Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tichá a Kôprová dolina

Diskusná téma K článku: Tichá a Kôprová dolina

Odstraňovanie kalamitného dreva z Tichej a Kôprovej doliny už dlhší čas púta pozornosť veľkej časti verejnosti. Vyjadreniam všetkých zúčastnených strán nechýbajú emócie a v spleti rôznych názorov, odborných stanovísk a obvinení sa ťažko orientuje. Rozhodli sme sa preto v kocke prezentovať pohľady na vec z oboch strán a rovnako priniesť aj nové informácie, ktoré ešte neboli medializované.

Chors

Mám pocit a dúfam, že táto posledná akcia drevárskej lobby v spolupráci so zmrdmi z Gener. prokur. sa nakoniec obráti proti nim. Je to vyslovene zastrašovacia akcia, aby sa budúci ministri zachovali inak, ale za toto tých bývalých žiadny súd neodsúdi...

Peter61

Ehm, daco tu nesedi. zeby hlavny Vlk-obijec (= Boro) skuril odtial medzi prvymi :-)

Prave nacelnika Vlkov v rozhlase prekrstili na J.Tulčíka.

Lenrob

Nemam sice 12 rocne deti, ale ak by ich chcela nemenovana rodina adoptovat, nebudem proti:)... Clovek co podal trestne oznamenie na exministrov ma zrejme jasno naco ma sluzit np. Jedinou jeho funkciou je zrejme tvorba zisku... Zbohom zdravy rozum.

Bagir

Keby len holé lúky ostávali po ťažbe to by bol ten lepší prípad, to čo niekde ostáva po sťahovaní sa len tak skoro nezobudí. Bolo by zaujímavé založiť galériu a vkladať foto z rôznych častí nielen Tichej a Kôprovej, že čo sa robí na chránenom území pod nálepkou kalamita.

Zemo

Koprova dolina vyzera podla mna velmi krasne, les je v uplnom poriadku, aj ked treba priznat ze zo sedla Zavory vidno par vyschnutych oblasti. Ale stale tam aspon ten les je... Vsade kde sa tazilo tak su len hole luky, kde sem tam rastie tak max 15cm stromcek. Uplne krasne to vidno cestou na popradske pleso. Je tam cedula, kde zacina bezzasahova zona - vstup na vlastne riziko atd... Pred tou cedulou siroko daleko do hola vyrubana mesacna krajina, za nou krasny les.

Inac dlho mi neslo do hlavy napr. to medialne besnenie okolo medvedov, a potom som si precital ze EU blokuje peniaze pre dialnicu prave kvoli ochrane medvedom tak mi to konecne doslo o co tom je.

Peter61

Horarne na zaciatku T. a K. doliny su prazdne, takze by sa mohlo zdat, ze ked lesaci nebojuju so smrekozrutom, su na ÚP. Na druhej strane aj prepilovanie sucharov okolo TZCH za eurobubaky robia externe firmy...

Tuneeeeeeeeeeeeeely

Peto.z.bb

Verim, ze skorumpovane Lesy SR (a ich priatelia Trnka a kol.) su uz taki zufali, ze potrebuju utocit na city vykonstruovanymi pribehmi o laske 12 rocneho chlapca k stromom. Neviem si predstavit, odkial a ako sa moze dieta dostat k tak obrovskym usporam. Skor asi pojde o dieta niekoho z tych kriminalnikov, ktori na ilegalnej tazbe a ilegalnom vyvoze dreva zarabaju tazke peniaze, a z nich davaju detom neprimerane vreckove. Neverim na ziadneho "noveho Fica", je to podla mna rovnaky politik bez stipky moralky, tak ako vacsina slovenskych politikov. Ale verim, ze Fico a kol. pochopili ze v EU je nevyhnutne tazit drevo len mimo uzemia s vysokym stupnom ochrany. A ze nech sa uz Trnka a kol. predvedu dalsim hyenistickym aktom typu "s Hedvogou M. rovnako ako v Rusku s Pussy Riot", vlada a parlament su uvedomia ze sme v EU a nie v Rusku, a budu riadit statny podnik Lesy SR tak, aby tento aspon ako-tak dodrziaval EU Acquis aspon v tej Tichej a Koprovej. Rad by som pripisal aj v Nizkych Tatrach a na Murani, ale zas taky naivny zatial niesom.

Chors

Na dreve vyrábajú milióny eur ročne, z toho dosť do vlastných vreciek(keby to tak nebolo, niesú taký aktívny vyrúbať čo sa dá) a ajtak nemajú problém obrať o peniaze malého chlapca. Celkom ho ľutujem, keď sa mu raz rozlepia oči... ale zas keď je tam ujo Števko, možno raz bude zarábať s nimi.

Lubo

Ano, bol. A v SL-TANAPu ma uplnou nahodou nejakeho znameho "uja Stevka". Dost divne ...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov