Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma bivak sack

Diskusná téma bivak sack

Zdravim,chcel by som si kupit bivak vak a velmo sa v tom nevyznam..Poprosil by som tych skusenejsich o radu. Co si treba vsimat pri jeho kupe a tak. mam jeden vyhliadnuty. je to mt.mckinley neviem aky model ale stoji 750Sk,- poradte prosim dakujem

Pekm

ten msr e-bivy som pozeral ale zdalo sa mi to moc igelitove, ze by som sa v tom potil ale ked mas odskusane mozno nakoniec kupim to. Inak ten rab je ok len pisu 80 width a to mam akurat spacak tak neviem ci aj s karimatkou by to tam vliezlo. A ten co som posielal svethor.sk/…/19947-high-point… sa ti zda ako blbost? Ci len kvoli vahe?

Pekm

Ahojte,
dakujem za rady a pripomienky. Co sa tyka toho co som cital tak stan mam ale 4 miestny a 4,5kg co urcite nebudem brat. Co sa tyka prespania potrebujem to naozaj len ako zalohu. Mozno to pouzijem na 2 noci z piatich a len kvoli tomu aby mi v aprilovom pocasi nenavlhol spacak ked budem spat vonku. Co sa tyka ceny tam problem nie je pokial to bude do takych 130 EUR. Totiz mojich 120kg vie pekne vyparovat pot resp. v noci dychat vsetkymi pormi takze sa nechcem zobudit v mokrom. Co sa tyka celty priznam sa, ze by mozno stala za pokus ale predsa len od hmly ma neustrazi. Skor ten ferinno stan ma zaujal. Aj ked oproti bivaku je to pol kila navyse. Co zasa nie je moc ale pri vyssich km resp. prevyseniach citit kazde kilo navyse (teda chcem minimalizovat vahu co nesiem).

Martinkrivda

bikemartin: tyvek je zaujimavy material, pouzivam zhruba od maja do septembra pod materialovo trochu chulostivejsiu nafukovaciu karimatku aby sa neprepichla... ked vyskusas vreco z tyveku tak sa prosim podel o skusenosti, dakujem

Possum

Moje riesenie je taketo (ja mam rad overkill):

Malilicky stan Ferrino Sintesi 1.

Moc odlisny od bivysack nie je, ale komfort je neporovnatelne vacsi, nemas to vecer na ksichte a vies sa aj trochu pohnut. A akekolvek pocasie Ta neprequapi. Spal som v tom v Tatrach a celu noc prsalo a mne to bolo jedno.

V zime vypary zamrznu na stenach stanu, ale spacak Ti ostane suchy. Okay, mozno trochu zamrznutych vyparov padne dole, ale nic, co by Ti premocilo spacak. Zotres rukou a spacak bude stale suchy.

Vaha je kusok pod kilo, velmi maly a spratny.

insportline.sk/…/stan-ferrino…

Ondro_RK

--> pekm,

ako uvádzaš nižšie:

,,par noci na prespatie v lese", čiže

  • jednorázová akcia
  • pár nocí v lese
    ... na takýto účel chceš kupovať bivakovacie vrece v cene okolo 120,- EUR?
    ... a nie je na prespatie v lese najvhodnejšia celta? (cena kvalitnej celty začína niekde od 45,- EUR).

Zjavne máš svoj stan, ktorý nechceš brať, ako píšeš - teda hlavne používaš stan.

Z uvedených 3 vakov, o ktorých
uvažuješ ja nemám žiadny (mám iný vak, od iného výrobcu v takej cenovej hladine).
Mne ale pripadá, že na takúto akciu Ti bude úplne postačovať:

  • obyčajná nepremokavá plachta, ktorú kúpíš cca za 3,- (tri) EURá snáď úplne všade, napr. pre ilustráciu
    tifantex.sk/Plachta-nepremoka…

  • 6 stanových kolíkov (ktoré máš),

  • približne 6m špagátu.

TomXX

bikemartin: tak som zvedavý, mám ho vo wishliste už dlho :)

Bikemartin

Dávam do pozornosti bivak z materiálu Tyvek aliexpress.com/…/32973595622.… Je to určite priedušnejšie ako igelitový GTX a rosu, mrholenie určite vydrží. Prišiel mi pred 2 týždňami, nemám ho ešte vyskúšaný, má to asi 220g a zbalený veľkosť pivovej plechovky.
V GTX som skoro vždy ráno nejakú vlhkosť, namrznutý ľad mal.

Pavol "Chodec" Horvath

V akej cenovej skupine si to predstavujes? Mas cenovy limit?

Teraz som bol na Korzike a mal som bivi + paperovy spacak.

Pekm

Ahojte, nejako mozno ozivim tuto diskusiu lebo lepsiu som k teme nenasiel. Chystam sa na 5 dni zaciatkom aprila do Polonin a podla nasich planov vychadza par noci na prespatie v lese. Predpokladam, ze v noci este bude hmla pripadne vlhko a kedze si nechcem na 2-3 noci brat stan rozmyslam nad bivakovacim vrecom. Co ma vsak odradza je otazka ci nebudem viac mokry ako ked by som bol len v spacaku. Mam paperovy spacak a nechcem aby navlhol. Priznam sa, ze som vyberal z niecoho takehoto 4camping.sk/…/bivakovaci-vak-…
alebo nieco taketo svethor.sk/…/19947-high-point… prip. svethor.sk/…/5012-msr-e-bivy-…
Mate niekto s niektorym skusenosti alebo celkovo k bivakovaniu v zdaraku mi mozete napisat Vase skusenosti. Rad sa necham poucit. Dakujem za kazdu radu.

Brs

cize sa teoreticky nemusim bat ze ked trochu sprchne tak cely premoknem? nevyhoda je len ta nedychatelnost zvnutra....cize zvonku by to nemalo premoknut??

Dafi

Ja mam tiez bivakovaci vak od Mt. Mc kinley uz neviem kolko stalo tiez asi nieco okolo 1000.- Je celkom v pohode a po noci sa len nech troch preschnut nie je to ziadna katastrofa, ze by bolo vsetko vlhke.

Bivakista

za tu cenu je to asi bezna nepremokava latka, ktora ale nedycha, takze rano sa v tom zobudis vo vlhkom, co sa ale stava aj pri drahsich vyrobkoch... Ja mam taky jeden od Northladnu za podobnu cenu, nosim ho so sebou stale pre pripad nudze. Asi 3x som v tom spal, aj na snehu, ked do toho strcis karimatku a spacak tak to sice izoluje, ale spacak cez den niekde treba nechat vysusit. Za tu cenu sa podla mna oplati, aj ked vlastnosti nie su spickove, ale na obcasne pouzitie staci.

Solinko

Hmm a co to je za bivakovacie vrece za 750 sk. Nema nato niekto linku? Vidi sa mi to dost lacne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma