Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta Márie Széchy

Diskusná téma K článku: Cesta Márie Széchy

Na začiatku bol príbeh. Príbeh takmer dokonale romantický. Ona, krásna a bohatá žena, on, mocný a slávny, druhý muž po kráľovi. A čo z toho všetkého ostalo? Nič! Dnes ani presne nevieme, kde práchnivejú ich kosti. Alebo, že by predsa? Ostal príbeh a miesta, kde sa to celé odohralo. Príbeh Muránskej Venuše a turistická Cesta Márie Széchy.

Sisty

Vdaka za priblizenie dalsieho pekneho miesta nasho Slovenska.

Matob

V tychto miestach sa odohrava aj pribeh romanu Valghata od Kubaniho, akesi oblubene miesto pre literarnu cinnost...

Denisa

dobry den tono,

pozdravujem Vas, stretli sme sa tento vikend na Cupach.......inak k clanku, krasne foto, vyborny clanok, pred 2 rokmi sme na murani a v okoli stravili dovolenku na bicykloch, je to krasny kraj, malo ludi, pamiatky na kazdom kroku , urcite odporucam ci uz pesi alebo na bicykloch

Jano

Tono, diky za tradicne pekny clanok. Je opisovana trasa vhodna pre MTB bicykel?

Juro

Tóno, výborný článok, ktorý obsahuje (ako u Teba býva zvykom) nielen strohé tur. informácie, ale aj niečo naviac!
Aj ja ďakujem za článok. Pokiaľ budeš môcť napísať, aj mňa zaujíma schodnosť trasy na MTB.

Tono

Ahojte, dakuejm za vase pismenka.
Denisa, samozrejme ze si spominam na nase stretnutie na Cupach. Svoju turu som uspesne dokoncil v Skalici, kde som este stihol nielen prehliadku pekne upraveneho centra mesta, ale aj prehliadku mestskych hradieb s rotundou a maleho hradku na Kalvarii. Velmi sa mi pacilo. Pozdravujem aj ja Vas a tesim sa na dalsie pripadne nahodne stretnutie niekde na kopcoch.
Pre vsetkych vyznavacov biku, takmer cela opisana trasa je schodna na MTB, jediny problemovy usek vidim v stupani na Trstie. Oplati sa biku pobehat aj blizke obce (napr. Rim. Bana), kde je viacero zaujimavych miest. Cast cesty M. S. Filakovo - V. Bucen - Nad Centou je opisana tu hiking.sk/…/cerovou_vrchovino…
Inak aj A. Jirasek do tohoto kraja lokalizoval cast svojej trilogie Bratstvo.
Este raz dakujem za vase pismenka.

Maelgwyn

Velmi pekna reportaz,klobuk dole.A tie fotky su velmi pekne.Vdaka Tono

Axel

Po navsteve tohto turisticky panenskeho kraja si davam prejdenie cesty do kalendara. Polom je takmer neuveritelna dedina na konci sveta a pritom takmer v srdci Slovenska.

Ján Urban

Zdravím pekne ste to opísali, bývam vo vedľajšej dedine a túto trasu poznám ako svoj malíček :). Len vás chcem opraviť ak môžem, nie sú to Prievaly ale prievady :).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum