Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Baranec, Plačlivé a Smrek aj v zime

Stašek

Ja som túru absolvoval pred 2 rokmi vo februári, bolo málo snehu, išlo sa dobre aj na pešo. V súčasnosti zrejme nemožné.

Milan_ke

Aktualne na ziarske sedlo (a dalej) od chaty len skialpy, alebo sneznice. Bol som v piatok 22.2., chodnik nepreslapany a snezilo. (to len tak pre info)

Vrana

2 md: skor by som riesil lavinovu situaciu ako sneznice

Mdmdmd

Čo myslíte, bude po týchto sneženiach cesta na Žiarske sedlo od chaty schodná bez snežníc?

Marek

Na lyžiach jarným žľabom hore aj dole ešte stále paráda :).

Martusak

Dobrý deň, prešiel toto niekto poslednou dobou? Ako to tam vyzerá?

Sanco

nuž, ono stačí ísť ráno a nebude brodenie, bo sňah zamrznutý, nuž a najlepšie na pásoch a na Baranci dať dole a ani krokové napätie nehrozí a aj pôžitok z jazdy nadol zaručený a aj žľabov je na výber ajajáj :-)

Peter61

Povedz, ze ci ste poculi aj dajaku dídžinu, alebo videľy dajake stroboskopy.
ja som to zazil naposledy na Unt.Pasterzeekees, teda naspodku doliny , okolo 1000 a viac metrov kopce.

Peter61

Pozor !!!
unikat sice rychlo, ale MALYMI krokmi ( krokove napatie).

Boris Klukoš

bol som včera 22.3 a poviem vám bola to riadna drina,na Holý vrch to bol vyslovene boj v hlbokom mäkkom snehu,ďalej v kosodrevine to bolo viac menej to iste,žiaľ snežnice nemám:(
tak nič iné mi neostávalo len šlapať ďalej ,pod vrcholom to už bolo lepšie miestami bola tráva,tak si nohy trošku oddýchli,ale čo ma čakalo hore tak to som fakt nečakal .. bolo pekné slnečné počasie ..keď tu sa zrazu nakopila oblačnosť priamo nad vrcholom začali padať huste snehové guličky,vo vzduchu bolo cítiť zhorené káble,všetko praskalo,vlasy a obočie všetko hore,kamaráta dokonca striaslo z paličiek,proste ich musel odhodiť,(samozrejme si ich potom zobral:DD )tak sme sa okamžite pobrali hneď v nohy.Ani neviem ako som si v tej rýchlosti obul tak rýchlo mačky.. a už som utekal dole do Žiarskeho sedla,odtiaľ to už bolo zase len brodenie v ťažkom hlbokom snehu.Podvečer na chate to pivko len tak zasyčalo . Ak som to dobre na nete naštudoval tak volá sa Eliašov oheň,len toľko ku včerajšku :)Baranec vždy niečim prekvapí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum