Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fabova hoľa – okruh zo sedla Zbojská

Diskusná téma K článku: Fabova hoľa – okruh zo sedla Zbojská

Zo značkovacieho stretnutia v Slovenskom krase sa rovno presúvame na Salaš Zbojská (Zbojnícky dvor), kde plánujeme stráviť posledné dni našej tohtoročnej dovolenky. A vynechať pri pobyte najvyšší bod Veporských vrchov a zároveň Národného parku Muránska planina sa predsa nepatrí. Zvlášť, keď ho máme doslova nad hlavami.

Peter61

@ SoniaH:
anonymný príspevok, nikto nemôže napísať info priamo na mail. Raz píšete v mužskom, raz v ženskom rode. V každom prípade: akákoľvek reakcia
vytiahne príspevok vo vriacom fóre "hore" a je väčšia šanca, že dakto dá imfo aktuálnejšie, ako od pilčíkov z novembra.

SoniaH

Peter61...ked nemas co k teme co som sa pytala tak sa zdrz komentara.Slusne som sa spytala tak slusne odpovedaj a ironiu si nechaj pre svoju manzelku.Tvoje prispevky tu ...nebudem komentovat niektore.

SoniaH

Ahojte...Rad by som sa spytal ci je ta zlta znacka zo Zbojskej na Fabovu holu priechodna alebo ci sa treba predierat hustinami?Ak niekto teda isiel tadial tento rok.
Dakujem.

MatusM

Paráda, vďaka! Cca pred mesiacom sme sa napreliezali :)

JaroB

Zdravím turistickú verejnosť, včera a dnes boli v súčinnosti ŠOP RS, KST Tisovec, OZ Burda a dobrovoľníkov z Habury a Pohronskej Polhory prepílené všetky chodníky na Fabovej holi, tak aby boli úplne spriechodnené. Bolo ponechaných niekoľko málo neprepílených stromov, ktoré sa dajú ľahko prekročiť, aby znepríjemnili, až znemožnili jazdu na motorkách a bicykloch po chodníkoch v rezervácii.

Possum

A ja teda upozornim na zeleny chodnik zo Sindliarky do Cervenej Skaly. Odkedy sa pripoji na asfaltku, tak sa zacne spravat velmi huncutsky. Odporucam ostat na asfaltke.

Baksay

Chcem upozornit na zelenu turisticku znacku zo sedla Fabovej Hole na Fabovu Holu, v urcitych hlavne teda podvrcholovych partiach je treba hladat kade preklznut az na vrchol, zo sedla celkom precisteny badatelny chodnik, ale v urcitom useku akoby sa stracal.

Svatopluk Štěpánek

Veľká vďaka všetkým, ktorí spriechodnili chodníky.
Šli sme 29/7/16 a všetky chodníky boli v poriadku
( Zbojská - Kučelach - prameň Rimavy - Tri kopce - Fabova hoľa - Burda - Kučelach - Zbojská - toto sa mi vidí ako najpohodlnejšia trasa ).

Martin63

Možno niekto napíše článok o otvorení obnovených chodníkov na Fabovu hoľu, ale kým sa tak stane tak krátky "up-date" o súčasnom stave na základe vlastnej skúsenosti.

Výstup po červenej Zbojska-Kučelah bez problemov - po obnovených súbežných zvážniciach sa tam vydalo aj množstvo cyklistov vrátane detského veku.

Kučelah - Tri kopce po červenej:veľmi príjmená trasa, po odstránení polomov priechodná v úplnej pohode, nádherné výhľady takmer celou trasou, ale aj malebné zákutia, vrelo odporúčam.

Tri kopce - Fabova hoľa (modrá): ponechaná divočina polomov ale chodníky prepílene a komfortne priechodné, dobre značené.

Na vrchole Fabovej hole - vyčistený priestor okolo vrcholového smerníka, vhodný na "výfuk", bez výhľadov, obklopený množstvom popadaných stromov (celkom divoké a romantické zároveň) - som stretol dve partie (ich poznatky bez záruky):

Tím žltej značky (od Zbojskej) tvrdil, že pohodová prechádzka, žiadne problémy (asi aj preto, že ich polovičky ostali v základnom tábore)

Tím modrej značky (od Pohronskej Polhory) sa sťažoval, že to bolo peklo, náročné na orientáciu...Ale mohlo to byť aj ich vyšším vekom.

Naspäť po červenej smerom do sedla Burda - pohodlný zostup po odprataných polomoch, dobre značené fantastické výhľady (Vysoké Tatry, Nízke, Tatry, Muránska planina,...) už len kvôli ním sa vám oplatí tam vybehnúť. Nezostupoval som až k Burde, ale okolo prameňa Rimavy späť na Kučelah.
Aj táto "skratka" je dobre označená, a priechodná.

Bobrik78

Ahojte, cez wknd 07/2014 sme išli po červenej značke zo sedla Zbojská na Fabovu hoľu. Dostanete sa však len do polovice, po Kučelach. Kvôli vývratom sa ďalej nedostanete. Je tam i upozornenie, že turistická trasa je uzavretá. Horám Zdar!

Daulagiri

Tak máte pravdu, v smere hore to bude zrejme oveľa horšie. Musím si to nabudúce vyskúšať. Inak samota Kopačno je krásna, naozaj sa tam oplatí zablúdiť.

Muska

Ako píše Tomáš smerom dole je to viac v pohode.. no prednedávnom to bolo tak, že práve túto "značenú" zvážnicu si nik nevšimol a väčšina ľudí zišla na usadlosť Kopačno. Sám som bol v šoku keď som videl ako sa to tam za krátky čas pomenilo. Axel pekné články, vždy rád sa pozriem na svoj "revír" očami návštevníka. Je trochu smutné že územie známe hlbokými divokými lesmi sa mení na "vyhliadkové holiny", no je to realita. Panel na Javorinách je celkom na mieste a myslím že Fabova hoľa má stále svoje čaro.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma