Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tramín – to nie je iba víno

Diskusná téma K článku: Tramín – to nie je iba víno

Dedina Tramin (taliansky Termeno) v južnom Tirolsku asi 20 km od Bolzana sa považuje za rodisko vínnej odrody tramín, alebo mu prinajmenšom dala meno. Podľa vinárskych fajnšmekrov patrí tramín k „návykovým“ vínam, po ktorých pití vraj ženy nezvyknú povedať mužovi „nie“, alebo - ako sa hovorí na Slovácku - „tramín u děvčic lásku rozpaluje a šohajúm sílu dává“. Tramin je však aj zaujímavé turistické centrum.

Jozef sliacky

Znova opakujem moju ponuku z konca minulého roka: Mal by niekto záujem podívať sa do Traminu v týždni od 5. do 13. marca 2011? Bola by to turistika spojená s účasťou na fašiangovom podujatí Egetmann Umzug v Tramine a s túrami do okolia. Bližšie informácie pošlem každému, kto sa ozve na sliackyjozef@centrum.sk. Doprava autom prípadne vlakom vychádza asi na 130 €. Išlo by o čisto turistické podujatie, teda bez vopred zabezpečeného ubytovania, s nocľahom na chatách alebo s bivakovaním na miestach, ktoré poznáme z predošlých návštev.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov