Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nôž Victorinox Ranger

Diskusná téma K článku: Nôž Victorinox Ranger

Nôž Victorinox Ranger má vyrazené logo Camping. Je teda predurčený na kempovanie alebo podobné outdoorové aktivity. Ide o zatvárací nôž s množstvom čepelí, o ktorých ste možno ani netušili, na čo všetko by sa dali použiť. Už asi dva roky ho nosím každodenne všade so sebou, či už do lesa alebo do kancelárie.

HonzaIV

ten hacik sa vraj povodne pouzival na nosenie velkych balikov, kde sa chytal za spagat...
osobne mam model Forester One hand, ale aj klasicky Forester bol skvely vyrobok

Boro

mariand,ta pilka na drevo nie je zbytocnost. Ak chces urezat silnejsi konar mokreho dreva , tak posluzi velmi dobre a rukami ho nezlomis,a ak,tak ma rozbite okraje.

Maclab

Teraz som si zaobstaral aj miniskrutkovac do vyvrtky. Tak som ziskal dalsiu funkciu navyse. Podla mna by mali davat ten skrutkovac do kazdej vyvrtky. A clovek nech sa rozhodne ci mu tam zavadzia alebo nie.

Mariand

ta pilka na drevo je celkom zbytocnost, lebo tak maly konar co sa da s nou odpilit sa da aj zlomit a pilkou by to navyse dlho trvalo. Nikdy som ju v praxi nepoužil, len skúšal ako píli a dosť sa s tým človek narobí. Victorinox MOUNTAINEER ma len pilku na kov + pilník, vďaka čomu je tenší. Táto varianta sa mi viac páči.

Poldo

Som hrdým a šťastným majiteľom dvoch Victorinoxov. Jeden už šetrím pre vnuka. Zatiaľ žiaden lepší nôž nepoznám !
(Myslím, Victorinox a Wenger je v podstate jedna firma.)

Peter61

Ak budete chciet dať si v Zermatte vygravírovať na dajaký VW (=Victorinox kúpil Wenger) napríklad nápis „ môj nôž“, treba si vybrať obchod, kde gravírujú cez počítač. Tam ten vokáň asi nájdu.
Pri mechanickom gravírovaní (planograf či ako sa to volá), vokáň, mäkčene, rozsypaný čaj a podobné medzi šablónami asi nedržia. Ale zasa gravírujú aj na matný povrch. Je to v cene, nezávisle od počtu písmen. Na Evo Grip sa dajak nedá.

Bossinko

Ja mám tiež približne 7-8 rokov Victorinox Climber(tiež 91mm) a nemám pocit,že by mal nejaké známky opotrebenia-jedine je trochu ošúchaný(veľmi nepatrne)od koženného púzdra a neviem si predstaviť čo by sa na ňom mohlo za 20-30 rokov pokaziť-jedine tak vymeniť špáradlo :) ...napísal si síce,že podľa Teba má Victorinox viac funkcíí,je to síce podľa mňa pravda vo veľkosti 91mm ,ale inak v tej väčšej(111V;120W) za Wengerom zaostáva.Ale je to na každom,kto si vyberie aký,kvalita je podľa mňa rovnaká :)

Merhorn

Jj tieto noze su super,len nemam rad tie mega hrube mc givere,tam uz uchop ide ta tam:-)

Bacaardi

juuuu celkom pekny clanocek. ako hrdy vlastnik vicotrinoxu ti tlieskam...

kolko si uz vyrobil sipov?

Lubo

Pekna prvotina, vitaj medzi autormi :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum