Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Klättermusen Gjöll

Diskusná téma K článku: Klättermusen Gjöll

Minulý rok začiatkom leta sme si v redakcii zapožičali na testovanie ľahkú kompaktnú bundu od švédskeho špecialistu na outdoor vybavenie – Klättermusen. Gjöll však nie je bežnou ultrazbalitelnou bundou. Nepremokavosť je len na úrovni cca 1 m vodného stĺpca a ani priedušnosť nie je na tom nijako závratne dobre. Načo teda Gjöll slúži? Podľa výrobcu najmä na prežitie.

Bulat

priznám sa, že väčšiu blbosť som tu vari ešte nevidel... ďakujem, nechcel by som ani zadarmo...

Bacaardi

v rupsaku lezačky a na chate ležačky :-))))))))

Eric

A hádam si do toho rupsaku nezabudol pribaliť aj lezačky :)))

Bacaardi

johnatan nechaj tak, ta to ti ludze nechapu ze to slovo je odvodene od americkeho RuckSack ale myslia si ze to vzniklo ked takie šuhaj išól na vander a chytiu batoh a vraví: héééj RUP ten SAKel na chrbát!

Peter61

Jonathan: očúvaj ty redaktorko, pojdem zasa okolo s plnym ruxakom ryže a ťomnovo šokolada a uškrtím ťa tou repkou, čo bola dakedy modra a teraz je už taká tmavočervená.

Jonathan.sk

Ty ľadovcový sandálkolezec: ešte raz napíšeš že: "Rupsak" a vlastnoručne Ťa hodím do trhliny.

Peter61

Sona, ja som sa nad pistalkou zamyslal, az kym sa raz na Bodonkurze prevyk.php5.sk/…/pozvanka_10_…
nestratil chalan a nepoculi sme jeho TS rupsakovu pýšťalku. Odvtedy nerozmyslam, iba tvrdim, ze poriadna pistalka a na kazdom krku. Ja ju nosim na 3 mm repke, ale to je uz ina kava.

Sona

Na NTS by mali byt dvojice po cely cas spolu a povacsine aj su, aspon co vidime...to by potom mohol mat kazdy aj svoju lekarnicku atd. Ale zamysliet sa nad tym mozeme.

Peter61

Uvazujem o takej "igelitovej" nudzovke, tak som sa na clanok kukol este raz, aby som mal s cim porovanvat.
Dizajn je fakt zaujimavy, kapucna + maska netradicna, ale v nudzi moze pomoct. Podobne navleky na ruky, ale danou za tieto vychytavky su cena a hmotnost.
Podla mna zbytocne su pistalka a kompas. Sikovne obchodne tahy. Tento kompas v nudzi velmi nepomoze, skor na okrasu. Pistalka vo vysokych horach imho nema byt na/v bunde, ruxaku, ale na krku. Inak je na tri veci. Ak pistalku potrebujem rychlo pouzit – (nie na SOS) ale napr. na signalizaciu dalsim clenom skupiny kvoli zmene smeru musim ju vyhrabavat z ruxaku a pod. Ak mi padne ruxak, vyzlecie ma lavina a pod. – mam po pistalke a mozem tak piskat na prstoch alebo kricat :-( .Z podobneho dovodu sa mi nezda, ze vo vystroji na NTS ma byt 1 pistalka na dvojicu. Mal by ju mat kazdy sutaziaci.

Peter61

Bobo, ty glacialny relikt ! Ty fatransky endemit !!! takto kazit forum !!!

Inak ak som pisal daco o 90 g/35 €, tak som to videl kdesi pod Taurami tusim od Northlandu, ale dajak som este cakal. Zda sa mi, ze to bolo aj polostrecovej verzii, s kapucnou aj bez.

Bobo7

ja napr. celkom chapem ucel tejto bundy...ludia, ktori su svojim spolocenskym postavenim a enviromentalnym citenim nuteni nosit vsetko od KM, maju konecne moznost najst v katalogu zaloznu "survival" bundu, ktora sa odlisuje od inych roznymi vychytavkami, ktore su pre KM typicke...to, ze nie je konkurencie schopna s inymi materialmi a vyrobcami tu podla mna rolu nehra :)

Dave

Ja tuto bundu od Klattermusenu mam a je super na jaro na skialpy ked si trebarz na vrchole a pri zjazde je treba si obliect dalsiu vrstvu. Na slapanie hore, ked sa clovek poti, nieje najlepsia, ale myslim ze ta bunda sa aj tak predava, ze v nej niesi cely cas, ale ze si ju oblecies az ked je treba.
Inaksie, Klattermusen ma super veci, sice drahsie, ale zivotnost je neuveritelna, ako napr. nizsie zminovane gate Gere.

Mifo78

Bez hriesne drahej marketingovej podpory je to asi nepredajne. Preto je to take drahe ...

Rizoto

Presne tak, je to sice nepriedysne, ale zato komplet premokave... No vacsiu hovadinu ako nejako pekne opisat ze ten co si u mna zaplatil reklamu ma uplne na hovno vyrobok som uz davno necital. Pertex ti sice premokne, ale zato dycha tak ako keby si tento zazrak prehnal kombajnom. No cele mi to je nejake podozrive, Klattermusen je znacka, ktora sice robi predrazene veci pre high society, ale to neznamena, ze su funkcne na urovni Exitrek z Exisportu. Asi to treba brat s rezervou... Aj ked na druhej strane som milo prekvapeny, ze Klat. ma v ponuke nieco do 100eur.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma