Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový chatár na Chate pri Zelenom plese

Jozef Suchy

Nesuhlasim z nikym
Podla mna je to vsetko zle od zaciatku. Ryba smrdi od hlavy. Celkova spolupraca najomca a podnajomca je chaba. Problematika tatranskych chat je zlozita a lajikov a ich este laickejsich a osobnych nazorov ako maku vid diskusiu nizsie.
Problem je v tom ze nie vsetky investycie do chat majitelia preplacaju tym padom je to majetok podnajomcu a ma nan dokonca Ustavne pravo(pravo vlastnit majetok) aj keby to bola pre kohokolvek akokolvek bezvyznamna vec(napr.:rohoz,ziarovka,kliniec...). A tieto nizsiespomenute udalosti pre niekoho detinske,nezmysli,trucovania atd. boli podla mna len demonstraciou danej patovej situacie odchadajucim chatarom. Na to vsetko mal pravo a majitelia mozu byt radi ze nepobral aj dalsie veci ktore zadovazil svojpomocne a bez papierov alebo tie ktore uz boli prizvarane,prilepene a pod.
Vsetko toto by malo byt vystrahou ako mozu dopadnut dalsie chaty kde je to s majetkom obdobne. Nehovoriac o tom ze CASTOAVIZOVANE SKVALITNOVANIE SLUZIEB ma uplne klesajucu tendenciu a motivacia chatarov klesa ak este nejaka okrem ekonomickej je. Majitelia by sa mali fakt zamysliet co a ako a ktore investicie preplatia aby pri zmenach chatarov neostali chaty,sluzby a navstevnici skodny.

MisoM

zeja palo, suhlasim s tebou, mal som z toho podobny dojem, tiez som tam bol vo stvrtok, je fakt ze si stary chatar pobral svoje veci, to je OK, verim ze novy chatar si to zutulni vo zase, to ale, ze po tom co staremu chatarovi odovzdali plaketu a podakovali sa za to co pre chatu spravil sa zrazu stratili aj vonkajsie rosty pred schodami mi uz prislo take detinske, ako "a just Vam tu aj tak nic nenecham a beriem vsetko co sa len da, sice mi to bude na nic ale radsej to dam do zberu ako to tu nechat" ...

Peter61

Co sa tyka nemoznosti mnozstevnych zliav - nie je mi celkom jasne, co pod nimi Jana mysli, ale ceny ubytka na Brncu (kurzy + rovnake na okt.stretko) mame potvrdene od novembra.
Takisto aj junove stretko na SD - ked zavesime pozvanku, bude jasne, ze to nie je vycucane z prsta.

Peter61

zeja - ak ides zimnou cestou, tak prva budova pri potoku je elektrarnicka. Druha je COV. Obcas bolo COV citit, ked clovek isiel okolo - neviem, ci to ma suvis s pocasim alebo dacim podobnym, ale smrdelo to dost. Urcite menej, ako COV na Popradskom, ale smrdelo.

Zeja palo

No comment k prispenkom.100 ludi 100 chuti vs viac hlav... Moj postreh iny.Bol som prvykrat na Brce zrovna na Tri krale. Zavrene bolo (len letakon na dverach;nezamknute)ale pustily dnu.Vraj sa odvzdava chata.Nakoniec sa pomaly zaplnily vsetky stolicky v chate(stale niekto prichadzal a odchadzal), lebo to asi staremu chatarovi bolo jedno a novy este len cakal na kluce.Ked sme sedeli dnu pripadala mi chata ako orabovana dokonca po odchode von uz tam neboli ani zelezne rohoze , len ram prichyteny k zemi.Mozno tam niekto aj zakopol.Po par krokoch pod chatov bolo citit zapach. Kracam dalej a skuter frciaci okolo mna stratil na najblizsiej zakrute par rohozi spred chaty. Niekto z blizkej skupiny zahlasil:\\"Asi sa pytaju spat na chatu ,lebo tam patria\\". Sofer nalozil a zmizol v dialke.Takto sme sa vyhybali skutru celu cestu dole.Druhy den na Zamke si ludia vselico suskali o zmene chatara na Brnce.Stary ch.oraboval izolaciu a purpenu sup do kanala. A ja ze co ten zapach vtedy pod chatou.
Skusim to tam v lete navstivit , mozno sa oplati dat sancu novym.

Slávka HR.

nechápem...prečo riešite niečo takéto? kto chce, tak sa zastaví na chate...objedná si niečo. Ak nie, tak ide ďalej. Aký problém v tom vidia CZ občania? Veď u nich je to isté...ako v horách, tak aj pri prehliadkach zámkov a hradov.. Hory máme nádherne...takže radšej riešte, aby sa každý pozrel na seba...čo tam zanecháva... Haldy odpadu, čo ostávajú v horách..tomu nasvedčuju...aký sme TURISTI. Česť výnimkám... Idem...prečítala som si Vás. krásny deň.

Slávka HR.

@vrana@... Som sa usmiala...ja nepotrebujem alkohol na hory... :-) Ja som písla...len postreh. Myslím, že sa jednalo o chatu, kde to nie je ako ako na Václaváku... Chatár je rád, že niekto k nemu zavítal..... Asi tak... :-)Najhoršie výstupy môjho života boli 4 výstupy na RYSY... Obtiažnosť pre mňa minimum, ale tých ľudí...ako mravcov. :-) To som sa nikdy nezúčastnila hromadného výstupu... Nepotrebujem žiadne zľavy...sme v horách...nie na promenáde v supermarkete...

MichaelS

To raymond ... ty ne, Jana možná jo. Ale musí slíbit, že příště půjde jinam;-)))

MichaelS

To Jana ... jednak pokud jsi dobře pamatuji, tak jsi na počátku svých příspěvků psala cosi o rodině s dětmi. Tam bych nějakou množstevní slevu chtěl opravdu vidět. A pokud jsi schopna zcela naplnit kapacitu nějakého zařízení, tak není problém zkusit si slevu domluvit individuálně, na to snad nepotřebuješ mít to napsané na webu???

Jinak jak kdo vede podnik, jehož je majitel a nájemce, bych nechal na něm...tak jak tobě nikdo nekecá do toho kde a za co utrácíš svoje peníze, tak se ty zase nestarej o to, jak někdo vede svůj podnik. Když ti to nesedí, tak tam jednoduše nechoď, a víc se tím netrap ...

Raymond

A dostanem zlavu v Ceskej republike na vepro knedlo zelo?

Marcel.c

Clenovia spolkov James a CHS su, naopak, velmi zaujimavou a vitanou klientelou v segmente horskeho poistenia pre kazdu poistovnu. Jedna sa o dost velky pocet ludi, ktori sa casto pohybuju v horach a ich lezecke aktivity spadaju do uplne inych poistovacich tarif ako u bezneho turistu na znacenom chodniku. To znamena, ze za rok prinesu poistovni, ktora so spolkami uzavrela exkluzivnu zmluvu radovo viac penazi ako tisice beznych turistov. Preto sa takuto zmluvu snazi ziskat kazda poistovna a tomu zodpovedaju aj ponuky.
Vysokohorska chata ale nie je poistovna, ma obmedzenu kapacitu lozok aj stolov v jedalni. Pokial je v chate plno platiacich hosti, nie je dovod na znizovanie ceny. Na to je dovod az vtedy, ked pred Brncalkou na laviciach bude hlava na hlave a vnutri pusto. Najomca nie je filantrop ale podnikatel a bude ten biznis robit len dovtedy, kym mu to bude prinasat zisk. Dobrovolne vzdanie sa zisku by bolo neprirodzene a zavanalo by minimalne miernym neporiadkom v hlave. Mnozstevna zlava na chate s cca 60 postelami, ktora navyse byva v pripade pekneho pocasia aj tak plna je nezmysel asi ako voda v kosi.

Jana22113344

tak jeste naposled pro jjano:
za predpokladu ze vidis do budoucnosti a presne vis co se stane v nejblizsich 5 letech, mas urcite pravdu :-). V opacnem pripade je to blabol.

Clenove Jamesu a CHS maji slevu :-) na pojisteni, myslis ze neni mnozstevni? Nikdo pojistovnu nenuti ke sleve a tema par lidma se ani nemusi zabyvat "pane podnikateli" :-)

Jjano

Ježišmariá, ak Ty si poradkyňa, tak ja som anglický kráľ. Kde som napísal, že treba podnikať bez toho, aby som nemal na rozvoj alebo na krízové situácie?
Ja píšem o tom, že chatár (podobne ako iný podnikateľ) môže pristupovať k podnikaniu tak, že keď už má zarobené určité požadované množstvo zárobku, zisku (vrátane tvojich kríz a rozvoja a ďalších potrieb), tak skrátka môže mať voľnejšie obdobie a nemusí sa naháňať a mať každý deň narvatú chatu a lákať tam množstevnými zľavami. A keďže ani ja ani ty nevidíme do ekonomiky takej chaty a motivácie chatára, tak Tvoje konfrontačné vyjadrenia o "povinnosti" množstevných zliav sú úplne vedľa.

Jana22113344

2 jjano: podnikat tak aby se clovek uzivil a nemel na rozvoj nebo krizove situace, neni rozumne. Je to typicky cesko-slovensky model "podnikani" ktery konci velkymi narky jak je chudak podnikatel okradan statem a nasledne remcanim jeho zamestnancu jak je okrada podnikatel.

2 marcel.c: Promin, ale jako leceni komplexu mi prijde az tvuj prispevek. Je plny osobnich urazek, hodnych nactileteho kluka. Nezapomen ze nediskutujes s kamaradem ale se zenou a malinko slusnosti by neskodilo.

To o psovi ve 4. stupni ochrany je dalsim tvym nepochopenim prispevku na ktery reagujes. Je to unavujici, ukoncime to definitivne.

Ahojte a mejte se hezky.

Jjano

Jana, a čo Ty vieš, aké sú ciele chatára? Ja ako podnikateľ sa potrebujem uživiť, nepotrebujem priebežne bohatnúť, môj cieľ nie je mať milióny, ale mať sa dobre. Chatár môže mať podobné ciele a v prípade, že v "narvatých" dňoch zarobí dosť, tak je rád, že má aj prázdne dni. Samozrejme, neviem, či to tak je, nevidím do zákulisia, ale nevidíš doňho ani Ty, takže nemôžeš nijako hodnotiť, čo chatár chce a čo nechce.
Neochotný personál, obité poháre a pod. sú iná problematika, o tom vo svojich príspevkoch nepíšem. Píšem o tom, že sa tu rozpisuješ o množstevných zľavách ako o povinnosti, konfrontačne vystupuješ a pritom nevieš nič konkrétne o zámeroch a cieľoch ani jedného z chatárov, o ktorých tu píšeš.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum