Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Palice Black Diamond Alpine Carbon Cork

Sona

Tieto palicky nosim casto a oproti "zakrucacim patentom" je to naozaj lepsie v tom, ze to drzi. Zakrucaci system na predchadzajucich palickach zvykol povolit v najnevhodnejsej chvili, vacsinou v nejakom traverze, a uz som letela.

Edy29

presne, zakrucaci patent nie je zdaleka taky stabilny ako to ma poriesene BD. zakrucacie zahapruju vzdy v najnevhodnejsej chvili.

Peter61

Sice si chcem kupit tie flicklocky, ale ked uz, tak daco lahsie. Ale tie hlasky o zhananni ND mi dajak zarazili nakupovacie aktivity.
Zlomil som/zlomili mi tusim dokopy 3 diely zakrucacich, nemal som problem s nahradnymi dielmi. Zakrucacie po ture rozoberiem a vysusim. Podla potreby udrzba - namazat zoxidovany zavit. Ked mi ukradli 3.kus zo zakrucacich, vyronil som slzicku, ved moje najnovsie stali 8,50 €.

Tomaash

Dam ti celkom dobru radu a zadarmo... kup si v hudaci lacne Rock Empire palice, tieto hudy.cz/…/99627,deer.html
Vazia vraj 510g, co je len o malicko viac ako tieto karbonove, ktore sa vraj velmi rady lamu.
A ked uz v tom hudaci budes, kup si rovno 4 kusky tych flick lockov, predavaju to ako nahradne diely. Ked to nemaju na predajni, nech to donesu z inej.
Vysrobuj zakrucaci system, vhodne ho umiestni napriklad do kosa a nasad namiesto toho flick locky.
Cary mary fuk, prave mas palice Rock Diamond!! :-)

Tomaash

Alebo Black Empire? A este to aj znie cool, nie? :-) A za sotva tretinovu cenu oproti tymto karbonovym :-)

Peter61

Tomaash, tie tipy boli pre mna ?
Do Hudy chodim zriedka. Tie flick locky - to maju ako ND na BD ? Je to iba uzaver, alebo cely diel ? Kolko to stoji ?

Tomaash

Tie tipy su pre kazdeho, komu nevadi mat na paliciach napisane Rock Empire :-)
Maju to ako nahradne diely na BD palice a mali by stat... priblizne 2 ojro jeden? Tak nejako.
Ale vidim, ze ty to mas este lepsie osefovane. A este ked Ti ich tak casto kradnu... Keby mi potiahli taketo space age karbonove, asi by ma to nasrdilo.

MisoM

tomaash, len taka otazka ked to radis si to aj vyskusal? Lebo ten flick lock nie je len o tom ze vysrobuj maticu a daj flick lock, to co sa predava ako nahradny diel je len ten plast s packou a objimkou co je na palici, aby to ale fungovalo, ked sa riadne pozries na palice co tento system maju musi byt ta trubka dolu nie v jednom kuse, je tam taky zarez co ma cca 3-4 mm sirku a hlbku uz neviem teraz spamati, takze keby si chel toto spravit musis do palice este pilit ten zarez, inak ti ziadna vymena flick lock a matice nepomoze a nebude ti to fungovat :)

No a dalej, ja nemam tiez karbonove, ked kupis aj tie BD s flick lockom ale hlinikove tak cena ide dolu, toto je asi najdrahsia palica co BD robi :) takze tazko to porovnavat, na to aby si mal flick lock stacia aj tie najlacnejsie co oni robia, aj ked neviem teraz kolko stoja tie Rock Empire, tak treba zvazit ci sa ti taketo carvanie oplati vobec, kupit lacnejsie palice + nahradny diel od BD co tiez nebude par eur aby si sa v sucte nedostal nakoniec na cenu tych lacnejsich od BD :)))

INak k nahradnym dielom, ked teraz preklikavam stranku hudy tak tammaju tusim vsetko na palicky, aj len samotny spodny diel a pod. takze ze by chybal nejaky diel a nedal sa zohnat neviem.

Peter61

Tomaash, ono mi ich casto nekradnu, ale ked mam stare palicky alebo palicky za par €, odlozim ich tak/tam, kam by som dajake ultras od BD ( urcite ine ako tieto z clanku), Grivelu a pod. neodlozil. Moje prve palicky (cca r.1991, 280 rak.silingov) este obcas pouzivam, maju uz oba spodne diely nove, hroty x-krat menene, ale ND som dopasoval od cohosi noname. Moje posledne akvizicie su dajake za 8,50 € a nalezenky Masters zo zastavky TEZ Popradske pl. Takze tak.

Tomaash

Miso, keby som to na vlastne oci nevidel, tak tu vodu nemutim. Konverzia na Black Empire bola vraj bezproblemova, ale mozem este od dotycneho carodejnika zistit, ci bolo treba nieco rezat, pilit ci brusit.
Najlacnejsie BDcka stoja priblizne 60 ojro? Tieto REcka asi 30+8? A modifikovane REcka su na omak urcite lahsie ako moje BD Trail Back.

MisoM

ok, rock empire palicky nepoznam, flick lock mam tak preto viem ze ta trubka na konci je narezana, co je logicke kedze ten flick lock system ju stlaca a tym to drzi pokope.

Je fakt ze moje BD som uz raz ohol ako luk ked som sa smykol na skalach a myslel som ze je po nich, palicky sa vystreli a funguje dalej bez znamok poskodenia, na inych co som uz videl taketo nieco viedlo k ich destrukcii pokryveniu, zlomeniu a pod. Takze nie vzdy sa da porovnavat len podla ceny, aj ked verim ze BD su predrazene aj koli znacke nie len koli kvalite :)

Peter61

OT - na omak lahsie , tazsie.
Vcera/dnes som sa bavkal s LS Batura. Podla katalogu ma c.42 vazit 900g. Odvazil som sa (popri tarych Koflachoch a Salomonoch ) odvazit c.43 = 1100 g.
(Zhanam vel. 43,5)

Tomaash

No vidis Miso, a ja som do mojich BDciek hodil drzku v hlbokom snehu hned na druhej ture a odvtedy mam spodny diel lahko zahnuty. Trochu viac vibruje pri chodzi a horsie sa to sklada, ale cakam kym dam dalsiu papulu a definitivne to zlomim :-)

MisoM

noo tak asi ich bolo treba pokrstit:), toto sa mi tiez prihodilo ked boli relativne nove este :), mozno mali len stastie :)

Eric

No vidis, ja som pri mojej sikovnosti ohol Lidlacke palicky za 150 Sk uz trikrat a vzdy sa dali v pohode vyrovnat a funguju este stale :) BD-cke musia byt urcite coool, ale dat nejakych 70 evri za palicky, ked sme este prednedavnom behali po horach s ulomenymi konarmi v rukach, no co ja viem...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum