Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na východ od raja

Diskusná téma K článku: Na východ od raja

Keď poviem Slovenský raj, každému hneď napadnú rokliny, vodopády, rebríky... Tak aj je, ale nie všade. Vo východnej časti národného parku nájdete miesta, kde tieto krajinárske prvky absentujú, ale o to väčšie bude vaše prekvapenie, keď tu objavíte malebné zákutia v tichých a hlbokých lesoch s vrcholovými lúkami, ktoré poskytujú netušené výhľady. Možno sa treba s návštevou poponáhľať, lebo v tejto časti sa plánuje s budovaním veľkého lyžiarskeho strediska, ktoré asi nenávratne zničí tento tichý kus prírody.

Zilla

Máš pravdu, človek má čítať pozorne.(Jana Vydrná, Mesačník Faux/pass):-)

Peter61
Adina, zilla to je fakt vazne. Taketo seriozne info su od: "JP Press agency" "Mesačník Faux/pass"

-)

-) ( to ste fakt nikdy nepoculi o agenture Jedna Pani Povedala, Radiu Jerevan a pod. ?)
Zilla

No toto snáď nie! Dúfam, že je to fakt len žartík .

Adina

Toto som dnes čítala facebook.com/spoluvraji ...a neviem čo si o tom myslieť :-( ... Ak by sa to náhodou nedalo otvoriť, tak asopoň nadpis "Veľké prekvapenie - na Tomašáku sa bude stavať!"

Legil

Včera večer som sa vrátil z tejto túry. Cestou som stretol len jednu partiu turistov aj to bolo hneď na začiatku, na Tomášovskom výhľade. Takže dva dni sám v lese. Počasie síce neprialo na výhľady, ale bolo perfektne.

Tono

Slavo, svojim sposobom mas pravdu...
Inak kazdemu odporucam krasnu turu z Teplicky /ZSR Teplicka nad Hornadom/ popod lokalitu hradu na vrchu Okruhlovec, spojenu s vystupom na hrad, potom pokracovat na Gretlu a dalej cez Bindt, Zavadku, Porac k chate Galmus pod Bielov skalou + vystup na Bielu skalu a dole do Krompach. Odtial sa oplati ist este k Markusovskemu skal. hribu a do Markusoviec /hrad, kastiel s muzeom/. To bola moja jedna z najkrajsich tur nielen v tomto kraji.
Casti tejto tury su uz na Hikingu opisane
hiking.sk/…/turisticky_marato…
hiking.sk/…/na_markusovsky_sk…
hiking.sk/…/hnileckymi_vrchmi…
hiking.sk/…/pohorim_galmus.ht…
Prajem vsetkym krasne putovanie v tomto krasnom kraji

Slavo

Titulok tohto článku mal byť "Na východ od raja stále raj". Je na škodu, že Slovenský raj sa spája len s roklinami a vodopádmi. Akosi sa zabúda na tiché a hlboké lesy jeho východnej časti, len na skok s centra Spišskej Novej Vsi. Táto oblasť v ničom nezaostáva za turisticky vyhľadávanejšími. Úchvatné scenérie, horské dedinky a množstvo turistických a cyklistických trás. Klenotom východnej časti je nesporne pohorie Galmus, ktoré síce nie je súčasťou národného parku Slovenský raj, ale pokojne by ním mohlo byť. Je takmer nemožné opísať túto nádhernú oblasť turistami zatiaľ takmer neobjavenú. Aj samotné mesto Spišská Nová Ves, ktoré je centrom a skvelým východiskom do východnej časti raja poskytuje každému návštevníkovi nezabudnuteľné zážitky.

Juro

Tóno, opäť si nás potešil dobrým článkom. Linky na Gotickú cestu ma zaujali, uvažujem, že časť si prejdem v lete. Vyborne fotky.

Tono

Ursus, tazko radit /aspon ja osobne sa neodvazujem/, lebo... Ked som mal ja 5 rokov, s otcom sme presli bez problemov Sokoliu dolinu a ostatne rokliny v Raji. Ale kolegov 12 r. syn to minuly rok nezvladol, museli sa vratit prave zo Sokolej doliny /Piecky a Suchu Belu sa uz ani nepokusil prejst s nim/. Vela zalezi, podla mna, ci maju deti uz aku taku skusenost s turistikou, musis spravne odhadnut nielen kondiciu, ale aj ich psychicku ,,odolnost,,. Prepac, ale ja neviem zodpovedne poradit.

Ursus

nemate nejaky tip na jednodnovku na Klauzy + este nieco? tak stredne narocnu, chcem totiz ist s detmi 8 a 10r., najlepsie z Podlesku, alebo z Tomasoviec. Chcel som to spojit s prechodom cez Sokoliu dolinu, ale neviem to odhadnut. S detmi som tadial este nesiel. dik

Tono

Oj Eskimo, to mas pravdu, v zime je Raji supeeer!!!

Rujir

Skusenosti mam rovnake. Z Tomasoviec to bolo v pohode (aj ked naposledy v roku 2003) a otravovanie okolo Letanovskeho mlynu som zazil tiez (koniec leta 05). Ohrozeny som sa sice byt necitil, ale prijemne to tiez nebolo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma