Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Deuter Aircontact 45+10

Diskusná téma K článku: Deuter Aircontact 45+10

Počas veľkonočnej hrebeňovky Oravských a Kysuckých Beskýd som mal možnosť vyskúšať klasický dvojkomorový batoh známej nemeckej značky Deuter. Ide o objemovo menšieho zástupcu rady Aircontact s chrbtovým systémom VariQuick. V prvom rade je určený pre trekking, nepohrdol by som ním však ani na dlhšiu lyžiarsku túru.

OndrejP

Skusal som tento chrbtovy system, ale prilis mi nevyhovoval - ten horny "uchyt" mi tlacil na chrbticu. kupil som si teda podobny vak - aircontact pro, ten ma trochu iny chrbtovy system, tusim variflex. sice bol tento batoh drahsi, ale dotykova plocha na chrbte je rovnomernejsie rozlozena a system ma imho pevnejsiu konstrukciu (trvanlivejsiu pri noseni vacsich vah).

mal som ho 2 dni na hrebenovke, a vrcholna spokojnost

Nage

Aircontact 45 som mal niekolkokrat pozicany na jednodnovych turach - pohodlie nosenia je vyborne, jedina rozporuplna vec je jeho "hruskovity" tvar - dole siroky, hore uzky - trochu to zmensuje jeho objem a zhorsuje manipulaciu s vecami v batohu. Napriklad nalozit dve velke lyziarky bolo celkom umenie. Na druhej strane - batoh ma vyborny tvar na postranne uchytenie lyzi do tvaru A.

Epo

na vikendove hory (tury, vht, ferraty, lyze, alebo lezenie) by som skor nez Aircontact odporucil model Guide... Aircontact je fasa v prevedeni 75+10l na tyzdenne a dlhsie prechody, treky, apod.
75ku mam uz hadam treti, alebo stvrty rok a Guide druhym rokom, chodim s nimi striedavo v zime v lete a asi by som nemenil - ta investicia sice bola velka, ale oplatilo sa...

Skirtaok

zbajty

Nesuhlas s tebou, najme preto, ze to bol jediny batoh v strednej europe , co sedelo dobre kamaretke. Odvtedy uplná spokojenost, a pouziva ho zatial len na slovensku (40+10SL). Ked budem menit niekedy moj uz 7 rocny treksport tatran zastupca asi bude 55+10 deuter aircontact. Ten zadovy system je perfektny (teraz som mal v rakursku cely den 45+10 od kamarata na sebe).

Cena naozaj vysoka, ale na ebay sa daju starsie - ale nepouzite modely najst o 1000-1500,-Sk lacnejsie.
p.s. tatonka sa my zda akoby pouzival tensie materialy.

Rujir

@zbajty: Tak si skoc do zimnych Rohacov a zistis, ze aj batoh za 5000,-Sk ma svoje opodstatnenie... ;-)

Zbajty

hej na jednodnovky v tatrach sa pouzivaju batohy okolo 35 litrov ale skus ist z 35 litrovym batohom na vykend do zimnych alp...potom zistis preco robia tuto litraz na lezenie a ski touring, a preco myslis ze je tak vysie posadeny (aby sa dalo robit aj zo sedakom ale kludne nos batoh za
5 000 na tury po slovenskych kopcoch len my to pride ako kupit si nejakeho jeepa a jazdit s nim po meste..

Matob

urcenie batohu predurcuje predovsetkym jeho velkost a vybava. Aircontact je jeden z najlepsich batohov na trhu, comu odpoveda aj cena. Velkostne je urceny skor na prenasanie objemnych a velkych nakladov, cize trekove tury, dlhe pochody a podobne. Na lezenie a skialpinizmus sa pouzivaju mensie batohy, cca 35l, aby neobmedzovali tolko v pohybe, ale aj tu je Aircontact rovnako pouzitelny, hoci to bebdue uplne idealne. Nepouzitelny bude mozno ako cyklovak.

Zbajty

batohy od deuteru su skvele len odporucam pozriet stranku vyrobcu je tam presnejsie urcenie batohu trochu pre nemcinarov "Auf den Gebieten Klettern, Ski- und Hochtouren ein robuster Meister seines Fachs" iked da sa aj na treking ale v tom pripade je to plitvanie peniazmi na dobry batoh
A ten popruh pod vrchlikom moze sluzit aj na bundu ale primarne sluzi na prichytenie lana...

Mato

Polstrovanie je plnene PU/PE Schaum,zmes ktora sa pouziva aj na drahe madrace,polstrovanie vozikou pre postihnutych,teda vsade tam kde sa vyzaduje pohodlie..

Lubo

Cim ma Tatonka plnene popruhy a polstrovania?
Ako totiz pisem, prave aircontact system ma najviac oslovil. Ostatok je viacmenej klasika a clovek si vyberie podla toho, ake veci nosi.

Mato

Myslim ,ze ten batoh je porovnatelny presne s konkurenciou Tatonka (Yak Steam) su to tiez nemci a prevedenie velmi podobne az rovnake a hlavne nie je problem s popruhom su dlhsie bezproblemove,chrbtovy system rovnaky,nastavitelny podla vysky postavy.Deuter dobra kupa no Tatonka malo u nas znama...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov