Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tichá a Kôprová dolina

Sanco

jjano, ešte raz a už posledný krát, z hľadiska objektivity informácií ma absolútne nezaujíma, čí chlieb konkrétne printové médium je, zaujímajú ma informácie, ktoré predkladá. Sám píšeš, že TATRY čítaš, ako aj ja ( :-) ), a že sú tam aj zaujímavé články. Poprosím ťa, prečítaj si toten, o ktorom som písal ( ak sa mýlim a ty si ho čítal, tak prepáč ) a potom kľudne môžeme ešte hodiť reč :-)

Jjano

Šanco, časopis čítam, lebo sú v ňom aj zaujímavé články. Ale ako vidím, veľa ľudí nevie rozlíšiť zaujímavé hodnotné články od propagandy :-)

Skúsim však ešte raz vysloviť ten problém: základný a nebotyčný rozdiel medzi ostatnými printovými médiami a časopisom Tatry je, že tie ostatné printové médiá sú súkromné a teda nakladajú so svojimi peniazmi a je na nich, ako ich využijú. Ak sa mi trebárs SME či Slovenka nebudú páčiť, tak si ich nekúpim, prípadne v nich nebudem inzerovať - skrátka ich nebudem podporovať. Lenže toto nie je možné pri Tatrách, ktoré platíš či chceš alebo nie, či sa ti páčia alebo nie.

Rc

sanco, ak si chces spravit na niekoho vlastny nazor, musis najskor pocuvat co hovori alebo citat co pise a hlavne pozerat co robi a ci robi to iste co hovori alebo pise a potom si to svojim rozumom dat dokopy. pokial si spravis nazor bez toho, skonci to vacsinou zle... jasny priklad su posledne volby...

Sanco

Šanco, a snáď si nemyslíš, že časopis, vydávaný Štátnymi lesmi TANAP, bude písať niečo iné? „
„ Vlado 2, časopis Tatry vydávajú Štátne lesy TANAP. Je na uvážení každého, či Štátne lesy TANAP profitujú z ťažby dreva alebo nie ... „
„Štátne lesy TANAP sú štátnou organizáciou a vydávajú časopis vo svojej pracovnej dobe a za "naše" peniaze. Preto ma vôbec nezaujíma, kto zavesil aké fotky na karpatskefoto.sk, ale zaujíma ma, ako časopis Tatry napĺňa základné etické princípy, požiadavky objektivity a slušnosti „
Z tvojich slov je jasné, že časopis TATRY v podstate ani nemôže byť objektívny, lebo vydavateľ sú ŠL TANAP-u. Nuž, určite máš z časti pravdu, ale to je vlastne problém celých printových médií. Každé z nich má vydavateľa, každé z nich má majiteľa, takže určité percentá tam určite budú. Nemám pocit, že práve TATRY nejako vybočujú z radu.
K veci. Ja som sa odvolal na jeden konkrétny článok, kde boli zhrnuté výsledky určitého výskumu. Nemám dôvod týmto zhrnutiam a publikovaným číslam neveriť. Ty ich odmietaš na základe vyššie citovaných vyjadrení. V podstate je to tvoje vec, len sa potom divím, prečo vlastne taký časopis čítaš: „Šanco, áno, až na výnimky čítam každé číslo už niekoľko rokov. „, keďže píšu zrejme samé ... Ja by som takto podaromnici nemárnil čas :-)

Peter61

Miso D., uplne presne. Divim sa, ze to Boro neovlada.

Miso D.

Ten model financovania je stary niekolko storoci (tisicroci): 1. vymyslis konfesiu - jedinu pravdu 2. vytvoris cirkev 3. vyhlasis sa za velknaza a spasitela 4. zmagoris nasledovnikov a zbavis ich sudnosti 5. ukazes prstom na nevercov 5. vyberas do zvonceka 6. kombinujes to s vypalnictvom.
Aplikuj si to na co len chces.

Vrana

Boro chce asi naznacit, ze Vlk je zeleny len ked mu niekto nezaplati, alebo naopak ho zaplati druha strana? Ze im nejde o ochranu prirody ale len vydieraju toho kto im nezaplati, tak? Akoze J&T, Park Snow, a iny developeri si ich kupili tak proti nim nic nemaju, zatial co poctive Statne Lesy si nemozu dovolit korumpovat, tak do nich Vlci siju pri kazdej moznej prilezitosti?

To snad nie ;-)

K tomu medializovanemu polu na Strbskom plese. Na zamrznutej vodnej ploche akosi niet co chranit. Potom by sa mohli, zatvorit aj vsetky zjazdovky ...

Peter61

Boro- snáď to nemyslíš vážne - predsa projekty, dobrovoľné príspevky, publikácie, časť je dobrovoľnícka činnosť etc. Ak si dakedy robil v NGO, tak vieš, ako to chodí. Žiadne nástenky. Keď sa 20 r. naťahuješ so štátom, nemôžeš tam prať prachy z čiernej ťažby.

Jjano

Nebočíme.

Po prvé financovanie Vlkov si sem zaniesol Ty, aj keď to nesúviselo s diskusiou. Naopak - Ty sa vyhýbaš odpovedi, že v čom je demagogické moje tvrdenie o tom, že časopis Tatry vydávajú Štátne lesy vo svojom pracovnom čase a za naše peniaze.

Po druhé: už som odpovedal, že neviem, z čoho žije VLK. Môžem sa iba domnievať, že z grantov a z darov od organizácií a od jednotlivcov, tak žijú všetky mimovládne organizácie na celom svete a neviem, že by mal VLK tlačiareň na peniaze a tak zrejme aj on žije z grantov a z darov. Navyše predpokladám, že robí veľa dobrovoľníckej práce.

Z čoho žijú ďalší "ochranári" (čo je súčasť Tvojej otázky), tiež neviem, sú ich tisíce. Neštátni ochranári zrejme chodia do práce a zarábajú peniaze, niektorí iste žijú z grantov a darov. Štátni ochranári žijú z našich daní. Mal si na mysli niekoho konkrétneho? Lebo inak Tvoje tvrdenia majú podobný výpovednú hodnotu, ako "podnikatelia sú podvodníci".

Tak ako, Boro? Odpovieš na otázku, v čom je tá demagógia?

Jjano

A aby som to ešte upresnil: Štátne lesy TANAP dostávajú na vydávanie časopisu Tatry peniaze priamo od Ministerstva pôdohospodárstva(ako adresnú časť každoročnej celkovej dotácie). Iba pre menej chápavých treba povedať, že to ministerstvo má tie peniaze z našich daní. Tak aká demagógia, Boro?

Boro

No chlapci, stále bočíte len aby ste nemuseli odpovedať na základnú otázku- z čoho žijú ochranári a VLK. Lebo tam sa točia poriadne peniaze.

Peter61

Boro lesytanap.sk/…/index.php
Štátne lesy TANAPu Tatranská Lomnica sú štátnou príspevkovou organizáciou, zriadenou rozhodnutím Ministerstva pôdohospodárstva SR č. 3610/187/1994-100 zo dňa 22.12.1994 v znení doplnku č. 3255/1996-100 zo dňa 14.11.1996. Priamo nadriadeným orgánom je Ministerstvo pôdohospodárstva SR.
Takže jedná sa aj o naše dane, žiadna demagógia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum