Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dominanta Turca - Tlstá

Diskusná téma K článku: Dominanta Turca - Tlstá

Roky som ju obdivoval, fotografoval, prechádzal som takmer popri nej s priateľmi a rodinou na vstupe do Gaderskej doliny počas mojich výletov už od detstva. Až raz jedno pekné jesenné predpoludnie som sa ju vydal zdolať. Tlstá vysoká 1 373,3 m je výrazný vrch na západnej strane Veľkej Fatry a spolu s Ostrou 1 263 m tvorí výraznú dominantu horného Turca. Vedú na ňu značkované chodníky z Gaderskej a Blatnickej doliny. Hranica lesa prebieha pod jej vrcholom, preto má vrchná časť vrchu formu lúk s občasnými bralami. Ako už jej samotný názov napovedá, vrchol nie je ostrý, ale postupne sa zvažujúci. Je z neho rozhľad na celú Turčiansku kotlinu.

Pabloo

hore Konským dolom a zostup okolo jaskyne Mažarna

3500korun

Zajtra poobede by som chcel absolvovať tento istý okruh. Vie mi niekto povedať, ktorým smerom je to lepšie/krajšie/jednoduchšie...? Ďakujem.

Daulagiri

Parádne fotky, mal si skvelé svetlo, super duper :-)

Jiku2

proc se vlastne mluvi o tom "kopci vedle Ostre" jako o Tlste,kdyz je to vlastne Lubena? samotna Tlsta je sice rozsahly,ale nevyrazny vrchol,da se rict,ze jen pouze takova vlnka na Lubene. Titul jednoho z nejhezcich kopcu na Slovensku patri Lubene,tak ji to nezapírejte:)
Jinak hezke fotky;)

Fericki

Fotky ozaj pekne,nadherne jesenne farby.Ja som tam bol na štefana,ale počasie nevyšlo.

2laak

Tlstu sme navstivili na skoru jesen. Po tyzdni som sa musel vratit a stravit tam predlzeny vikend. Vyslap na Tlstu, druhy den na Ostru, dalsi den na bicykli Gaderskou dolinou a na zrucaninu hradu. Blatnica ma co ponuknut! rad sa tam este vratim.

Dudo

Nádherné snímky!
Kamzíky nepózovali?

Toť minulý týždeň šľapajúc dolu Konským dolom ma kamarát zarazil otázkou, či neviem prečo sa to volá "Konský dol". Veru neviem. Má niekto odpoveď?

Pf69

Moc pekné ! Znovu a zas viem prečo žijem v Turci .

MatusM

Krásny článok a po všetkých stránkach pestrá fotodokumentácia.

Boro

Nádherná jeseň, úžasné farby.

Pisek

ja som ju navštivil 2krát a vždy som mal šťastie na krásnu inverziu.. aj preto je to jeden z najobľúbenejších vrchov na Slovensku...toľko moje dojmy

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma