Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Palice Black Diamond Alpine Carbon Cork

Diskusná téma K článku: Palice Black Diamond Alpine Carbon Cork

Turistické teleskopické palice bývajú najčastejšie vyrobené z kovu, najmä zo zliatiny hliníka – duralu. Keďže trend odľahčovania je outdoorovom odvetví stále silný, teleskopické palice neobchádzajúc, sú k dispozícii aj modely vyrobené z karbónu. Takým je aj model Alpine Carbon Cork od americkej značky Black Diamond.

Cyro

Ja som si poriesil palicky BlackDiamond Trail, v podstate tato ista konstrukcia len su duralove a rukovat aj podhmat maju penovy... Stali o polovicu menej ako tieto karbonove... Som nadmieru spokojny...

MisoM

ja mam starsie BD palice, v kombinacii flick-lock a binary-lock, je fakt ze ako pise lubo s binary-lock je horsia manipulacia, ale podla mna len v zime ked ma clovek rukavice, niekde sa tazsie odistuje.

flick-lock v oboch castiach palice beriem len ako velke plus, podla mna najlepsi system na palice, vyborna a rychla manipulacia a spolahliva, po cca 3- 4 -och rokoch co ich mam ja palice funguje spolahlivo bez znamok opotrebenia, a kto ma pozna tak vie ze sa pouzivaju intenzivne :)

Lubo

Miso,
a nechodia s tebou intenzivne len na batohu a k pouzitia pride len sporadicky?
(rypem)

MisoM

rypes :)), to len teraz posledny rok, dva, predtym ked som ich kupil ma boleli dost kolena a vtedy chodili stale nie len na batohu. V zime ich aj teraz pouzivam stale a nie na batohu :)). Teraz sa kolena zlepsili uz zo dva roky ich pouzivam nie nonstop a len na smyklave zostupy a pod, na stupanie hore kopcom ich nepotrebujem :), ale tak ospravedlnuje ta tvoja nevedomost kedze pomerne malo spolu niekde chodime :)))

Edy29

pekné sú, mam RE expedition poles s hmotnostou 600gramov a za 73eur a su uplne lahucke a pevne no a toto vyzera este vacsia vychytavka akurat dodatocna pridana hodnota aby clovek zaplatil dalsich 60euro uz asi ani nie je. Binary-lock je uplne v pohode.

Forky

Pozeram na nazov clanku.. potom na fotky.
naozaj. su to moje palicky :)))
Su to dobre palicky:) Flick-lock je asi to najlespie,co ma mohlo postihnut.. ked pozeram, na zapas ostatnych spoluputnikov, ako sa trapia so svojimi palickami :)
Ze MisoM, ten binary, co som raz ani nevedel odomknut :)))

Bulat

BD tiež vlastním, akurát je trochu problém so zhánaním nahradných čast... konkrétne spodný diel, ktory som zlomil sa mi zatial zohnat nepodarilo....

Pajka

To bulat: Mam tu spodny nahradny diel na palice BD Trail, ak by si mal zaujem napis mi na mail. Cena dohodou :)

Bulat

pajka, ja mam contour eliptic, takze to by tvarovo nesedelo. ale dikes za ochotu... :-)

MisoM

hehe, forky, noo tak hej treba vediet ako ho odblokovat :), ale nie je to take zle zase :)

Bacaardi

pripajam sa k spokojnym uzivatelom bd paliciek, traily posluchaju ako maju. flick lock je zazrak, na rozdiel od fuuuj zakrucacych patentov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov