Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Extrémne potenie

Diskusná téma Extrémne potenie

Ahojte. Mám taký problém a to že sa pri športe veľmi prehrievam a následne strašne potím - a to najmä hlava a chrbát. Je pritom jedno či je 30 alebo - 10 stupňov. Samozrejme v lete je to o čosi horšie - na biku v stúpaniach sa zo mňa leje tak agresívny pot že mi z toho neraz popraskali očné viečka(zrejme od soli). Je to veľmi nepríjemné a kazí mi to radosť z pohybu v horách a znervózňuje keď musím ustavične utierať krk a čelo od kvapkajúceho potu...Máte niekto skúsenosti ako sa dá tento problém zmierniť? Príp. hocaké tipy a rady ako sa tomu prispôsobiť. Ďakujem vopred za odpovede.

Cukrik5

mne tá elektrina príde trochu moc...ja skúšam teraz cityzen tričká čo pohlcujú pot a nevideť na nich škvrny a zatiaľ je to dobré

CrazyIrish

Ja mám tiež electro antiperspirant. Skúšal som kadečo a toto mi príde ako najlepšie riešenie!

OndatraTatra

Som zmätený, píšeš v mužskom rode a nick máš Iwanna. Asi som aj trochu predpojatý, keď vidím niečo čo považujem za blbosť tak to neskúmam. Každé odporúčanie je reklama a ja sa rád podelím s niečím čo mi pomohlo, pretože nájsť niečo účinné na nadmerné potenie je kumšt. That's all, peace out. No stress & good luck :D

Iwanna

Ad Ondatra a Tvoje kde sme? No sme na fore, kde si nick Ondatra neprecital ani prvy riadok na linku, kt. som pridal. A sucasne na fore, kde to uz po tomto Tvojom prispevku zacina trosku zapachat :) nie potom, ale skrytou reklamou na nejake vyrobky na elektricky prud :) Kazdopadne pripadne vopred rovno suhlasim so zmazanim oboch mojich prispevkov az natolko, ze to uplne pochopim :), co je verim zrejme uz aj z prveho prispevku tym viac chapajucim :)

OndatraTatra

Co je to za kravinu Iwanna? Som z toho tvojho príspevku nepochopil nič, bunkové soli na potenie??? Kde sme? Keď chceš vyriešiť potenie, kúp si Electro Antiperspirant ako píše Olaf a Roman. Keď chceš soľ, kúp si himalájsku čiernu soľ, síce smrdí ako záprdok ale na to si zvykneš :D

Iwanna

Hoc podla zrejme vsetkych MUDr., pocnuc legendarnym Bukovskym :), je toto konspiracia a vyhodene peniaze, predsa len pre kompletnost fora pridavam: bunkovesoli.sk/nat-mur/ Vyhodit 4 eura mesacne za mozno ciastocne funkcne placebo :) zas nie je az tak vela pre tych z nas, kt. potenie komplikuje zivot. Mne nastastie coraz menej, ale uspech terapie mam skor asi v psychike a komplexnej liecbe (oblicky, travenie, akupunkture, atd.), ako v konzume bylin a preparatov. Kazdopadne z jedneho nie uplne vedeckeho testu mi vysiel ako vhodny vyssie prelinkovany preparat.

OlafVisna

Katyka :D :D :D so šalviou môžete ísť niekam :D :D. To si zabila. Ja som na tom bol rovnako ako branulik, hlavne hlava a chrbát, úplný extrém prišiel, keď som bol na niekoľkodňovej túre, lialo ako z krhly, ja som mal na sebe nepremok, ktorý síce nepremokol, ale spotil som sa viac nez keby som zmokol!!! To už som si povedal, že s tým niečo musím spraviť. Po dlhom hľadaní som nakoniec objavil toto iontoforeza.sk/ako-funguje-el… a som za to veľmi vďačný! Tak pre Vás všetkých čo ešte bojujete, omrknite to, za zkúšku nič nedáte a môže Vám to zmeniť život.

RomanTatran

Nadmerné potenie bez príčiny je diagnóza - hyperhidróza. Tiež som tým trpel a doktori mali len samé rozumy ktoré mi vôbec nepomohli. Používam na to Electro Antiperspirant a pravdupovediac je to jediná vec čo mi kedy pomohla.

Durika123

Ahojte,
tiez som sa strasne potil, z ruk stekal pot a pod pazuchami mapy ako zemegula :frowning:
s odstupom casu ked citam, ze niekto odporuca Driclor, alebo podobnu volovinu, tak ani len netusi co je nadmerne potenie, cize hyperhidroza. Treba riesit pricinu potenia a nie nasledky.

Potil som sa nadmerne cca 15 rokov, pobehal asi vsetkych doktorov (aj sarlatanov) a bol asi na vsetkych vysetreniach, vysledok, zdravy ako repa.
Tak som sa rozhodol podstupit operaciu. Ruky suche a pod pazuchami ani kvapka :slight_smile: velmi som sa tesil az do okamihu ked prislo kompenzacne potenie :frowning:
ruky suche, pazuchy polo suche, ale vsetok ten pot mi zacal tiect dole chrbtom, cize pred operaciou si nastudujte kompenzacne potenie.
Ale naspat k mojmu zisteniu, po dlhom patrani a vyskusani vsetkeho mozneho som nasiel prirodny produkt, ktory zmiernil moje potenie natolko, ze uz nemam mokre tricko. Netvrdim, ze sa nepotim vobec, ale aj v horucavach ake boli teraz v lete som mal chrbat len vlhky a nie mokry, cize ziadne mokre tricko, ziadne prezliekanie kazdu pol hodinu ako modelka.
Preto hladam par dobrovolnikov na testovanie, ak mas zaujem, tak mi napis svoj pribeh na potenie@gmail.com a skusim pomoct aj tebe

Pipin

Kolega sa tiež nadmerne potí. Ako príčinu mu zistili nejaké náhle výkyvy krvného tlaku.

Trekbb

U mna je to podobne s potenim hlavy a chrbta ako u Branulika.Aj ked som si na to uz zvykol pri trekoch je to neprijemne.Nie len preto ze musim nosit o to viac tekutin ale aj kvoli pohybu samotnemu.S potenim na cele a zatylku sa viem vysporiadat so satkou ktora je vynikajuci prostriedok proti tomuto.No a na chrbat a aj predok nemam ziadny recept.Do batohu si vzdy musim pribalit aspon styri tricka a po urcitych usekoch sa musim prezliect hlavne ak je chladnejsie.O toto vsetko mam vacsi batoh.Mast excipial deoforte mam vyskusny ale u mna nezafungoval.Na sposob ako aspon zmiernit potenie som zatial neprisiel.Zdar horam

Tony22

Pardon, nespravny prispevok.

Na potenie odporucam masticku Excipial DeoForte. Da sa kupit v lekarni bez receptu a stoji do 6 EUR..

Pre pf.69 - odporucam sprej do nosa Sterimar Klasik, mne pomaha (ak ma niekto alergiu v lete, tak sa mu skor hodi Sterimar Mangan). Staci prezriet cez Google..

Tony22

Ahojte, potreboval by som zistit typ turistickej mapy, ktora ma pri turistickych trasach zaznaceny cas a tiez aj narocnost. Ta je definovana styrmi piktogramami - od panacika s kocikom (najlahsia) po panacika, ktory lezie na vrch (najtazsia). Videl som jednu takuto mapu len zbezne a neviem ju nikde najst. Vcera som si prezeral mapy od TatraPlan, ale nie su to tieto. Neviete nahodou niekto, o ktory typ mapy sa jedna, pripadne sem prilozit link? Dakujem!

Pf.69

Priatelia to potenie sa ešte dá , ale problem s plným nosom či je leto alebo zima , no proste otrava.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma