Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jesenné značkovanie Javoriny a Šoproňa

Muki

ŠLI sme 28.VIII.2011 z Malého ŠTURCA CEZ BORIŠOV a ráno do sedla Príslop za Klakom,a dakujem za vzorné značenie,aj vodu sme našli.Pekná koliba pod Príslopom na prespanie- odporúčam.Úsek Príslop-Lubochna spravíme inokedy.Mám radost najma z nádherného darčeku-výstupu na Borišov.Pekný kraj hlbokých lesov.Turisti z Třinca.

Lubi1988

Ahoj rast. Autom na Havranovo je dovolené ísť len v tom prípade ak si tam ubytovaný, pokiaľ nemáš nejaké iné povolenie. Ľudia často chodia bez povolenia. Je to o šťastí. Viem, že tam chodia kontroly a zapisujú si špz a potom ich pravdepodobne posúvajú polícii. Čo sa týka Necpalskej, tak tam už horár povolenia nedáva, a tiež je to o šťastí, či na niekoho natrafíš alebo nie. No vo všeobecnosti sa tam podľa zákona bez povolenia chodiť nesmie. A keď natrafíš na Stráž prírody alebo Lesnú stráž, tak...

Rast

Ahoj Chcel by som sa spytat,ci je este mozne ist autom na Havranovo,alebo je to uz zrusene? Da sa ziskat este povolenie do Necpalskej doliny v horarni ako tomu bolo kedysi? Boli ste niekedy v Selenci a v Skalnatej dolinke? Je zaujimave, ze vstup do Selenca je zakazany ale je tam chata kde chodia asi nejaki vyvoleni autami. Nebolo tomu tak davno, co chodil autobus az hore do doliny k horarni.
Dosna dolina je krasna a je tam fakt stara cesta este aj stare zvodidla v podobe oceloveho hrubeho lana, ale ta cesta sa potom nejak straca a konci, je tam taky vodopad. Je to krasne miesto, divocina, ale dost zle pristupna. A asi tam budu aj medvede, keze tam nikto nechodi

Zivan

Ľuboš,
veľmi oceňujem tvoju záslužnú činnosť i všetkých značkárov na Slovensku. Vždy si rád prečítam tvoje značkárske reportáže, ktoré nám ostatným turistom priblížia, čo všetko je za tým, kým sa značka objaví v teréne.
Keď budem v máji prechádzať turčianskym hrebeňom VF určite si na teba spomeniem.

Lubi1988

Ahojte. Ďakujem za ohlasy. Pokiaľ ide o úsek Havranovo - Javorina, je to všetko v štádiu riešenia. Žltá značka z Havranova do Štefanovského sedla bola na spadnutie, aj od ochranárov schválená, bohužiaľ hory už nepatria všetkým takže majiteľ si povedal, že tam nechce vidieť ani nohu...tento chodník by bol veľmi dobrým riešením, pretože by vytvoril okruh z Havranova cez Chatu pod Borišovom späť do Havranova, a táto oblasť by sa tak stala atraktívnejšou. My značkári máme veľa vízii o nových trasách ale presadiť ich vyznačenie je veľmi zložitý, v určitých prípadoch i neriešiteľný problém, či už z hľadiska finančných prostriedkov ale najmä z hľadiska majetkoprávnych vzťahov a ochrany prírody. Často ostane iba pri plánoch...to je, nanešťastie pre rozvoj cestovného ruchu, slovenská realita...A pokiaľ ide o prístup na Javorinu, na konci cesty v doline je brod a za ním stará kmeňmi zapadaná zvážnica vedúca Došnou dolinou...potom už len strmými žľabmi, strminami a divočinou...z hľadiska návštevného poriadku NP VF je však pochod mimo vyznačených chodníkov braný ako jeho porušenie.

Pf69

Merhorn zdielam tvoje nadšenie pre otvorenie nových chodníkov, trebárs aj v tebou spomenutých lokalitách ! Ale šanca že sa tak stane je asi tak velká ako že Slovensko raz bude na urovni Svajčiarska ! Na druhej strane ak sa vieš, a verím že áno, orientovat v mape, nemáš problem ! Pozitívne na tom je že tam nikoho nestretneš max pár vyvolených kvázi ochranárov alebo zlodejov ! Samozrejme tým porušuješ pravidlá N.P .V.F čo je odsúdenia hodné !!!HORE ZDAR PRIATELIA.

Merhorn

Ahoj lubo, ten vodopadik za havranovom poznam, chodieval som k nemu na biku :) chcel som sa ta spytat na usek havranovo - javorina. Idu tam nejake zvaznice po ktorych sa dostavate hore alebo divocinou, priamo bez chodnika hore? Nestalo by za zvazenie spravit chodnik aj tu? Pre ochranu prirody by som bol skor proti, ale pre mna ako dobrodruha za. Rovnako by som zo svojich vlastnych skusenosti aspon privital chodnik z belianskej doliny do sedla vodky medzi lyscom a malym lyscom. Taktiez by bolo uchvatne mat vystup na Baglov kopec ci priamo Tlstu od Selenca, resp odzadu. Vsetko to koliduje s ochranou prirody to mi je jasne, ale uz dnes si ludia chodia kam chcu, je to skor o vychove ako zakazoch.
Ja osobne by som bol asi v extaze ak by sa uvazovalo o chodniku bocnou razsochou na Borisov od Necpal po hrebeni, pripadne takto na Suchy vrch cez bielu skalu od Blatnice bocnou razsochou priamo po hrebeni, pomedzi skalky, myslim, ze by to boli uchvatne trasy :)

Adushka

Ľuboš, parádička, vďaka za ďalší pekný značkovací článok :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma