Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Javorina pod Kľakom

Pipas

Kontrola útulne 12.1. 2019. Z fačkovského sedla na Kľak chodík vyšliapaný, bez problémov. Od značky pod skalou smerom na Vrícko chodník síce prešlapaný ale výrazne hlboké stopy. Od značky ku útulni boli len stopy od snežníc tak som to prešliapal a po nás išli ďalší ľudia na útulňu tak by to malo byť ok. Čo sa týka dreva tak žiadna sláva, ale nič iné sa ani nedalo čakať. Ak už prespať na chate tak sa treba spoľahnúť hlavne na kvalitný spacák. Poriadok ako tak. Snehu veľmi veľa a v priebehu týždňa sa očakáva ďalších 50 cm. Koniec hlásenia

Blue2002

Utulna v poriadku. My tam prenocovali z 24.12/25.12 a z 25.12/26.12 (do utulni na Hornej Luke ne bylo mozne dostat cez hreben mimo sneznic - caly cas snezilo a fukalo, chodniki nevyslapane). Chodnik na utulnu tiez nevyslapany (uzitocne gps a kompas).

Bylo cisto ale trochu chladno (temp. vonku -8 :) ). Ak kurite je ok, ale 2 hodiny sme nekurili a bylo momentalne chladno.

Sekera ok. Pilka tez ok. Dreva sme nechali.

Mimochodom: ospravedlnenie dla trojki osob zo Slovensko ktory tam tiez nocovali (ak to citate) - moj slovensky ne je dobry :)

TomXX

Čaute, ako to tam aktuálne vyzerá? Zvažujeme tam nocľah cez týždeň.

Pavol "Chodec" Horvath

Stara sa niekto o tuto budu? Existuju nejaky spravcovia?

Akurat pozeram fotky z poslednej navstevy a uvedomujem si znovu (presne ako ked som tam bol) ze tato buda chatra!

Niktoniktovsky

Spali sme tam minuly vikend. Utulna v pohode, pramen tecie. Avsak celu noc nas budilôa kolonia mysi. Tak na to myslite a zoberte si bud jed na mysi, alebo stan, pripadne lep. A este pilka je na tom dost zle. Da sa z nou rezat, ale je dost vyheglana. Sekera je v pohode.

Mirino

Na Javorinke som prenocoval 19.6. v rámci prechodu z Fač. sedla do Strečna. Týmto pozdravujem dve fešandy, ktoré tam pred večerom prikvitli....ale k veci. Nemohol som sa zbaviť pocitu, že Javorinka bude ďalšou chatou, ktorá nezhnije, ale vyhorí. Ten dymovod vedie celkom úzkym otvorom v doskách na povalu. Chýba tam nejaká protipožiarna zábrana. Napríklad na Hornej lúke - Partizán - je to vyriešené dobre. Nechcem, aby to vyznelo ako vŕtanie do niečoho, čo v podstate funguje....ale bolo by škoda, keby milá Javorinka skončila takto.

LuboG

drevo sme si nazbierali, sekera je biedna, treba pepo a papier

Pavol "Chodec" Horvath

Berte si skor pepo a papier. Cestou dole po zelenej (ked pojdete od klaku)je plno dreva. Staci ho nazbierat.

BiancoRossi44

Nazdar ľudia... Náhodou z 12.1 na 13.1 sa niekto nechystá? My ideme v počte 2ks ;) asi by sme si mali vziať aj drevo po ceste však?

Pavol "Chodec" Horvath

Vsetko v poriadku. Bolo aj trochu dreva, ale vsetko mokre. ja som nekuril. Pri odbocke k utulnu (vyslapany chodnik vedla zelenej znacky) som nabil kolik aby ludia vedeli kde zabocit.

TomXX

Sauna Javorinka :) Inak jasné že to tam vychladne, dosky + térový papier, to moc teplo nedrží. Treba si zobrať lepší spacák alebo nejakú ohnivú vodu :)

TomXX

Dík za info, možno sa tam ukážeme teraz vo štvrtok, aspoň trochu popraceme a nachystáme :) Minule sme to tam vykúrili tuším na 28°C a behali v trenkách :D

Nickusha

Utulna je uz trochu "vybyvana" asi by potrebovala trosku prace. Boli sme 21.10. drevo tam nebolo ziadne,dve haluzky na rozkurenie a kedze tyzden prsalo mali sme problem rozkurit mokrym drevom. A ten bordel! Akoze ked si tu fladu prinesiem tak si ju aj znesiem,vsade sa povaluju flasky. Ale utulna posluzila,nezmrzli sme,aj ked hodonu potom ako vyhaslo sa teplota blizila k teplote vonku...

Tartin

V útulni sme spali pre cca dvomi týždňami a všetko je ok.

MarekFr

Byli jsme tu na zacatku brezna, dva dospeli a dve decka. Spali jsme na chate ctyri noci, pokazde s nekym. Pramen tece, pila je, dreva jsme nechali celkem dost. Bylo to tu moc fajn, jen na kamnech se trochu hur vari. Ale kdyz se poradne zatopi, da se to :) Dekujeme za prijemne pobyti

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov