Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výstavba Chopok-Ďumbier

Jjano

rc1, môžeš prosím ťa uviesť nejakú "každú príležitosť" (zrejme ich bolo viacej), keď sa Slovnaft cenou VB obhajoval pri kritike? Ďakujem.

Rc1

teda este jedna vec sa k tomu ziada dodat: a to je slovnaft vyhrava sutaze tejto nadacie ktorymi sa pri kazdej prilezitosti na kritiku voci nemu obhajuje...

Rc1

paliT zppakujem este raz: bolo to tu napisane odo mna na Jjanov podnet a iba strucne doplnim: budem citovat zo stranky nadacie pontis: "nepodporujeme organizácie .... ktoré by mali výrazne negatívne účinky na životné prostredie" potom sa stretnes s ludmi, ktori ti porozpravaju ako dlhodobo bojuju s touto firmou ktora nici nase zivotne prostredie a prostredie ludi zijucich v blizkom ci dalekom okoli a narazis aj na toto: ekoforum.sk/peticia/slovnaft Myslim ze k tomu nie je viac co dodat.

PaliT

rc1: fotka, čo si sem dal ukazuje certifikát z roku 2013, kedy to bolo za projekt materskej školy pre zamestnancov:

"Jasle a škôlka Slovnaftáčik v blízkosti Slovnaftu uľahčujú ženám nástup späť do práce po rodičovskej dovolenke. Rekonštrukciou starých nevyužívaných priestorov blízkeho učilišťa vzniklo moderné zariadenie pre deti zamestnancov, ale aj rodiny z okolia. Škôlka má prispôsobenú otváraciu dobu pracovnému času zamestnancov a hovorí sa v nej troma jazykmi – okrem slovenčiny aj po maďarsky a po anglicky."

2019 cenu dostali za projekt bicyklov.

O Slovnafte by sa dalo diskutovať, ropný priemysel je celkovo problematická oblasť a tie bajky v Bratislave sú tak trochu whitewash, ale treba čestne dodať, že oproti 80. rokom je aj táto rafinéria kus ďalej.

Mohli by sme sa vrátiť k tomu, že nám v Jasnej rastie betónová obluda, čo je aj skutočná téma tohto vlákna?

Janovarga_logout

ok, tak aj minulý týždeň
ale prečo nedoplníš aj, že za čo? Lebo sa ti to nehodí do toho tvojho obrazu, ktorý vytváraš o zlých a dvojtvárnych mimovládkach?

Rc1

janovarga prosim ta nekonspiruj. slovnaft dostal viabona naposledy minuly tyzden v starej trznici a este ze to organizatori zvladli a aspon v jednej rade nesedeli spolocne pan hojsik ci rizman s manazmentom hornonitrianskych bani. ale kludne to ignoruj bola to iba moja odpoved s jednym prikladom na otazku jjana

Janovarga_logout

a čo to potom je?
už len z popisu, čím sa pontis zaoberá, resp. to jeho portfolio je tak široké..
a za/po ďalšie, tá cena je z 2013 a dostal ju od pontisu za.. ale tak to by si mohol teda ty prezradiť :-)

Rc1

paliT este raz pripominam ze slovnaft bol nominovany v nadacii pontis na cenu viabona ktoru aj vyhral. skus vysvetlit tym volicom ze nejaka nadacia pontis ktora udajne bojuje za ich prava da cenu firme ktora im nici ich zivotne prostredie a ich zdravie? s tymi svojimi teoriami o financovani a bla bla bla ta ti ludia ktorych sa to bezprostredne tyka poslu vies kam... bratislavskenoviny.sk/…/49933…

PaliT

Politici s diktátorským sklonmi majú tendenciu stotožňovať občiansky protest s nejakými temnými silami “financovanými zo zahraničia” a vnímajú sami seba ako štát, teda odpor berú ako útok na samotnú štátnosť. Ich voliči zas neveria na autentický občiansky protest, v ich očiach musia byť ľudia na námestiach zaplatení iluminátmi, Sorosom a pod. To je logické, lebo ich samotných si stále niekto kupuje “istotami”, vlakmi a obedmi zadarmo atď.

Janovarga_logout

..a teda
v čom konkrétne je problém? Lebo nejako nedokážem pochopiť, ako sa niekto takto dokáže dostať k mimovládkam. Nie ste to vy pán poslanec Robert Fico?

Rc1

jjano dovolim si zacitovat z ich etickeho kodexu ktory je verejne dostupny na ich webe: "vykonávame len činnosť v súlade so všeobecno-prospešným účelom, nevykonávame činnosť ani nepodporujeme organizácie vykonávajúce činnosti, ktoré by ohrozovali slobodu, ľudské práva, etiku, demokraciu a ktoré by mali výrazne negatívne účinky na životné prostredie" kto je nadacia kto ju financuje a koho financuju oni si snad uz dokazes najst, maju to zverejnene vo vyrocnych spravach. najdes tam vsetkych greenpisakov ako aj ludi ktori stoja za "slusnym slovenskom" a ine "ludskopravne organizacie". neni tomu este tak davno ked sa v nadacii pohybovala aj nasa nova pani prezidentka prostrednictvom vedenia via iuris

Rc1

jjano to si robis zarty? kto ti pise url adresu, ked chces ist na hiking???

Jjano

Rc1, prosím ťa, ktorí ľudia stoja za nadáciou Pontis?

Peter61

Jjano, tie NGOčky sú inak riadne vyžírky.
Ja keď som bol pre ..siatimi piatimi rokmi preberať za PBS Kostitras Ford European Environmental Award v Istanbule, tak sme boli v nejakom hiltoňáckom Conrad-e.
Bicygľom by to bolo dosť dlho, tak sme sa viezli v éčkonomy klas.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov