Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: SIGG fľaša

Diskusná téma K článku: SIGG fľaša

Príjem tekutín je pri akejkoľvek športovej aktivite veľmi dôležitý a správnu hydratáciu preto riešia aj outdooroví nadšenci. Možností je viacero, pričom značnej obľube sa tešia vodné rezervoáre. Tie však nemusia každému vyhovovať, prípadne pri niektorých aktivitách ako športové lezenie nemusia byť vhodné vôbec. Fľaška má preto stále svoje opodstatnenie, najmä ak sa pohodlne dá pripnúť na batoh, či na lezecký úväz. Taká je aj hliníková fľaška SIGG, navyše v množstve rôznych dizajnov, ktoré tú vašu odlíšia od ostatných a dodajú jej aj módny faktor.

Lubo

Link som tiez zmazal z toho prispevku.

PaliT

Účelom príspevku 18:15 bolo urobiť propagáciu toho linku, videl som ho aj na inom webe, je to jednoducho len reklama, debata o hliníku je len zámienka.

Lubo

Cerozky,
prosim, linky na konspiracne weby sem uz NIKDY nepridavaj. Ktore to su? Tu ich najdes: konspiratori.sk$ret

Cmirko

netreba reagovať, pán iba robí reklamu vlastnej firme. A samozrejme odkaz je na jeden z top konšpiračných webov.

Marcel.c

Pokiaľ mi je známe, hliník nie je rozpustný vo vode. Takže aby sa ti dostal do organizmu, musel by si tu SIGG fľašu pohrýzť a zjesť :-)
Čo sa týka odkazu, typický alarmistický blábol, bez jedinej citácie či odkazu na zdroj informácií. Už tam chýba len chemtrails :-)

Cerozky

Príspevok bol vymazany z dovodu linkovania konspiracneho webu

Peter61

PARDON

hlinik nie je tazky kov a JE zdravotne nezavadny.

Peter61
hlinik nie je tazky kov a nie je zdravotne nezavadny.

-)
teda, je nezavadny , pokial niekomu nepadne na hlavu 10 duralovych karabin. Na druhej strane : urobilo by to menej skody, ako ocelove karabiny.

Cerozky

Preco Sigg preboha? Ved ta flasa je vyrobena z hlinika. Ma sice onejaku ochrannu vrstvu, ale staci ze sa trochu poskodi, co pri jednom pade nemusi byt vobec problem, a o prisun hlinika mas potom postarane. Ked uz kovova flasa, tak potom z nerezu, ktory je nezavadny. Napr (link vymazany). Nechapem, ze to vobec povolia vyrabat flase z hlinika - co je tazky kov, sposobujuci zdravotne patalie.

Zemo

Mne inac unika aky maju tie Sigg flase vobec zmysel? Absolutne ziadnu vyhodu oproti plastovym flasiam tam nevidim, skor nevyhody. A samozrejme ta cena je niekde inde.

Peter61

Cop znamena "riadne umyta ?"
Ja Sigg pouzivam obcas na caj, dcera castejsie na vodu + ionove napoje. Cistime ich obcas Sigg kefkou + obcas vriaca voda. No problem.

Hondanoid

Používam fľaše SIGG asi 5 rokov a to len z dôvodu, že mi je ich ľúto vyhodiť. Po prvom asi 1/2 roku používania a pravidelného čistenia štandardnými metódami som stále mal pocit, že má všetko nejakú divnú chuť. Keď som nazrel do fľaše s baterkou skoro som sa pogrcal. Humus čo tam bol bol hrozný. do fľaše som pritom dával vodu, prípadne mierne ochutenú džúsom. Tekutina vo fľaši bola vždy max. 12 hodín, následne riadne umytá. Okamžite som kontaktoval dovozcu na SR, ktorý mi povedal, že fľaše musím pravidelne dezinfikovať s tabletami, ktoré mi radi predajú. Pritom fľašu prezentujú ako fľašu, ktorá nereaguje s nápojom v nej. V preklade nebude sa vám tam usádzať humus. Momentálne prechádzam na plastové fľaše, kde výrobca garantuje nerozbitnosť nádoby, tekutina (voda) v nej vydrží až 4 dni bez známok pokazenia a pasuje na ňu aj UV lampa (má široké hrdlo a je možné použiť filter hrubých nečistôt). Pritom stojí 10,-EUR. Takže firme SIGG dávam z bohom a fľaše idú do zberu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov