Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výstavba Chopok-Ďumbier

MisoM

Peter61, ty tiez vsetko prezradis na verejnost, este nas niekto predbehne a co potom :)))

Littleflower

v podkladoch na stranke eia.enviroportal.sk/…/obnoven… je to celkom pekne popisane.
v dokumentoch "text zameru E" a "text spravy o hodnoteni - sprava E" sa k ceste na chopok napr. pise:
Dovoz materiálu na stavenisko bude automobilmi, po existujúcich miestnych komunikáciách. Miestnu komunikáciu II/584 zo severnej i z južnej časti Chopka počas výstavby zaťažia domiešavače betónových zmesí, nákladné automobily odvážajúce odpad zo stavebnej činnosti a nákladné automobily dovážajúce konštrukčné technologické časti lanových dráh a objektov reštaurácií. Dopravné napojenie navrhovanej činnosti po Koliesko (Chopok sever) bude po existujúcich komunikáciách, ďalej cesty nie sú vybudované. Materiál sa zhromaždí na parkovisku Biela Púť, odkiaľ bude na miesto určenia prevážaný po miestnych komunikáciách, ďalej (za priaznivých podmienok = sucho) po zjazdovke a lesnej ceste.
Podstatná časť materiálu bude dopravovaná na Chopok prostredníctvom lanoviek a navrhovanej modrej zjazdovej trati Chopok sever.
Dopravné napojenie navrhovanej činnosti z južnej strany Chopku po lokalitu Srdiečko bude po existujúcich komunikáciách, ďalej cesty nie sú vybudované. Materiál bude na miesto určenia prevážaný po novonavrhovanej modrej zjazdovej trati Chopok juh.
alebo:
V pripade zjazdovych trati, ktore budu služiť aj ako odjazdove zachranne trate (najma modra zjazdova trať Chopok – sever) bude riziko ohrozovania krajinnej pokryvky sposobene aj vplyvom dopravy, pretože sa tato trasa bude využivať ako prevadzkova, za učelom zabezpečenia zasobovania, oprav, udržby zariadeni v stredisku, ale aj ako pristupova pre zachranne zložky (hasiči, zachranari, policia) a subjekty hospodariace v lesoch.

najviac sa mi paci to oznacenie "ODJAZDOVE ZACHRANNE TRATE"

Andomakac

a kozmodrom na Dumbieri je tiez naplanovany, ale tieto informacie radio Regina este ale nema........

Vrana

Do galerie som vlozil jednu uz historicku fotku hiking.sk/…/mala_fatra-snilov…

Na ukazku ako to vyzeralo v Snilovskom sedlo, ked sa stavala nova lanovka. Nieco podobne, ale v daleko vacsom rozsahu ocakavajme na Chopku.

Smolinko

A nech buduju konecne aspon tretinove stredisko ako v alpach... len ci snehu budu mat, rok co rok horsie :-)

Mamutak

Môj názor na to je taký, že nech to kľudne vybudujú, myslím si že zvážnica na Chopok nieje naškodu, lepšia dostupnosť záchranárov v lete aj motorovým vozidlom, to je jeden plusový príklad. Je to dobrý zámer, len ľudia tomu nerozumejú, ak chceme mať kvalitný turistický ruch tak musíme niečo pre to obetovať.

Vrana

2 Mamutak: fajn, ze si nam to tak pekne a jednoducho vysvetlil. Vdaka.

Mifo78

Pokial to ma byt len cesta vyuzivana na dolespominane ucely, s prizmurenim jedneho oka, dobre teda. Moze byt. Len sa bojim, aby sme si o par rokov necitali dole v Jasnej reklamy typu: "Vylet na stvorkolkach na Chopok uz od 20 € / osoba ... "

Axel

Jake stvorkolky, to mi vazne ide niekto tvrdit, ze sa tam v lete nebudu prevadzkovat kolobezky? A ze s tym spravnym papierom sa proste vyveziete autom hore na Kamienku na pivo?

Tanazilina

Mamutak. Že "kvalitný turistický ruch" :) Už pri spojení turistický ruch sa mi stavajú všetky chlpy na tele. Ale to asi len preto, že doteraz bol nekvalitný ....

Rc

tana kvalitny turisticky ruch to je nieco ako popoludni o tretej na stvorcaku v ziline, predpokladam. teda tak nejako si to asi predstavuje niekto na hrebeni nizkych tatier pod chopkom...

IND_jones

Když už tam tu cestu někdo postaví, tak tam bude navěky bohužel.. a pak bude ještě hůř; vemte si jen celkově lesy před 60 lety a teď, všude samá cesta vyježděná po stahování dřeva těžkou technikou, zakopané do svahů.. - ty cesty tam nejsou odjakživa, i když málokdo si už dnes uvědomí, že 90% všech lesních cest je z 2. pol. 20. stol. a je to horší a horší, člověk se roztahuje kde jen může. Propojení Chopku by pomohlo zprovoznění nebo obnovení staré lanovky až pod vrchol a není co řešit...

Svatopluk stepanek

pre IND-jones: suhlas, naviac, kam ide cesta, tam idu aj vsetky zaporne stranky hromadnej turistiky.
cesty su historiou krajiny: stare zarastene laznicke cesty ukazuju ako bola krajia zaludnena - a ako sa teraz vyludnuje, vyprazdnuje. o zapornej stranke tohoto javu pisal uz v polovicy 80. rokov sociolog vlado krivy v pravde...
/ ospravednujem sa za
stipku "filosofickych uvah" /

Mio123

marcialis, to si natočil nový živočíšny druh, pásavec tatranský, ktorému sa začína v NAPANTe zrejme velmi dobre dariť :-(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum