Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Morské oko – Nežabec – Potašňa

Diskusná téma K článku: Morské oko – Nežabec – Potašňa

Počas víkendu stráveného na chate pri Morskom oku sme toho chceli z Vihorlatských vrchov vidieť čo najviac a využívame ju, vlastne len na spanie. A tak sa aj druhý deň ráno budíme zavčasu s cieľom vyšliapať ku Sninskému kameňu, pokiaľ tam nie je veľa turistov a potom sa vydať po málo frekventovanej červenej značke smerom na Nežabec až k Strihovskému sedlu.

Tomaash

Neuveritelne, podobne som siel v sobotu :-) Zo Sniny na Sninsky kamen, Nezabec, Strihovske sedlo, Morske oko a naspat na Sninsky kamen, kde som prespal. Je to vskutku divocinka, po chodniku miestami ani stopa a znacky na stromoch bolo vidno len vdaka tomu, ze sa les este nezelena. Ale je to nadherny kraj s mnozstvom zveri. Za cely vikend som nestretol zivej duse. A ozaj, na hrebeni je stale snehu po kolena, co nebolo bohvieco na trailove tenisky, co som si vzal.

Alexander

Áno, úsek Sninský kameň - Nežabec je jeden z najkrajších úsekov, čo poznám, hoci nemá výhľady. Zato ten les nemá chýb, je to skutočný les, aký má byť. Je to aj pravidelná vlčia trasa, aspoň podľa stôp a trusu, čo som tam videl.

Vladopresov

tiez sa chistam v maji do vihorlatskych vrchov na vihorlat,sninsky kamen,nezabec aj vrchol stinska. bol som len na morskom oku.

Vladopresov779

tak som sa splietol. stinska je v bukovskych vrchoch,ale pojdem este na popriecny vrch-.

Tomaash

ej bistu, popriecny veru aj mna riadne laka... niekedy sa snad podari

Nonormal

Ten popriečny vrch vyzerá ozaj zaujimavo... Nebudu problemy, s chodenim po hraniciach? Rad by som si to tam prezrel taktiež. A vlastne neviete neikto ako to je s turistikou v prihraničnej oblasti SVK-UA??

Alexander

Tiez by som rad vedel, lebo mam jeden podobny ciel. Ale staci mi to presondovat tak o mesiac, tak potom budem vediet.

FunTTomas

Nonormal: keďže masív Popriečny (nemyslím vrchol Popriečneho vrchu) nie je v CHKO Vihorlat, tak je tam možný voľný pohyb okrem koridoru štátnej hranice. Vrch Starý Koňuš je normálne prístupný bez obmedzení. K Priečnemu vrchu pozri článok hiking.sk/…/ukrajinsko_sloven….

Robo...HE

Je to krasna trasa akurat paradoxne na troch fotkach, ktore su pridane k clanku, su byvale holoruby :)
Ak pojdete na Popriecny, tak odporucam sa nahlasit na oddeleni hranicnej policie aby neboli potom problemi, ked vas niekto stretne hore pri hranici. Myslim ze maju oddelenie v Podhorodi...

Legil

Práve v sobotu a nedeľu som prvý krát navštívil tieto lesy. Išiel som zo Sniny - Sninský kameň - Malé Tŕstie s. (bivak) - Vihorlat - Poruba pod Vihorlatom , ej bisťu parádne bolo :-) Určite sa tam ešte vrátim. ,,tomaash, škoda, že som nevedel že ideš - sám som bol a taktiež som sa brodil hodiny v mokrom snehu ...

Vladopresov

FunTTomas/ nehnevaj sa ale to neznamena,ked je vrchol na hranici ze sa tam nesmie-a uz vobec to nieje vrch vihorlat! musis sa pohybovat len na SK hranici, takze sa nemusim nahlasit u pohranicnikow. cital som ze v ch.k.o.mozes aj po lesnej ceste na vrchol- pojdem na vrch stinska z SK.

Jjano

Pohyb pri SK/UA hranici je večná téma, tak ešte raz: informoval som sa priamo u hraničných policajtov a bolo mi povedané, že z policajného hľadiska je zo slovenskej strany prístup na hranicu bez obmedzení, môžeš ísť až na čiaru. Nahlásenie sa nie je povinné, ale oni si ťa v teréne aj tak nájdu a zkontrolujú. Podľa mňa tam musia mať nejaký dobrý systém kamier, lebo keď som sa minulý rok niekoľko dní pracovne pohyboval v blízkosti hranice, tak sa tam stále objavila nejaká pešia alebo automobilová hliadka, ale občaňák odo mňa pýtali iba raz, potom už vedeli, kto som :-) A aj pri tej prvej kontrole vedeli kto som ešte pred pozretím občianskeho, lebo si prelustrovali auto, čo som nechal zaparkované na ceste za Uličom. Celkovo ma za tri dni "kontrolovali" štyrikrát v teréne a dvakrát na ceste. Policajti sú milí, mal som z nich naozaj dobrý pocit, tí, čo som ich stretol, vedeli zaujímavo porozprávať o regióne, v ktorom žijú/pracujú, resp. mi dvakrát poradili cestu, keď som zablúdil (pričom v oboch prípadoch som sa potreboval dostať na SK/UA, resp. SK/PL hranicu a vôbec som sa tým netajil).

Vladopresov

jjano{ minuli rok som bol v NP poloniny 1krat a ludia z novej sedlice mi vraveli ze len SK pohraniciari maju cidla na hranici,ak ju prekrocis hned su u teba nasi. ale ukrajinsky tam chodia rano,napoludnie a vecer. inak by ta chitili az po niekolkych kilometroch od hranice, v obci na UA. kamery tam nemaju!

Jjano

Inak, opísaná túra vedie až po Fedkov cez pralesy, zapísané do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO (v článku aj v diskusii sú neporušené lesy zdôraznené) a tieto pralesy sú na rozdiel od iných UNESCo pralesov vo Východných Karpatoch ešte stále kvalitné a nie sú poškodzované ťažbou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov