Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalá búda pod Prednou hoľou

Diskusná téma K článku: Bývalá búda pod Prednou hoľou

Na hranici Nízkych Tatier a Slovenského raja som počas mojich potuliek objavil búdu, ktorá spoľahlivo umožní prenocovanie aj väčšej skupine turistov, alebo poslúži ako úkryt pred nepohodou počasia. A keďže východne od Kráľovej hole niet žiadnej verejnej turistickej chaty, existencia tejto búdy určite poteší veľkú časť turistickej verejnosti.

Lubo

Vdaka za report, clanok sme aktualizovali.

Daulagiri

Tak táto búda stále stojí a stále v takomto poslabšom stave. Šli sme okolo nej včera. Prameň sme nehľadali.

Rado Gadoczi

Super by bolo opravit rozpadnutu chatu na Smrecinach par km dalej...

Vlado S

Budu sme planovali opravit, ale majitel pozemku je proti, tak asi z toho nic nebude :-(
inak je uz na spadnutie, staci jedna lepsia zima.
Upraveny pramen vody je hned cca 30 m od budy, kedysi bol staly, ale jeho neodbornou upravou je pramen vody nestaly. Voda sa nachadza cca 10 min cesty severo-zapadnym smerom po klesajucej ceste k chatrajucej chate v Koryte. Je to pramen Vernarky, Mlynica je iba jedna z mnoha chyb v mape :D

Tono

Legil, postupuj ako pise FunTTomas a ohladom Sl. Raja sa chystam napisat clanky o dvoch pristreskoch, kde sa da prespat. Budu v oblasti nad Dobsinou. Ak by si potreboval akutne ich lokalizaciu, napis mi na email.

FunTTomas

Boro: síce nahnutý, ale Vernárčania plánujú opravu objektu na útulňu, o čom sa zmieňujú v rozhlasovej reportáži, ktorú si možno vypočuť na rozhlas.sk/…/index.php?lang=1…

Legil: budeš musieť sledovať obe stránky. Inak, stačí ísť na turistickamapa.sk$ret a zapnúť vrstvu Chaty, kde sa ti zobrazia objekty v našej databáze bez zdĺhavého hľadania.

Legil

Nedá sa pridávať búdy a senníky napr. tu? boudy.info/index.php?txt=cz Minule som potreboval niečo v Slovenskom raji. Je to tam s niečim takým bieda. Bolo by dobré mať nejakú búdu niekedy v zálohe.

Boro

Pekný hotel. Len trošku nahnutý, ako aj ja.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum