Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma mačky

Peter61

Ad brusenie :
s prehrievanim to nie je az take akutne, treba vyskusat rucnu el. vrtacku s drziakom na brusny papier

Peter61

Tecumseh, diky za tip. Tak daleko ( specialita so 120 ot/min) som sa vcera nedostal. Neviem, ci toto nebude pre nase ucery troska "overkill", ale este raz diky.

novice et al. :
podstatne nie je typ maciek, ale to, co mas nacvicene, teda chodza a skusenost, co este dokazes na danom povrchu ubrzdit.
nedavno som videl na cca 35 st.svahu cuvat stylom 4x4 ludi, resp. naslapovat v mackach bokom len na jeden okraj maciek. Ak si pamatam tak to boli Lynxy a Quarky.

Novice

jo, dodatocne aj ja prajem stastne a vesele, pokojne sviatky a uz aj stastny novy rok, ked uz sme pri tom :-), caves

Tecumseh

Jo, nie som urážlivý takže šľastné a veselé...

Peter61

oprava
Tekumseh, nemas pls dajaky tip na taku brusku na obcasne pouzitie ?

Peter61

ad 11:15

Lubo, teraz som zisiel dole a zistil som, ze brusku nemam. Mam akurat nove pilniky zo zeleziarstva a za 3/4 roka som sa zmohol akurat na nabrusenie 1 cakan.
Na tu turistiku clovek dost otupi hroty, ale aspon si neurobi hlboku dieru do nohy alebo do partaka.
Obcas so sebou aj nosime pilnik ( nie sme ladolazeci, ti ho nosia furt). Mam z alpskeho kempu fotku jedneho IVHT , ako si s tym pilnikom robi pedikuru.

Takze dakedy to treba nabrusit, bud rucne, alebo vodu sladenou lenivou elektrickou bruskou. dalsi kram do pivnice, zatial sa mi nikto z klubu neozval.

Tekuseh, nema pls dajaky tip na obcasne pouzitie ?

Lubo

Peter!
Však to tu niekto vezme vážne :-) ????

Peter61

Rajmond :-)

  • mňaumaks NIE !!! treba taku brusku, ako pise Tecumseh, mam v pivnici a raz za kvartal si vezmem ochrannne okuliare, pracovne rukavice etc. a prebrusujem vsetky svoje 4 kocuuuuure. Ked ideme do Alpoch, vozime ju so sebou spolu aj so solarnym generalom striedaveho 220/380 V prudu
Raymond

Neprehanate to uz trochu :-)? Aby si este na tie turisticke prvovystupy brusil macky bruskou :-). Ja myslim, ze pilnik z Baumaxu mu bude stacit, na prvych par sezon celkom urcite.

Tecumseh

Elektrická pomalobežná brúska z vodný chladením to istí ešte so môžeš nastaviť aj uhol brúsenia...

Bluehen

Necital som co vsetko bolo o nich popisane, ale tomuto dizajnu byt tebou sa vyhnem - ak nemas uplne pevnu topanku casom praskne ta pasovina co spaja prednu a zadnu cast = macka nepouzitelna. Hladaj radsej nieco co tam ma retaz. Ostra ci neostra moc podstatne nie je pokial nejdes zliezat ladopad. O.i. s el. bruskou sa to da aj citlivo aby sa kov prilis nezahrial.

Peter61

qeci :
macky sa brusia RUČNE, lebo keby sa pouzila flexa, el.bruska a pod, dojde k prehrievaniu materialu a "povoli" zakalenie ocele,

Vrana

Za malo. Ja len ze namiesto vrtania sa v normach, standardoch a certifikatoch je lepsie sa naucit material pouzivat.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma