Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na lyžiach cez malokarpatské sedemstovky

Edok

Vysoká, ked je dosť snehu tak je pekná aj na skialpy. Ja vždy vyšliapem na pásoch po modrej značke a potom si užívam pekný sjazd od stožiara dole priesekmi kadial išlo elektrické vedenie. Alebo z druhej strany po skalách ak sú dobre vysnežené do Rohožníka.
A z Veterlína je tiež pekný zjazd priesekom do doliny medzi Zárubami a Veterlínom. Ten priesek vidno pekne z Ostrého Kameňa

KarolM

Veľmi pekné po všetkých stránkach, zmysluplná akcia : )). Len škoda tej krčmy…

Tidoj

Pekný článok, sa mi dobre čítalo a predstavovalo. Bežkovať som sa chcel naučiť túto zimu na ujových starých bežkách, aspoň okolo domu :-b Ale snehový čas som prepásol. Fotky k článku sa mi tiež páčia - ten smrekovcový hrebeň Skalnatej je jedno z mojich najobľúbenejších miest v okolí a zasnežený vyzerá tiež dobre.

Na vstup mimo značiek máme asi rovnaký názor, ja sa tiež radšej držím značených chodníkov. Ale tu na Hikingu mi (najmä fotografiami) nasadili pár chrobákov do hlavy - by som rád videl Starý plášť a ešte jedno miesto s takými zakrpatenými skrútenými stromami, ale to si už nepamätám kde, asi niekde nad Rohožníkom...

Brk

pekný zážitok si mal...poznám tie kopce, aj včera som bol na Vysokej... jedine s bežkami na pleci :). Nech je už dôvod 5. stupňa ochrany akýkoľvek... (uzemia.enviroportal.sk/…/194)...osobne si myslím, že to treba rešpektovať. Nikto ešte nevymyslel spôsob, ako filtrovať slušných turistov, ktorí sa k prírode správajú s citom od magorov, ktorí budú vyrevúvať aj v NPR. Podobnú "veselú skupinku" som stretol minulý rok na Čiernej skale práve v období, keď nad hlavami lietali dravci a niekde v okolí mali svoje hniezdo. Vyniesli na kopec kus arogancie a atmosféru rušnej križovatky. Mne nerobí problém ochranu prírody dodržiavať ani vo VT, ani v MK ani nikde inde.

Vladvlad

Takže si prešiel aj niektoré zostávajúce kopce, pekné. Bude článok aj o tej túre?
Ale škoda, že si sa kvôli neviem čomu nechal ochudobniť o peknú trasu. Predmet ochrany na časti tých dvoch kopcov musí byť veľmi dôležitý, hlavne v polmetrovom snehu a mínusových teplotách.
Oficiálna papierová neprístupnosť Veterlína a Čela je príkladom na hlavu postaveného rozhodnutia o neexistujúcej turistickej značke sa rozpisovať nebudem, písal som to tu už veľa krát. Veď tie kopce sú skoro z každej strany ohladané ťažbou dreva, hore je vždy vychodený chodník od množstva turistov a tu čítam, že si tam nešiel, zrejme aby si neporušil "ochranu prírody".
Dúfam, že pri mojej najbližšej návšteve tejto lokality, tam bude stáť zelený ochranca a vypíše mi pokutu, z radosťou mu ju zaplatím :)))

Bežkár

Na druhý záťah som prešiel zo Smoleníc do Sološnice cez Havranicu, Záruby a Vápennú. Hoci nie čistým štýlom - zo Zárub do Čertovho žľabu radšej po svojich. Čelo a Veterlín ležia v Národnej prírodnej rezervácii, kde je povolený pohyb len po značených chodníkoch a tie tam bohužiaľ nie sú.

Vladvlad

Pekný článok a obdivuhodný výkon. Zdodal si v nejakom ďalšom dni aj zostávajúce kopce?
Ináč s tým ako píšeš, že Veterlín a Čelo nie sú prístupné verejnosti, to akože je tam okolo nich plot napustený elektrikou?
Je škoda sa nechať ochudobniť o ich návštevu.

Bean

Dobry vykon uz len preto, ze sa ti chcelo tahat tie pasy aj po rovine, uffff :(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov