Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tichá a Kôprová dolina

Diskusná téma K článku: Tichá a Kôprová dolina

Odstraňovanie kalamitného dreva z Tichej a Kôprovej doliny už dlhší čas púta pozornosť veľkej časti verejnosti. Vyjadreniam všetkých zúčastnených strán nechýbajú emócie a v spleti rôznych názorov, odborných stanovísk a obvinení sa ťažko orientuje. Rozhodli sme sa preto v kocke prezentovať pohľady na vec z oboch strán a rovnako priniesť aj nové informácie, ktoré ešte neboli medializované.

MisoM

Prave bol vlozeny tento clanok aj ked trochu s meskanim.

Mlieko

Skvelý článok. Je z neho jasné na ktorej strane je odbornosť a na ktorej neprofesionalita a emocie...

Jano z HE

celkom by som sa na tvrdeniach SL TANAPu aj pobavil, keby to nebolo zaroven aj take tragicke - doslova. Ved prave ze sa staci ist pozriet na miesto cinu, kde to zobrali do "ruk" lesnici a do miest, kde sa zatial kalamita nespracovala - a to aj v tom 4. stupni ochrany. Kde je zivot a kde je pust...
A zaujimave je aj, ked si riaditel povie, ze to ziadny biotop nie je, tak tam ziadny biotop nie je a nepotrebuju suhlas?
Ta arogancia je neuveritelna a nastastie neplati ze stokrat opakovana loz je pravda....

Shadow

presne to ma dojima na kazdej "diskusii" o tomto probleme. Pseudoargumenty lesnikov s podtonom, co to ti asociali a komparzisti v strikovanych svetroch vlastne chcu...

Sedlo

Termín " komparzisti " mi velmi připomíná dobu nedávno minulou, kdy za vším co se nepovedlo byl viděn " imperialistický " nepřítel . Toto je tomu velmi podobné.

Eskimo

Pripajam sa k nazoru, ze clanok je to velmi dobry a nestranny - pochvala!

Ale napriek tomu si netrufam odhadnut na cej strane je pravda. Ked si precitam nieco ako "To znamená na tých popadaných stromoch teraz sú nejaké huby, ktoré to celé rozkladajú, vzniká hnojivo, z ktorého vyrastajú nové stromy, už sú tam trojmetrové nádherné stromy, a tie živočíchy tam behajú, ryjú tam to celé, je to úplne zdravý, živý les v tej popadanej kalamite.", nezda sa mi to zrovna odborna terminologia... A verim aj tomu, ze lykozrut moze narobit poriadnu paseku, ked sa nekontrolovatelne rozmnozi...

Na druhej strane ked vidim hocikde inde v lese, ako sa hlava-nehlava tazi drevo, odvezu sa len tie najhrubsie kmene a cele kopce haluziny sa tam nechaju len tak, pochybujem o tom, ze vyhradnym zaujmom lesnikov len boj proti lykozrutom.

Sedlo

Eskimo, jak by jsi to prezentoval ty ? Je to nejlepší část celého článku, z které i nezasvěcený pochopí, o co vlastně jde. Máš pravdu v tom, že všude po lesnících zůstane neskutečný nepořádek od pet lahví, rozházené větve a umělé žlaby po technice, po kterých pak stéká voda nepřirozeným korytem a eroduje krajinu.

Mlieko

To:shadow
Jasne, ze odbornost a profesionalita na strane lesnickej.

Mlieko

Sedlo, ten neporiadok rodia aj turisti(nie vsetci) a to v dost velkej miere... a prosim nemyl si lesnikov a lesnych robotnikov.

Mario Duchon

Ale veď lesníci by mali trochu aj dohliadať na lesných robotníkov nie?

Wallendorfer

musim pochvalit clanok,mal som obavy,ale je to pekne napisane..fakt.

Ad: mlieko (lesnik)
A na koho strane su podla mna argumenty,no predsa na strane VLKa a ochranarov.
Preto navrhujem zmenit nazov clanku na "30 000 000 Sk", to je najlepsia charakteristika celeho problemu...

Mlieko

Ved to vlka najviac stve, ze z toho nema nic... no aspon pat minut slavy v TV na ktoru si o mesiac nik nespomenie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum