Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nove napady pre hiking.sk

Diskusná téma Nove napady pre hiking.sk

Pripomienky, nove napady, ako vylepsit hiking.sk

Spacer

Mne by sa hodila taka vecicka, ze aspon ked je uzivatel prihlaseny, tak by sa uchovavala nejaka kratka historia (aspon jedna dozadu) zobrazenych nahodnych fotiek. Pretoze niekedy zbadam peknu fotku, az ked som klikol na nejaky odkaz, a to uz je neskoro kedze pri kazdom reloude sa zobrazi nahodne druha.

Axel

Mne by sa viac pacilo sledovanie diskusnych for. Stacia 2-3 dni bez hikingu a neviem, ci v mnou oblubenych temach nepribudlo nieco nove. Alebo ci niekto nedal prispevok k dobrej fotke, mojej fotke, mojmu clanku...

Jjano

Moje sa týkajú mapy a hikeplannera, ale ve´d aj to hiking:

  1. Možnosť zobrazenia vlastnej trasy na mape a preposlania linku na takúto mapu so zobrazenou mapou. Možno sa to dá, ale neviem ako a neviem to nikde nájsť.

  2. Tak isto neviem nájsť, ako sa preposiela link na turistickú mapu s vyznačeným bodom. Vedia to robiť iba ľudia, ktorí vedia ako na to - my ostatní nevieme nájsť žiadny návod.

  3. Nejaké ľahké prepojenie hikeplannera v plnej verzii s vyznačením danej trasy na mape.

Je možné, že všetky tieto tri veci existujú, ale nikde nie je na ne návod.

MatusM

respektíve,

  1. otvor si mapu
  2. klikni na "Nástroje"
  3. klikni na "Pomoc"
Vladvlad

spacer k tým náhodným fotkám: ja keď kliknem na hocičo a dám späť tak tam mám zobrazenú tú istú fotku :) ale závisí to asi od nastavenia prehliadača alebo správy cookies, neviem.

jjano, k bodu 2: v mape si dáš Nástroje-zaškrtneš "zobrazovať súradnicu po kliknutí" a klikneš na novozobrazený text "permalink" a následne len skopíruješ adresu.

Môj poznatok:
V diskusii k téme, ktorá má veľa príspevkov je naspodu len šípka dozadu/dopredu, Nie je tam zobrazaný počet nasledujúcich/predchádzajúcich strán. Je to takto značne neprehľadné, nevedieť koľkokrát budem klikať, kým sa dostanem na koniec/začiatok :)

Osobne mi stále nefunguje vkladanie upravených gpx súborov do mapy, Vyskytla sa chyba pri interpretácii XML. Originál je často krát nepoužiteľný a konvertovať súbor len pre jeho zobrazenie v tunajšej mape sa mi zdá zbytočne práce naviac. Radšej si to teda pozriem offline v nejakej staršej rastrovej mape.

Ináč je to tu fajn :)

Spacer

vladvlad:
Mne to nejde ani vo FF ani v Chrome. Neviem, co pouzivas ty, ale pri pohybe spat ti asi neurobi reload, ale loadne to z pamate pocitam.

Vladvlad

Spacer: asi hej, používam vytunenú operu 9.64
Tunajšia mapa mi v nej robí veľa sránd, hikeplaner nefunguje, ale ja ju mám rád :)
Skúsil som to vo FF a fotka sa vždy zmení ako píšeš.

MisoM

tak k tej foto, samozrejme sa zmeni poial stranku netahaz z cache z disku, kedze je to spravene tak ze vzdy pri nacitani sa generuje nahodny index foto :),

no robit nejaku pamat na nahodne foto pre kazdeho, neviem, neviem ... :)

Spacer

MisoM:
Stacilo keby sa to robilo tak, ze by sa nahodne vygenerovalo trebars 20, 30 fotiek na jeden den (pre vsetkych rovnakych), a len z tych by sa potom vyberalo nahodne. A pridat na stranku link ktorym by som si mohol zobrazit vsetky fotky na ten den, tam by uz nebol problem najst tu, ktoru hladam. Toto by bolo jednoduchsie, ako pre kazdeho uchovavat historiu a myslim, ze by to splnilo aj svoj ucel.
Co poviete? :)

Sisty

mna by tiez zaujimalo ako zobrazim svoju ulozenu trasu v mape. priamo v napovede, na ktoru upozornil Matus je uvedene "K dispozícii po kliknutí sú okrem toho aj základné údaje o trase (prevýšenia a čas), stály link na zobrazenie trasy v mape (pre použitie do mailu alebo na svojom blogu/webe) a link pre zobrazenie všetkých podrobností na HIKING.SK.". ja ten link neviem nikde najst. alebo napoveda predbehla buducu moznost zobrazenia?
a tiez sa priklonam k Vladovej poznamke o strankovani diskusii.

Lubo

Sisty, funguje to takto:
Ides do rozsireneho hikeplannera (hiking.sk/…/sluzby-hikeplanne…) a naplanujes si trasu. Nad vyskovym profilom najdes ikonu s textom "Ulozit a zdielat". Zadas kratky komentar a kliknes "ulozit".
Teraz treba ist na mapu a menu "moje trasy" najdes tebou ulozene trasy, ktore si mozes na mape kliknutim na lupu zobrazit.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum