Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pomsta orlov – zimná Orlia prť I.

Merhorn

Uznavam, ze predbieham, ale palo za to moze ked pise take clanky :))

Bacaardi

uuuzasne detailne fotky Palo, parada ako vzdy. :-)

Kaspy

merhorn: ak mozem-moja skusenost- najhorsie boli dve nezaistene klesania, ktore viedli poriadne rozbitym terenom, kde nebol tak "velky problem" ze spadnes (hoci to bolo riadne vzdusne), ale aj moznost ze ta niekto "zostreli":
1.Žľab Kulczyńskiego
2.niekde za Granat-ami v okoli Buczynovych Turni.
Nad Koziou Przelecz-ou bol vylomeny stup a priamo v nej su dost male stupy- dost zalezi na obuti.
Myslim ze by si mal pockat na pokracovanie, urcite v nich bude o tychto miestach zmienka, zbytocne predbiehas :)

Sona

Palo to myslim trochu skracoval, ale aj tato verzia je pomerne rozsiahla, nechceli sme to v redakcii okresavat a uberat informacie, preto to aj vyjde ako tri clanky.

Rast

ja si pockam na dalsie vydanie na Hiking, nechcel som to dopredu. Pochopil som, ze mas aj neokresanu rozsiahlu verziu, ktora sa na Hiking neobjavi.

Vrana

2 merhorn: daj si to klasicky ako jednodnovku z Palenice Bialczanskej, nebudes lutovat. Vari si horsi ako P.G., vrana, FunTTomas, ... ? ;-)

Adushka

Merhorn, vsak si pockaj na tie zvysne clanky. Palo uz predsa v diskusii pisal, ze to bude zdokumentovane v nich, tak potom mozes pri nich podiskutovat, ak ti to nebude stacit.

Libor Bolda

Chválím Pavolův článek. Perfektní, jako vždy. Přikláním se k názorům, že není třeba žádných bivaků (kromě nouzových). Z obou horských chat je cesta dobře a hlavně rychle dostupná. Na Zawrat je to chvilička z Pěti stawů a stihnete přechod klidně za jeden den a druhý máte na další zajímavé túry. Vyhraďte si na to min. víkend!

Merhorn

Samozrejme tvoje rady beriem na zretel palo, rovnako ako kazdu dobre mienenu radu. Je mozne,ze to najskor skusim klasickym variantom a nasledne az ked bdueme presne vediet do coho sa idem to dam nizsie spominanym sposobom. Palo, ktore miesta, nie useky, konkretne miesta su podla teba na celej orlej absolutne najnarocnejsie a kvoli akemu terenu konkretne?

Daulagiri

Výborný článok, tiež by som si chcel Orliu prť niekedy prejsť. Snáď sa mi to podarí.
V týchto zimných podmienkach je to fakt len pre skúsených. Teším sa na ďalšie časti, kde budú už konkrétnejšie fotky z trasy, lebo takéto dokumentačné fotky majú nesmiernu hodnotu a podrobný popis tiež.

P.G.

Nech už prenocuješ, kde chceš, aj tak by som to šiel naľahko. S ťažkým batohom si to neužiješ a celé si to pokazíš, aj keď budeš na trase oddychovať, ležať a fotiť. Aj napriek dobrej kondičke je to fyzicky namáhavý podnik. O psychickej stránke to platí rovnako - psychickú únavu po absolvovaní trasy tu spomínal hádam každý. S ťažkým batohom sa zle lezie, to je ako keby si si dal o stupeň náročnejší variant. O čo dlhšie pobudneš v stene, o to viac budeš na konci ustatý.

Vrana

Ako prespat sa na Zawrate da v pohode. Len potom minimalizuj vystroj. Teda lahky spacak, bez varenia, bez gorebundy a tak ...

Samozrejme podstupujes iste legislativne rizika, ktore spominal P.G.

Merhorn

hehe, da sa aj hen, vedla potoka :) na balkone som uz spal, tak preco nie zawrat :) samozrejme to myslim zo srandy :) alenie ten zawrat :) Na jednu noc sa da zbalit nalahko :)

Kaspy

cez gmail je mozne posielat prilohu az do 10MB (ak nie viac)
Merhorn:noc na chate je urcite lepsia, hlavne je moznost nechat si tam veci a netahat ich po hrebeni...prespat sa da aj na terase vonku, ak ide o zlote, resp. pobyt na cerstvom vzduchu :)

Merhorn

Dakujem Vam za odpovede, chcem to ist z Podbanskeho a samozjreme nie s tazkym batohom, preto byvak. Viem, ze su pohodlnejsie varianty, chcem si dat ale tuto dobrodruznu. Preto sa pytam na podmienky v sedle, kolko je tam miesta?
PG, myslim, ze som kondicne celkom slusne zdatny. Urcite by som to vedel dat za jeden den v tu zmienovanych variantoch, no vyhliadol som si prave tuto variantku, rano chcem hned nastupit na orliu a o to viac si ju uzit. Ale kludne piste svoje vytky k danemu planu, neberte to, ze tvrdohlavo si nedam svoju variantu vyhovorit. Hlavne palo ma co do toho hovorit urcite

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma