Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Baranec, Plačlivé a Smrek aj v zime

Diskusná téma K článku: Na Baranec, Plačlivé a Smrek aj v zime

AKTUALIZÁCIA – Podobne, ako v minuloročnej zimnej sezóne, aj túto sa budú môcť turisti a skialpinisti pohybovať v teréne, ktorý býval inak neprístupný kvôli každoročnej sezónnej uzávere. Umožní im to schálená výnimka z návštevného poriadku TANAPu, na ktorú mnohí čakali. Potešujúce je, že jej platnosť vyprší až o 3 roky.

Vrana

tak nebudeme riskovat, ze nas niekto v doline otoci :)

vdaka Sona

Vrana

ahojte,

ako je to aktualne s vynimkou pre Baranec resp. Ziarsku dolinu na skialp do 15.5.?

Plati stale, ci nie? Som trochu strateny v momentalnom pravnom vakuu v TANAPe ...

Mrnka

My sme raz v amerike nemali turistické topánky pri výstupe na 1400alebo 1600 metrový kopec - v lete -a ranger nám povedal, že ak sa nám niečo stane,dostaneme ešte aj pokutu..toť us style:-)

Cmaro

Klobúk dolu pred nimi ako sa zachovali v danej situácií. Na druhej strane nehovoriac o tom že tam bez výstroje nemali čo robiť

Peter61

Výstrahy ku dňu 17. 02. 2015
" Studený žľab z Baranca a pokračovanie dole Trnoveckou dolinou je pre množstvo spadnutých stromov nepriechodný! "

Peter61

A TJ Druzba Smrecany - Ziar dostala 2.1.2015 rozhodnutie ?

FunTTomas

Odpoveď zo Správy TANAP-u k predĺženiu výnimky:

Sprava TANAP-u vydala dna 10.11.2014 odporucacie odborne stanovisko pre OU Zilina vo veci predlzenia platnosti rozhodnutia, ktorym sa povoluju vynimky na pohyb po vyznacených turistickych chodnikoch v case ich sezonnej uzavery a na vykonavanie skialpinizmu v lokalite Ziarska dolina. Ide o turisticke chodniky Ziarska chata - Ziarske sedlo (zeleny) a dalej Ziarske sedlo - Baranec - Ustie Ziarskej doliny (zlty) a tiez Ziarske sedlo - Placlivo (zlty). Vynimka na vykonavanie skialpinizmu sa vztahuje na obdobie od 16.4. do 15.5., teda po termine kedy je v zmysle Navstevneho poriadku TANAP-u mozne vykonavat skialpinizmus v lokalite Ziarska dolina, cast Velke a Male zavraty, pricom je upresnené miesto, a to trasa znaceneho chodnika Ziarska chta - Ziarske sedlo (zeleny) a Baranec - Jarny zlab. Aktivity tohto druhu v akychkolvek inych miestach uvedenej lokality by mohli vazne narusit prirodzene spravanie svistich kolonii v case ich jarneho prebudzania, ktorych vyskyt v danej lokalite Sprava TANAP-u eviduje a kazdorocne monitoruje.
Ziadost o predlzenie platnosti rozhodnutia na OU Zilina, odb. starostlivosti o ZP podala TJ Druzba Smrecany - Ziar a Sprava TANAP-u odporucila jeho predlzenie v zmysle ich ziadosti, t.j. do 31.12.2018. To ci vo veci bolo OU vydane rozhodnutie Sprave TANAP-u nie je zname, resp. doposial neobdrzala rozhodnutie uradu v danej veci.

Radoslav

V stredu som mačky na celom úseku ani nenasadil, keď od poludnia už bolo mäkké (bolo slnečno a teplo). Len sev. výšvih na Baranec bol tvrdý - ten pri zostupe by rozhodne bol pohodlnejší a bezpečnejší s mačkami (no hore sa mi nechcelo nasadzovať, dalo sa bez). Všetko krásne vychodené, sneh v stope pochôdzny, mimo stopu po odmäknutí už by nedržal, no nie je ho veľa, začína súvisle od 1300 mnm a v max. do 30 cm, samozrejme miestami v návejoch viac, zase na juhu pod vrcholom i miestami trávy. No tenká vrstva ľadu na ceste v Žiarskej krátko za parkoviskom po koniec lesa a aj v cca 1150-1300 mnm na juhu Baranca, no dá sa obísť (mačky by som netupil tu). Zmeny by podľa predpovede nemali byť, troška "pocukruje", len slnko neoteplí, tak tvrdšie, iste na mačky bezpečnejšie.

Nickusha

My sme boli pred cca dvoma tyzdnami a bez maciek by som sa na Baranec zo ziarskeho sedla nevydala ani keby co!!!

Lukas

V nedelu bol prešlapaný celý okruh, miestami sa trošku borilo, ale vcelku to bolo pohodlné a rýchle. Snežnice zbytočné, mačky nám netrebalo obúvať. Od Žiarskeho sedla dolu dosť polyžované, spodná časť betón.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma