa ešte dá , ale problem s plným nosom či je leto alebo zima , no proste otrava.

Tony22

Ahojte, potreboval by som zistit typ turistickej mapy, ktora ma pri turistickych trasach zaznaceny cas a tiez aj narocnost. Ta je definovana styrmi piktogramami - od panacika s kocikom (najlahsia) po panacika, ktory lezie na vrch (najtazsia). Videl som jednu takuto mapu len zbezne a neviem ju nikde najst. Vcera som si prezeral mapy od TatraPlan, ale nie su to tieto. Neviete nahodou niekto, o ktory typ mapy sa jedna, pripadne sem prilozit link? Dakujem!

Tony22

Pardon, nespravny prispevok.

Na potenie odporucam masticku Excipial DeoForte. Da sa kupit v lekarni bez receptu a stoji do 6 EUR..

Pre pf.69 - odporucam sprej do nosa Sterimar Klasik, mne pomaha (ak ma niekto alergiu v lete, tak sa mu skor hodi Sterimar Mangan). Staci prezriet cez Google..

Trekbb

U mna je to podobne s potenim hlavy a chrbta ako u Branulika.Aj ked som si na to uz zvykol pri trekoch je to neprijemne.Nie len preto ze musim nosit o to viac tekutin ale aj kvoli pohybu samotnemu.S potenim na cele a zatylku sa viem vysporiadat so satkou ktora je vynikajuci prostriedok proti tomuto.No a na chrbat a aj predok nemam ziadny recept.Do batohu si vzdy musim pribalit aspon styri tricka a po urcitych usekoch sa musim prezliect hlavne ak je chladnejsie.O toto vsetko mam vacsi batoh.Mast excipial deoforte mam vyskusny ale u mna nezafungoval.Na sposob ako aspon zmiernit potenie som zatial neprisiel.Zdar horam

Pipin

Kolega sa tiež nadmerne potí. Ako príčinu mu zistili nejaké náhle výkyvy krvného tlaku.

Durika123

Ahojte,
tiez som sa strasne potil, z ruk stekal pot a pod pazuchami mapy ako zemegula :frowning:
s odstupom casu ked citam, ze niekto odporuca Driclor, alebo podobnu volovinu, tak ani len netusi co je nadmerne potenie, cize hyperhidroza. Treba riesit pricinu potenia a nie nasledky.

Potil som sa nadmerne cca 15 rokov, pobehal asi vsetkych doktorov (aj sarlatanov) a bol asi na vsetkych vysetreniach, vysledok, zdravy ako repa.
Tak som sa rozhodol podstupit operaciu. Ruky suche a pod pazuchami ani kvapka :slight_smile: velmi som sa tesil az do okamihu ked prislo kompenzacne potenie :frowning:
ruky suche, pazuchy polo suche, ale vsetok ten pot mi zacal tiect dole chrbtom, cize pred operaciou si nastudujte kompenzacne potenie.
Ale naspat k mojmu zisteniu, po dlhom patrani a vyskusani vsetkeho mozneho som nasiel prirodny produkt, ktory zmiernil moje potenie natolko, ze uz nemam mokre tricko. Netvrdim, ze sa nepotim vobec, ale aj v horucavach ake boli teraz v lete som mal chrbat len vlhky a nie mokry, cize ziadne mokre tricko, ziadne prezliekanie kazdu pol hodinu ako modelka.
Preto hladam par dobrovolnikov na testovanie, ak mas zaujem, tak mi napis svoj pribeh na potenie@gmail.com a skusim pomoct aj tebe

RomanTatran

Nadmerné potenie bez príčiny je diagnóza - hyperhidróza. Tiež som tým trpel a doktori mali len samé rozumy ktoré mi vôbec nepomohli. Používam na to Electro Antiperspirant a pravdupovediac je to jediná vec čo mi kedy pomohla.

OlafVisna

Katyka :D :D :D so šalviou môžete ísť niekam :D :D. To si zabila. Ja som na tom bol rovnako ako branulik, hlavne hlava a chrbát, úplný extrém prišiel, keď som bol na niekoľkodňovej túre, lialo ako z krhly, ja som mal na sebe nepremok, ktorý síce nepremokol, ale spotil som sa viac nez keby som zmokol!!! To už som si povedal, že s tým niečo musím spraviť. Po dlhom hľadaní som nakoniec objavil toto iontoforeza.sk/ako-funguje-el… a som za to veľmi vďačný! Tak pre Vás všetkých čo ešte bojujete, omrknite to, za zkúšku nič nedáte a môže Vám to zmeniť život.

Iwanna

Hoc podla zrejme vsetkych MUDr., pocnuc legendarnym Bukovskym :), je toto konspiracia a vyhodene peniaze, predsa len pre kompletnost fora pridavam: bunkovesoli.sk/nat-mur/ Vyhodit 4 eura mesacne za mozno ciastocne funkcne placebo :) zas nie je az tak vela pre tych z nas, kt. potenie komplikuje zivot. Mne nastastie coraz menej, ale uspech terapie mam skor asi v psychike a komplexnej liecbe (oblicky, travenie, akupunkture, atd.), ako v konzume bylin a preparatov. Kazdopadne z jedneho nie uplne vedeckeho testu mi vysiel ako vhodny vyssie prelinkovany preparat.

OndatraTatra

Co je to za kravinu Iwanna? Som z toho tvojho príspevku nepochopil nič, bunkové soli na potenie??? Kde sme? Keď chceš vyriešiť potenie, kúp si Electro Antiperspirant ako píše Olaf a Roman. Keď chceš soľ, kúp si himalájsku čiernu soľ, síce smrdí ako záprdok ale na to si zvykneš :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov